söndag 15 juni 2008

Byxor och examenskläder

Ett par byxor till i stumt tyg med samma modell som de här fick det allt bli! Dels måste ju båda knoddarna kunna gå i fräcka retrobrallor samtidigt, och dels ville jag pröva modellen med något kortare ben. Under de sista veckorna har jag fyndat en hel del tyg. Ett av tygen är detta!! Säkert 4 meter långt och 2 meter brett för ynka 85 spänn!! Det kan bli många sköna plagg - och först ut var alltså detta!

Material:
Stor tygbit fyndad på Emmaus. Orange mudd från MH-Tyger.

Mönster:
Gynthers grundbyxemönster modell e, stl 90. Modifieringar: Struntade både i gylf och fickor. Tog ingen sömsmån i midjan och satte på en mudd istället. Muddens mått inkl sömsmån var 42x16 cm. Kortade byxorna nedtill 4 cm (från mönsterkant) och fållade dubbelt.

Maskiner och inställningar:
Overlock till allt. TS: 6655, DF: Nästan N, SB: Nästan 2. SL: 2.

Sömnadsbeskrivning:
Sy innersömmarna. Sy grensömmen. Sy på midjemudden. Fålla benen.

!!!
Jag har under en tid nu haft lite ångest-vånda över mina 2-åriga knoddars första "examenskäder". Det är nämligen sommaravslutningsfest med sånguppträdanden på tisdag på dagis - och jag har känt en viss press att sy fina klänningar eller nåt till dem. Men det har liksom inte blivit av... Och så fick jag dessa (se nedan) klänningar idag av min mamma (tillika textilkonstnär Katrin Bawah)!!! Mina tjejer kommer att bli coolast i stan i designat, handstickat konsthantverk!! Tack mamma!!!! (Var du möjligen orolig att jag skulle sy något till dem av tyget ovan??:-) :-) :-)). Vår överenskommelse - att du i framtiden står för examensutstyrslarna, har jag inget alls emot!!


!!! :-)
Det börjar droppa in beställningar från främlingar från lite här och var, och till och med från Norge!! Jag har ju medvetet inte skrivit ut att jag tar upp beställningar. Fast det är himla kul och smickrande att de kommer. Och hittills har jag känt att jag har haft tid att hoppa på de som droppat in. Kul!

Knoddarna är hemma igen!!! Skönt!!! Tycker de har växt på bara en halv helg :-)

I morgon skall jag börja träna igen, håll tummarna för att jag inte svimmar av överansträngning och ovana...

18 kommentarer:

Susanna sa...

Säger det igen, snyggt tyg, snyggt sytt!!! De kommer bli jättefina i sina retrobrallor.

Och defintivt kommer de bli fina i klänningarna, de är ju vrålcoola, hälsa din mamma det! Lova att lägga ut bilder på knoddarna in action i dessa klänningar!

Ja visst är det kul med beställningar! Man blir riktigt glad när främlingar vill ha kläder sån JAG har sytt, fast lite prestationsångestladdat är det för mig iallfall. Kul att du får beställningar utan att 'annonsera' om det, den bästa kritik man kan få! Grattis grattis!

Stora lilla j sa...

Åh vilket underbart tyg!!! Du har inte lust att byta bort litet? ;-) Och vilka fina klänningar, vilka konstverk! Dina tjejer blir verkligen finast i stan!

Håller med om att man saknar ihjäl sig direkt!

LumLum sa...

Klänningarna är supercoola och byxorna bara åhhhh så underbara!

Jes sa...

Fina byxor!! men klänningarna va ju bara hur coola som helst, så fräcka!!!! Vilken duktig mamma du har :)

[ LiEmEl ] sa...

ja som alltid ä det lika fina kläder som sys av dig, underbara byxor i underbart fint tyg =)
o klänningarna ja du dom går inte ens hitta ord till. såå fina, säger som nån här uppe måste få se dom in action sen =)

Gulligan sa...

Jättefina byxor!! Men klänningarna är hur coola som helst!!!

Y sa...

Vilket fynd! dessutom snyggt som brallor och klänningarna var fantastiska!

Susanna sa...

Tack för erbjudandet om att låna Ottobre-tdning, men jag har den hemma redan. Har sytt kjolen (fast inte enligt mönstret riktigt...) men topparna verkade så bökiga! Vad spännande att truls-byxorna är klara! Jag ser med spänning fram emot både bloggande och paket i posten.

Anonym sa...

Åh guud vilka coola klänningar!! Dina tjejer kommer verkligen synas! Vad häftigt att ha en mamma som din!
/June på www.junebacken.se

OttoPippi sa...

Alla: Jag skall verklligen hälsa min ömma moder att nu gillar klänningarna!!! Kommer att lägga ut livebilder på dem efter kalaset...

Stor lilla J: Det beror lite på vad för tyg du hade tänkt byta bort... Du kan väl maila mig bilder så får vi se??

Kramar!!!

á Yeliqa sa...

Alltså WOW, WOW, WOW säjer jag bara. Dels vilket läckert tyg på brallorna men sen vilken otroligt fina klänningar. Vilken GULDmormor dina knoddar har :)

GoSi sa...

Håller bara med, klänningarna var ju bara så läckra! Tycker om dina byxor också, snyggt tyg!

Ellan sa...

Häftiga byxor!Och helt underbara känningar, lyckans knoddarna som får ha dem på sig!

vouffen sa...

Vilka coola klänningar!!! Läste i en annan kommentar att det blir livebilder sen - ska bli jättekul att se!!!

Botilda sa...

Dreglar över byxorna!

Mer tid att gå på loppis och i secondhandbutiker. Mer tid att rita mönster. Mer tid att sy. Var finns det? Och hur får man tygänglar?

Klänningarna är tuff-snygga och bedårande.

Katrin sa...

Tack för alla berömmande ord om klänningarna. Jag tycker själv att de är coola men på dessa speciella knoddar så blir resultatet bedårande och det är inte min förtjänst - eller vänta nu - en liten del i knoddarna kommer ju från mig. Säkert den bedårande :-)
Fast knodd 1 gillar inte sin klänning någe vidare och måste förvillas för att glömma att hon har den på sig. Hon skulle säkert hellra vilja ha byxorna. Knodd 2 tycker att hon är vacker som en dag men det gör hon vad hon än har på sig.

OttoPippi sa...

Så sant, så sant :-) :-) :-)

Christina sa...

Helt otroligt fina!
Kan jag beställa?
Mina döttrar är 134 och 116 cl är det för stort?
Verkligen mega fina!!