tisdag 3 juni 2008

Slutet gott...


...allting gott!! Jag tänker inte ens dra allt som har hänt vid sömnaden av dem här :-) :-) Jag minns faktiskt inte ens allt som har hänt... Men för er som läst mitt förra inlägg kan jag bara lugnande informera om att:
"Ja! Nu har vi el, även till spisen så vi kan laga mat till knoddarna!!"
Och att:
"Det ordnade sig med nycklarna, för knoddarnas farbror hittade alla sina extranycklar!!"
Och:
"Nej! Min overlock var inte trasig! Efter att ha ringt Berninabutiken och trätt maskinen rätt (det underlättar) så fungerar den alldels utmärkt ÄVEN fyrtråden!!!"

För alla sybloggare är det säkert uppenbart att jag har snott idén med en tunika med svart snedslå i detta tyg från Barnsligt Retro. Har dock en liten annan tunika/klänningsmodell än Kia - men tusen tack för idén!!! Jag har nämligen superpanik för att ungarna inte har några sommarkläder. Visserligen har dom klänningar, men inte långärmade tunna och nästan inga shorts alls. Då var detta tyg helt suveränt. Tunnt härligt svalt. Och trots alla problem på vägen är jag supernöjd med resultaten.

Tunikan/klänningen:
Material:

Påslakanset från IKEA för 39 spänn, ett FYND!!! Ovikt, svart snedslå från Bibbis.

Mönster:
Jag omarbetade Gynthers klänning ytterligare från förra gången . Ändrade i längd och bredd lite fritt samt kortade ärmen. Sprundet tog jag ca 10 cm, lite droppformat. Storleksmässigt är denna klänning/tunikan nånstans emellan 86 och 92.

Maskiner och inställningar:
Premiär (förutom min första overlocksömnad) för fyrtrådig overlock!! Vad bra det blev (men så mycket svårare att sprätta insåg jag bittert :-)). Till sömmar (struntade raksömmen med den vanliga). TS: 6655, DF: Mellan 0,7 och N (kanske skulle varit mer åt N då de långa sömmarna blev lite vågiga), SB: Nästan, nästan 2. SL: 2.
Vanlig maskin till snedslå och namnband.

Sömnadsbeskrivning:
Kanta sprundet. Axelsömmar. Kanta halslinning och lämna 20 cm band på varje sida för knytning. Sy fast ärmar. Kanta ärmöppningar. Kanta styckena nedtill. Sy ärm/sidsöm. Det blev INTE buckligt i ärmhålan denna gång :-)

Byxan:
Material:
Samma påslakanset från IKEA. Svart muddväv från Myrins tror jag.

Mönster:
I grunden en Ruffle-back-byxa från Ottobre 3/2008 som jag modifierat till en pösmuddkortis. Helt suverän på!!!! (Om jag får säga det själv!? Älskar den!!). Benmuddar 18,5 cm (inkl sömsmån). Midjemudd 21x2 cm bred och 16 cm hög. Stl 86.

Modell:
Truls

Maskiner och inställningar:
Fyrtrådig overlock. TS: 6655, DF: Mellan 0,7 och N, SB: Nästan, nästan 2. SL: 2.
Vanlig maskin till rynktrådar.

Sömnadsbeskrivning:
Sy yttersömmar. Sy i rynktrådar i benöppningarna - rynka. Sy på benmudden. Sy innersömmar. Sy grensömmen. Sy midjemudden.
Har aldrig prövat rynktrådar förut! Det gick ju inte helt smärtfritt... Men det gick :-)

!!!
Är mycket gladare idag!!
Nu har jag fyra par shorts att sy och färga (blå ugglor skall det bli idag).
Say no nore!

