onsdag 18 juni 2008

Matchande Trulsbyxor!

Det är ju lite komiskt.... För precis när jag i ett annat inlägg hävdat att jag nästan bara syr en grej av varje modell, att jag egentligen inte gillar att "massproducera", att jag gillar att pröva på nytt och att jag tröttnar som jag inte får göra unika grejer bla bla.... :-) :-) Nu är det ju såhär att den ena av dessa trulsbyxor blir min sjunde (!)... Dessutom skall jag snart göra två till på beställning.... Det är ju några stycken.... :-) :-)

Ja, ja!! Jag gillar ju verkligen modellen hemskt mycket i alla fall och jag har (ännu) inte gjort två byxor av likadant tyg! :-). Jag måste nog börja inse att om man skall bygga upp en garderob för två tvillingar samt att sy på beställning och som presenter så måste det ibland bli ett gäng av samma modell då och då. Helt naturligt!

Just dessa Trulsbyxor gjordes för att matcha klänningarna på bilden. Mörkblåprickiga klänningar med röda- och mörkblårandiga band. Dessa klänningar fick knoddarna av min mormor (deras mormorsmor) i tvåårspresent nyss. Modellen är den lite "gammaldagsa" (lite 40- 50- 60-tal över dem) så de är väldans korta. Så istället för att ha en stor blöjbak synlig när man har klänningarna på sig så var min direkta och bestämda tanke att sy två par Trulsbyxor som skulle matcha klänningarna. Först hade jag tänkt göra en helröd och en helt marinblå byxa, men sen kom jag på att det skulle bli mycket roligare med en "negativ matchning" byxorna emellan!!

Material:
Röd tunn gardin köpt på IKEA för en herrans massa år sedan. Mörkblått lakan som jag inte vet vart det kommer ifrån. Blå och röd muddväv från Myrins respektive Ohlssons.

Mönster:
Eget. Har i dessa fall utökat benmuddsbredden till 20 x 10 cm. . Midjemudd 21x2 cm bred och 16 cm hög. Stl 86

Modell:
Truls

Maskiner och inställningar:
Overlock till allt. TS: 6655, DF: N, SB: Nästan 2. SL: 2.

Sömnadsbeskrivning:
Ytterbensömmar. Sy i rynktråd vid benslut och rynka. Sy på benslutsmudden. Innerbensömmar. Grensöm. Sy på mudden i linningen.

:-(
Min älskade mormor, givaren av klänningarna, har en tuff tid i livet just nu... Jag tänker mycket på henne!!

!!! :-)
Träningen i förrgår har givit mersmak!! Skall träna i morgon igen! Gör ett försök att få till tre träningstillfällen i veckan. Kanske inte alltid blir det lättaste för en yrkesarbetande tvillingmamma med andra hobbies, vi får se... Något som definitivt kommer att underlätta är i alla fall min underbara mor som ställer upp med barnvakt så mycket hon bara kan för att jag skall kunna få röra på mig!!! TACK!!!

Avslutningsfesten på dagis i går var förresten JÄTTEKUL!!! Ett fint minne med knoddarnas första "scenframträdande" :-) :-) Och så duktiga dom var... (tårjävel i ögonhelvetet... jag är tuff, jag är tuff :-) :-) )Bildbevis på sjungande knoddar i unika stickade klänningar kommer snart...

12 kommentarer:

Stora lilla j sa...

Åh så fina! Förstår att du gillar modellen, den är supersöt! Och så fina blusar det blev till!

Susanna sa...

Kommer nog bli jättesött på med dessa byxor framstickandes under klänningarna (som också är jättesöta). Önskar jag också kunde träna!

OttoPippi sa...

Susanna: Det kan du vännen snart!!! Jag tränade en hel del innan min gravidtet och älskade det!! Jag var dum nog att inte börja igen efteråt, utan får ta smällen nu... Och man blir ju liksom inte yngre... Inte jag i alla fall :-) :-)

Katrin sa...

Jag kan bara hoppas på varmare väder så att vi kan visa upp oss i dessa fina brallor (och kläningar). Modellen är ursöt. Det har jag tyckt länge. Jag tänker inte berätta vem som hade en soldräkt med såna byxor och smock på livet i slutet på femtitalet (15 år ung)

OttoPippi sa...

:-) :-) Nääääeee??? Så söööt du måste ha varit :-) :-) (stackars 15-åringar på 50-talet! Tur att Gunilla Ponén kom!!! :-))

Gulligan sa...

Vad fina!! Kul med "negativ matchning"!!Söta klänningar också!!

Jes sa...

Gud vilka söta kit!!! jättefina, gillar blåt, rött, vit.

Susanna sa...

Idag kom mina trulsbyxor med posten! De är jättefina båda två!!! :D Tack så jättemycket, de kommer användas flitigt i slutet av sommaren hoppas jag! Tygerna är helt underbara!!!

Kia sa...

åh så sött . Bara älskar dessa shorts...de är galet söta!
Tack för all inspiration, du är en riktig inspirationskälla du mé :-)

e.ko sa...

hej hej!
håller med att det är ju väldans mkt trevligare med fina byxor som kikar fram under klänningen än en blöjjbak;)
skulle oxå vilja försöka mej på nå liknade, nån fin kort byxa åt min lilleman...
trevlig midsommar på dej, å om du hunni´ med å baka så hoppas jag att muffisarna kommer å smaka fint i helgen;)
// erika

Sica sa...

Fint med matchande kläder, men som inte är helt lika. Dina flickor blir helt klart jättesöta i dessa plagg.

Min dotter o jag sa...

De byxorna är ju ljuvliga. Önskar jag hade en bebis att sy såna till!!
Hoppas det är okej om jag länkar till dig från min nya syblogg!?
Kram från Efwa