tisdag 10 juni 2008

Grönblommiga sommarbrallor

Hejsan!! I går kväll skulle jag inte alls sy. Jag var verkligen inte på humör. Började istället att sortera lite tyger. Det behövdes verkligen eftersom två av mina kära tygänglar har varit så flitiga det senaste att det låg flera kassar med tyger på sykrypinnets golv (vilket verkligen inte är så stort, men det hela var ju ett mycket angenämt problem förstås...). Och när det gäller arbetsytor och sånt är jag världens pedant, där skall det vara ordning, annars kan jag inte skapa!! :-) :-) (Men samtidigt kan jag vara ganska slavrig vid tex sömnad, någon konstig korsningsprodukt är man nog :-)).

När det var "klart" (dvs när det låg ett berg av vikta tyger på golvet istället och när jag insåg att jag måste köpa nya trådbackar) tänkte jag bara klippa till min bytestunika och fundera lite kring den. När jag ändå var i klippartagen kunde jag ju klippa ut en prototyp för byxor i stumt tyg också... Jag har inte sytt byxor i stumma tyger förr och är (som vanligt) på jakt efter ett bra mönster. Sagt och gjort!! Och när tygbitarna ändå låg där kunde jag ju lika gärna sy ihop dem...

Material:
Påslakan fyndat på Emmaus. Grön mudd från MG-Tyger. Jag velade återigen jättelänge om vilken muddfärg det skull vara, gul, ljust gul, svart, brun, ljusare grön, röd... Helgrön byxa fick det bli till slut ändå!

Mönster:
Gynthers grundbyxemönster modell e, stl 90. Modifieringar: Struntade både i gylf och fickor. Tog ingen sömsmån i midjan och satte på en mudd istället. Muddens mått inkl sömsmån var 42x16 cm. Kortade byxorna nedtill 3 cm (från mönsterkant) och fållade dubbelt.

Maskiner och inställningar:
Overlock till allt. TS: 6655, DF: Nästan N, SB: Nästan 2. SL: 2.

Sömnadsbeskrivning:
Sy innersömmarna. Sy grensömmen. Sy på midjemudden. Fålla benen.

???
Har inte hunnit prova dem på någon av knoddarna ännu så jag har ingen aning om hur modellen passar (eller ej). Känns ändå som som benen kan vara lite för långa... Jag har ganska "kortbenade" knoddar :-) :-)

:-)
Gud vad härligt tyg påslakan har!! Det är lysande att använda påslakan för sommarkläder!!

!!!
Strömming! Detta tyg är ett av de jag tänkt till lill*s Truls-byxor. Hade då tänkt ha bruna muddar. Vad sägs?

9 kommentarer:

Skaparstigen sa...

Så produktiv du är! Och de blev jättefina.
Jag gick min kurs som följde med när jag köpte overlockmaskinen igår, så nu hoppas jag att jag kommer igång ordentligt snart.

Susanna sa...

Det är jättesnyggt!!! Gillar brallorna med den gröna mudden men jag tror att brunt kommer göra sog skitsnyggt också! Vad jag blir glad!!! Tack tack tack!!!

Katrin sa...

Häftigt faktiskt med helgrönt men rött skulle nog bli väldigt läckert. Brunt låter inte snyggt för mina gamla tantöron men det är ju 70-tal förstås. Härlig byxmodell till knoddar - den passar säkert. Dessutom förgyller ju dina knoddar de flesta plagg.

á Yeliqa sa...

Åh vilket härligt tyg!!! Byxorna blev jättefina och jag hoppas de passar lika bra som de ser ut :)

Hello sa...

Åh, så fina de var!

Håller med mor din - grönt är skönt, men röd mudd skulle vara snyggt också!

Ett Tu Tre sa...

Härliga byxor!Grönt är verkligen skönt och bomullslakan är perfekt till just somarkläder (om jag bara inte avskydde strykningen så väldigt).

Retro Elephant sa...

Nice! Hoppas det är okej att jag länkar till din blogg! =)
Ha det fint!

Jes sa...

Så fina byxor, gillar verkligen tyget. Du är så väldigt produktiv.

OttoPippi sa...

Tack alla snälla!!!
Skaparstigen: Lycka till med din overlock!! Ser fram emot alster som skapats med en :-)
Retro Eleohant: Självklart bara kul att du länkar!! Välkommen hit!!