14 kommentarer:

Anonym sa...

vilka fina bilder! och vad bra de blev! jag håller med om att det är helt underbara shorts :) håller på att klippa till flera par till, är helt såld på dom :) och tunikan är helt underbar!!! jag hoppas att det dyker upp en liten tös i vänner-kretsen så jag får någon att sy lite tjejkläder till jag med :)

[ LiEmEl ] sa...

guuud vilket fint set, underbart tyg, jag stod o höll i det oxå =) men jag köpte även några veckor innan till våra sängar så kändes dumt men nu ångrar man detju verkligen när man set hur fintdet blev till en sån här klänning, underbar!!
o livekorten på dina knoddar, man smälter ju!! =) så gosa. rikigt underbart när dom kramades. mina ä just nu bara arga på varandra.
passar på o förlänga detta meddelande lite till =) du som bott här i lkpg, vart finns det några bra secnhand, harvarit på rödakorset inne i stan, myrorna och statsmissionen även dom i stan, vart finns det mer? vet du =)

Katrin sa...

Javisst kan du vara nöjd med de fina plaggen. Jättehäftiga. Shortsmodellen är ju super. På 80-talet fanns det sån för vuxna och i sommar är shorts så modernt :o)
Barna är precis så gulliga som de alltid är hos mormor. Hihi.

OttoPippi sa...

Tacki mycksi alla gulliga!

LiEmEl: Har du prövat "Hjärta till Hjärta" ute i Tornby?? Och när du skriver Röda Korset så är det väl "Bikupan" eller vad den heter på Drottninggatan du menar?? Annars så vet jag inte så mycket mer tyvärr...
Och du....mina tvillingar är faktsikt inte heller alltid så här...
Och du en gång till...ta sängkläderna och sy barnköäder av dem istället :-) :-)

Katrin: :-) :-) :-)

jejja79 sa...

superfina set, och coolt att syskonmatcha fast med olika delar. Shortsen är ju störtsköna, och tillsammans med det prickiga linnet helt super. Ibland får man till det med bilderna. Krambilden kan du ju ta fram, när de bråkar som mest, å tänka på svunna tider..... =)

florin design sa...

Jätte fina!!!!

Å roligt att du klurar på en väska från MIG när du kan sy själv! Sånt gör mig extra glad!

F . A . E - Mjuka kläder för goa barn sa...

Jätte fint och tyget har ju ett underbart mönster.

Maria sa...

Jösses vilka gullungar, de är ju bara för söta!!
Och vilken fin tunika- en sån vill jag också sy, så praktisk och fin!! Men när ska jag hinna??? Tänk om man hade mer tid!!

Anonym sa...

jösses vad söta dina knoddar är! Riktiga modeller!!!
sen är ju plaggen helt fantastiska....sör tunika för att inte tala om shortsen.
man kanske skulle ta o sy ett par shorts i tyget...hmmm...gör nog det!

á Yeliqa sa...

Det är alltid lika trevligt att läsa din blogg. Alltid händer det nåt och väldigt ofta läser jag det du skrivit med ett stort igenkännande leende :) Skönt att det har löst sig för dig med elen, nycklarna och maskinen :)

Jag har också lite panik över sommarkläder till barnen måste jag erkänna:) Det här du har sytt denna gång blev verkligen SÅ himla fint. Kul att matcha ihop kläderna, men ändå vara olika varandra. Dina knoddar är ju bara så söta. Gillar verkligen bilden då de kramas. Värmer ett mammahjärta :)

LinSar sa...

Detta set blev verkligen 10 poängare!!Gillade verkligen det gula tyget.Härligt.Prickigt tycker jag är så fint(förutom randigt som är favorit)Så det här ska du va jättenöjd med.Dom ser ju ut att själv tycka om det.Ha det gott.

Gulligan sa...

Oj det här var det finaste jag sett på länge! och vilka fina bilder på tjejerna!!

OttoPippi sa...

Tack alla, alla, alla för era kommentarer som värmer så!!!

Jes sa...

Vilka härliga modeller du har :) De blev ju underbara i sina matchande sommar kläder:) Gillar tyget har oxå "fyndat " de på IKEA & sytt ett par byxor förut av det.