lördag 14 juni 2008

Knoddtomt..

Här hemma är det tomt!!! Knoddarna är hos sin mormor och vi har varit på fest med förädrakooperativet! Tänk var annorlunda hemmet känns utan barn nu... Alldeles ödsligt.... För hur skönt det än kan vara att pusta ut när ungarna åkt så börjar man ju längta efter dem nästan direkt :-) :-)

Man skulle ju kunna tro att jag har tillbringat hela den "lediga" dagen framför symaskinen och varit produktiv - men se nej det har jag inte!! Jag har sovit, slappat, varit på stan (och fyndat tyg :-)) , ätit på restaurang och tittat på film :-) Härligt!

Men nu sent på kvällen så sög det lite i sy-tarmen ändå :-) :-) Och jag har ju längtat i flera dagar på att sätta saxen i detta underbara tyg som min underbart snälla tygängel Strömming har ordnat åt mig!!! Eftersom jag snabbt ville göra något som också blev färdigt ikväll fick det bli mössor. Jag har lagt dem i mösslådan i hallen - mössknoddarna kommer att bli jätteglada när de upptäcker dem i morgon :-). Har också börjat lära mig av mina misstag - gjorde därför TVÅ nya mössor :-) :-) En i modell Björne och en i modell Topsy!

Material:
Härlig trikå med fladdermöss från en av mina tygänglar!

Mönster:
Egna

Modell:
Björne och Topsy

Maskiner och inställningar:
Overlock. TS: 6655, DF: 1,5, SB: Drygt 2, SL: 2.

Sömnadsbeskrivning:
Sy ihop mössorna. Vänd mössaornaut och in och sy för hand upp det ca 10 cm långa inlägget, någon centimeter längst in/ned och någon centimeter längst upp/i kanten

!!!
Har massor att sy!! Nu ligger det lite väl många tillklippta plagg i ToDo-lådan.

:-(
Jag måste börja träna!!!! All min sömnad har gjort att jag försummat träningen helt nästan hela våren!!! Det syns!!! Det måste åtgärdas!!! I och för sig gillar jag ju att träna... men det kommer att betyda att sytiden på kvällarna kommer att minska väsentligt, tyvärr....

:-)
Jag fyndade som sagt tyg idag. ett rosa- och lila blommigt påslakan med beige botten för 25 spänn!!!

6 kommentarer:

Ett Tu Tre sa...

Det låter trevligt med lite barnfri tid. Det är ju så sällan man kan göra det du talar om, gå på restaurang, se på film, gå på stan - utan att behöva anpassa sig efter barnens synpunkter, eller behöva slänga i sig maten utan att hinna smaka på den ordentligt, alternativt välja någon snabbmatskedja med tillhörande klätteravdelning. Men precis som du säger behöver det inte gå länge förrän man saknar dem igen. SJälva har vi inte varit helt barnfria sedan yngsta dottern föddes, däremot har de äldre barnen en och en och ibland bägge två sovit borta, och det har blivit i princip barnfritt för oss.
Njut nu av den lugna söndagsfrukosten efter en skön och välbehövlig sovmorgon. Träna och sy hinner du göra sen!

LinSar sa...

Tänk va många ideer man får när man tränar:)När jag är ute och löptränar rensar man hjärnan på skräp och stoppar in lite sy ideer.Testa ska du se att det funkar;)

Susanna sa...

Tänk att du redan hunnit klippa och sy i tyget. Vad fina de blev och det är ett härligt tyg att sy i. Kul att du gillar det!

Träna är ju också bra och visst får man nya ideer när man rör sig. Och så produktiv som du är så hinner du nog sy massor också! Denna helg har jag bara blivit arg på tygen jag försökt klippa i så inget har blivit gjort. Men ska härma ditt förra alster här och sy en gynther-skjortblus i elefanttyg i ministorlek.
Ha det!

jejja_79 sa...

åhhhh, mössorna är helt fantastisk. Superskönt med en barnfri helg, och ännu skönare att inte ha en massa inplanerat. När vi här hemma är barnlediga brukar det oftast vara fullspäckat schema ändå så man hinner knappt njuta.
Ska försöka ha en helg och bara slappa, skööönnnttt. Här hemma har det varit systopp, eller rättare sagt det har sytts en del men bara halvfärdigt. får försöka blogga lite mer nu när det börjar bli klart. Kram

e.ko sa...

men visst är det konstigt hur det är det där med å vara barnfri;)
//erika

OttoPippi sa...

Ni har så rätt, så rätt allihopa!! Tänk ändå att man känner så lika inför allt med barnledighet osv. I Kväll skall jag ÄNTLIGEN börja träna igen :-)