söndag 1 juni 2008

"Hoo,hoooo-massor"


I brist på färdigsytt kommer här två gamla mössor i Topsy-modell som jag sydde för ett bra tag sen, men ännu inte lagt ut. Inte så märkvärdiga precis, men ack så älskade av möss-knoddarna :-) .-)

Material:
Egenfärgat uggletyg från Jofotex. Röd uggla med cerise botten. Brun uggla med orange botten. Textilfärgen är Panduros batikfärger.

Mönster:
Eget

Modell:
Topsy

Maskiner och inställningar:
Tredtrådig overlock. DF:1,5, TS:655, SB:drygt 2, SL:2.

Sömnadsbeskrivning:
Syr ihop de två mössdelarna räta mot räta. Vänder mössan ut och in och syr för hand upp det ca 10 cm långa inlägget, någon centimeter längst in/ned och någon centimeter längst upp/i kanten.

???
Mina mössor är de enda alstren som ännu inte fått OttoPippi-namnlappar ditsatta. Kan inte riktigt bestämma mig för var de skall vara...

!!! :-( :-(
Fy sjutton för sömnaden av några "tunna, luftiga, härliga sommarkläder" idag!! Är rädd att overlocken gått sönder tom!! Underskyttelns tråd gick helt plötsligt av. Jag trädde om och trädde om och trädde om, men samma sak hände varje gång. Tråden till underskytteln tar inte, vill inte, hoppar ut, krånglar. Går inte att sy ett stygn!!! Det har aldrig hänt förut!! Gav till slut upp och gick och duschade istället... Hoppas inte maskinen har gått sönder...

Detta föregicks dessutom av att det är absolut omöjligt att få till en fyrtrådig overlocksöm på maskinen!! Varför??? Jag justerar och justerar men det blir bara skit! Gick tillbaka till tretrådig (Som ju gick bra några sömmar innan underskyttelincidenten!). Gamla Bettan krånglade också när jag för första gången skulle prova mig på rynktrådar...

:-)
Det är verkligen inte min helg denna helg... Måste skratta åt eländet. Ni kommer inte att tro mig för dels orsakade jag kortslutning i lägenheten i fredags kväll så att huvudströmbrytaren pajade och vi har bara el i vissa delar av hemmet (spis, torktumlare, vardagsrum, badrum och halvt sovrum EXKLUDERADE från elen!!!) Fastighetsskötaren går inte att nå förrän i morgon bitti... Vilken glad sambo jag hade när detta hade hänt :-) :-)

Sedan var vi och hälsade på knoddarnas farmor och farfar. Jag skulle hem tidigare än familjen och vara med på The Market och åkte i lördags kväll hem med tåget då jag upptäckte knoddarnas farbrors nycklar i min väska!!! (Hans hemnycklar, bilnycklar, nycklar till föräldrar mm INKLUDERADE). Han bor över 20 mil bort :-) :-)

Sen var det ju givetvis för soligt och varmt för att någon Göteborgare skulle orka gå på marknad.... Åsså sömnaden då... Godnatt! :-)

10 kommentarer:

e.ko sa...

härliga färger!
en lite fråga till om tången;)
köpte du bara tången, eller ska jag köpa hele kitet tycker du?
jag har aldrig använt nån tång nån gång...ska bli skojj!!
// erika

Katrin sa...

Trots brist på kunder och nyfikna hade vi väldigt kul och så hanndu ju med att sticka. Händelserik helg men det är inte så ovanligt att det händer grejor runt dig. Du verkar i alla fall ha el till symaskinerna. Kan det ha fastnat en lten trådstump inne i maskinen vid undertråden? Då vill det bara krångla. Hoppas någon fixar elen snart, speciellt till sambon dator :o)

OttoPippi sa...

e.ko: Jag har svarat dig om tången på din blogg :-)

Katrin: Hörde för 5 minuters sedan att elen är fixad!! Fastighetsskötaren undrade vad som hade hänt eftersom "det måste ha varit en rejäl smäll" :-) :-). Sambon hade sagt att han "inte riktigt visste" :-)
Tänkte också på om det var skit och trådar där bland underskyttlarna. Jag skall ju städa på föräldrakooperativer i kväll så jag hinner nog inte sy, men jag skall i alla fall rengöra vid undertrådarna och testa overlocken igen. Håll tummarna!!!
Jag hade också väldigt kul med dig på The Market!!! Och som sagt stickningen kom jag en liten bit med :-) Kram!!!

Gulligan sa...

Läckra mössor!!

Ett Tu Tre sa...

Usch! Vilken olycka. Trösta dig med att mössor är fina. Härligt att du ger dig på att färga tyget så där. Det är svårt med ljus plagg till små barn, och stora med för den delen. Mycket bättre och roligare med lite färg.

Jag förstår om fastighetskötaren undrade över "smällen", vilken tur att ingen och inget kom till skada.

Hoppas att du får ordning på din maskin, jag känner abstinens bara av att tänka tanken på att min skulle gå sönder.

OttoPippi sa...

Ett tu tre:

Jag veeeet! Fick lite panik med symaskinen faktiskt!! :-) Ringde Bernina-butiken och fick lite tips på hur jag skall trä om den innan jag prövar igen... Hoppas det funkar.

Som tur var hörr jag i plasthandtag då "smällen" smällde... Annars kan det kanske ha gått lite illa.... Jag gör hur som helst inte om det..

Jag älskar de färgade ugglorna!! Mycket finare än de vita tycker jag numera!! Skall försöka hinna färga två par tillklippta uggleshorts blå i kväll om tid finnes!!

Susanna sa...

Håller med om att de färgade ugglorna är jättefina!

á Yeliqa sa...

Härliga mössor. Kul att du färgade tyget själv och fick dina "egna" ugglor :)

Otäckt med smällen. Hoppas att det inte händer igen

När min overlock krånglar så brukar det inte lösa sig förrän jag har trätt om hela maskinen i rätt ordning, men det kanske du redan har gjort? Hemska tanken att maskinen kanske gått sönder. Hoppas att det går att fixa på hemmaplan

jejja_79 sa...

tråkigt med maskinen, men kul med ännu ett par helt perfekta mössor. Är lite sugen att lägga in en beställning (lite längre fram för just nu kan solen framkalla hjärnkokning under en mössa.) på en topsy "massa" till pojkarna här hemma.... =) kram jejja

Susanna sa...

Nu har jag köpt grön panduro batikfärg till de bruna ugglorna! Får se om jag hinner färga imorgon.

En fråga, mudd från MG-tyger är den bra? Ser att du har den i många olika färger! Jag har varit i alla tygaffärer i stan och den enda bruna mudd jag hittade var den bruna jag redan har provat på Ohlssons.... *morr* Tacksam för råd!!