onsdag 4 juni 2008

Trulsbyxor!

Vad jag gillar denna shortsmodell som jag kallar Truls (namnet kom jag på vid bråksömnaden av första paret :-)) Var bara tvungen att göra två till i går! Och, som sagt, tjejernas shortsförråd behöver fyllas på så...

Kanske att benmuddarna blev något smala. Nästa gång skall jag nog utöka till 20 cm inkl sömsmån på dessa (som ju sitter åt där låret är som bredast). Men att det kändes lite tajt kan även bero på att jag syr fast rynktrådar i bensluten (eftersom modellen är så otroligt vid nedtill så att det inte går att sträcka mudden såpass). Men rynktrådarna går inte att dra loss när man sedan sytt overlocksömmen över. Lite dumt. Jag har nu bara dragit i sömmen tills rynktråden har gått av för att få till det elastiska, men den är ju fortfarande kvar där. Och så skall det ju egentligen inte gå till... Kanske att man kan nåla fast mudden efter man rynkat och sedan dra bort rynktrådarna innan man syr overlocksömmen??? Någon som prövat något liknande?? Någon som vet???

Material:
Den rosa byxan är av en gardin fyndadMyrorna. Den orangegula byxan är också av en gardin, men jag vet inte varifrån..kanske nånstans i Linköping... Rosa mudd från Gårda Textil. Gul mudd från Myrins.

Mönster:
Omarbetat från Ottobre 3/2008. Benmuddar 18,5 cm. Midjemudd 21x2 cm bred och 13 resp 16 cm hög. Stl 86.
Till nästa gång: Benmudden skall utökas till 20 cm, samt att jag skall förlänga grenen något, 1 cm på varje ben.

Modell:
Truls

Maskiner och inställningar:
Fyrtrådig overlock. TS: 6655, DF: Mellan 0,7 och N, SB: Nästan, nästan 2. SL: 2.
Vanlig maskin till rynktrådar.

Sömnadsbeskrivning:
Sy yttersömmar. Sy i rynktrådar i benöppningarna - rynka. Sy på benmudden. Sy innersömmar. Sy grensömmen. Sy midjemudden.

!!!
Jättehärliga, enkla. Synd att inte fler småkillar bär en sån här modell. Man måste ju inte använda ljuva, blommiga tyger...

??? :-(
Det enda pilliga och lite problematiska är rynktrådarna. Emottager gärna tips på rynktrådar och overlock. Skall också kolla i Sewing with Sergers - jag minns att jag läst där att man kan rynka med overlocken!! Det kanske löser problemet?

:-)
I går kom äntligen mina kaniner... Hann inte hämta ut dem då, men det skall göras idag!!

9 kommentarer:

Mimmi sa...

Skulle du inte kunna rynka lite grann bara. Såpass mycket som du kan sträcka mudden. Då blir det ju samma funktion som nedtill på vanlig muddbyxa.

Susanna sa...

Jättesöta! Vad du är produktiv, man blir ju alldeles matt!!! Är det inte svårt att nåla och sen sy overlock, eftersom man inte vill ha in nålarna i overlocken...? Sånna här ska jag nog också försöka mig på sen, när jag betat av lite på min lista!
Väntar spänt på de blå ugglorna, mina gröna är inte färgade än, funderar på vad jag ska göra för plagg av det innan jag färgar... Just nu lutar det mer åt sparkdräkt än body men det kanske blir både ock!
Ha det!

Hello sa...

De är ju bara för goa, knoddarna, när de håller varann i hand så där. Eller kramas. Vilka sötknoddar!

Byxorna är ju också söta, men det måste ju vara för att det är så söta modeller som bär upp dem!

Men du - visst har du väl differentialmatning på din overlock?? Jag önskar mig det och en av anledningarna är att jag förstått det så att man kan använda sig av inställningar på den för att rynka fast ett tygstycke på ett annat. Men jag kan ju ha missuppfattat också!

e.ko sa...

gu såå söta, både de små modellerna å byxorna;)

Katrin sa...

Snacka om att vara van att posera och modella. Och att veta vad vi vuxna tycker är gulligt. Men så har de också modellat kläder sedan de bara var någon månad + alla 4876 andra foton som tagits på dem. Men är man underverk så är man. Byxorna är bara så underbara.

OttoPippi sa...

Hej alla och tack för kommentarer och tips!! Inser att jag skall läsa på om overlocksömnad och rynkning" KLanske redan när jag lägger mig om en liten stund! Men som du säger Hello kan det ju vara möjligt att på ngt sätt med DF skapa rykning. Det skall bara bli exakt mycket rynk då, som mudden är lång menar jag...Hmmm, klurigt!

Strömming, vänta dig inte för mycket. I morgon kommer mitt inlägg om de "blå" ugglorna (som inte alls blev blå... :-) :-) :-))

Jes sa...

Vilka gooingar :) De blev ju jättefina i sina nya shorts :)

Nobelle sa...

Vilken söt modell! Måste försöka göra något liknande till min tvååring.

Gulligan sa...

Vad du syr fina grejer!!De här är superfina!!