måndag 16 juni 2008

Trulsbyxor till lill*

Jag och Strömming har haft lite utbyten av mönster med varandra, vilket är jättekul!! Det är super att kunna vända sig till varandra i sybloggvärlden när man undrar eller behöver något!!! Sedan var Strömming så oerhört snäll och skickade tyger till mig!!!! Mer än vad hon hade behövt!! Tusen tack snälla du!!!

Som tack ville jag sy någonting åt hennes lill* i magen :-) :-) Och Strömmings val föll på ett par Trulsbyxor i stl 56 - tyger fick jag välja själv!! Så jag presenterade det gröna tyget och föreslog brun mudd till. Jag minskade ner mitt Truls-mönster i något som borde vara en 56:a. Men när jag sytt dessa byxor blev jag lite osäker på om de kunde vara lite stora till en nyföding.... Det vore ju roligt att använda Trulsbyxorna innan det blir kallt igen... Så - jag minskade ner mönstret ytterligare, ca stl 50, och sydde ett brunorange bonuspar till lill*!!

Som TUR var är de orangebruna just ett bonuspar - för de är INTE vackra i sömmarna på avigan!! Så Strömming - du måste lova att ALDRIG titta in i byxorna!! (Det blir ju lätt efter att jag har skrivit såhär :-) :-) :-)) Om sanningen skall fram blev faktiskt de gröna byxorna inte heller de vackraste på avigan.... Jag är helt enkelt inte van att sy såhär smått!! Det är ju skitsvårt! :-) :-) Jag tänker inte närmare gå in på precis vad som blev mest fult (men jag säger bara benmuddar och linning... :-) :-)) Insåg också att allt var pilligare med dessa - inklusive att sy fast namnlappen!

Material:
Second hand tyger båda fyndade på Emmaus. Brun mudd från Ohlssons tror jag, annars Myrins. Orange mudd från MG-tyger.

Mönster:
Eget. Det var lite lurigt att klura ut muddbredder till dessa små byxor. Till 56:an tog jag 32x13 cm i linning och 16x10 cm till bensluten. Och till 50:an tog jag 30x12 cm i linning och 15x8 cm i bensluten.

Modell:
Truls

Maskiner och inställningar:
Overlock till allt. TS: 6655, DF: N, SB: Nästan 2. SL: 2.

Sömnadsbeskrivning:
Ytterbensömmar. Sy i rynktråd vid benslut och rynka. Sy på benslutsmudden. Innerbensömmar. Grensöm. Sy på mudden i linningen.

:-( !!! ???
Hoppas att de blir bra på trots den taffliga sömnaden...

:-)
Att en sån snäll person som Strömming finns!

Nu skall jag fota tyger till mina främlingsbeställare så de har något att välja mellan!!

5 kommentarer:

Susanna sa...

TACK TACK TACK de är ju jättefina och 2!!! Och ditt fina fina orange tyg också, jag är mållös! :D Måste bara att du är inte så dum du heller ;) Dessa ska bebben bära med stolthet! Jag ser fram emot att få posten nu i veckan! Tack igen!!!! Jag lovar jag ska bara titta lite på insidan av byxorna! Och det är svårt att sy snyggt i små kläder så mina egna brukar inte vara så snygga på avigan heller, som tur är syns den ju inte!
Nu ska jag fundera ut nåt bra plagg att matcha dessa brallor med! (Men jag fick ett helt gäng äkta 70-tals fixkläder av mamma förra veckan så det kanske löser sig!)

OttoPippi sa...

:-) :-) :-)
Vad roligt att du blv glad!!! Även om jag skäms lite över sömnaden faktiskt... men, men. Som sagt så syns den ju inte från utsidan :-)
Hoppas lill* gillar dem :-)
KRAM!!!

Gulligan sa...

Så söta!! Sömmarna behöver inte vara perfekta!! Det är utsidan som räknas;-)

Katrin sa...

Jag tycker förstås att dessa trulsbyxor är urgulliga - men jag fattar inte vad som hänt - jag tycker även att tygerna är OK tom det med brun botten. Är jag miljöskadad eller?

Jes sa...

Så söta byxorna blev det blir ju extra sött när det är i så små storlekaar. Tygerna du använt va jättefina.