tisdag 27 maj 2008

Hemsk och älskad prototyp

Jag har sagt det förut - men mina knoddar, speciellt en av dem, älskar mössor! I dag var det typ 30 grader varmt i skuggan när jag hämtade knoddarna på dagis vid tre-tiden. Ändå skulle en av dem skulle prompt ha på sig en Topsy-mössa (och jacka också för den delen) :-). Den andra knodden var endast iförd Tora-klänning och skor :-)

I vår hall finns en klädlåda i knoddhöjd. I den ligger knoddarnas mössor (jag byter ut dem lite grann efter årstid). Knoddarna får alltid välja mössa själv ur lådan när vi skall gå ut. Men ofta hämtar de en mössa ur lådan lite när som helst under dagen och har sedan på sig mössan hemma och till allehanda aktiviteter... När jag har sytt en ny mössa på kvällen lägger jag den i lådan för att invänta reaktionen på morgonen... Den mest möss-älskande knodden brukar glatt på mornarna utropa: "MASSA!!!" när det ligger en ny mössa i lådan! Hon har sedan helst den nya mössan hela dagen. Ofta blir den senaste mössan även favoriten.

Trots bristen på sytid denna vecka hade jag i alla fall tid att prova ett nytt möss-mönster som jag kallar "Björne". Mössor tar ju ingen tid alls, även om mönstret alltid tar längre tid än själva sömnaden tycker jag. Visste inte alls om Björne-mönstret skulle passa eller bli som jag tänkt på, så jag tog ett hemskt tyg för att göra en prototyp... Skrattade faktiskt högt när jag sydde den! Jag menar, en mössa med "björnöron" sydd i ett knallgrönt hawaii-tyg!!!! Fiiiint! :-) :-) :-)

Jag la sen mössan i lådan i går kväll..... och sedan i morse har den i princip suttit fastklistrad på mössknoddens huvud....


Material:
Ett second-hand linne från Emmaus för 10 spänn vars muddband användes till Felix.

Mönster:
Omarbetat från Ottobre 4/2005

Modell:
Björne

Maskiner och inställningar:
Tretrådig overlock. TS: 655, DF: Mellan N och 1,5, SB: Drygt 2, SL: 2.

Sömnadsbeskrivning:
Sy sömmen! :-) :-) :-)

!!!
Om jag inte SNABBT syr en annan mössa som blir lika poppis får jag dras med den här!!! Och när någon på stan kanske undrar över mössan måste jag då svara att det är JAG som har sytt den fina, fina hawaii-mössan med björnöron!!! Tvångstanke!! Och jag som har zero sytid! Hjääälp!!! :-) :-) :-)

9 kommentarer:

Maria sa...

Vilken otroligt söt tjej!!!
Och mössan blev ju också bra, modellen var kul tycker jag. Var roligt med en mössknodd hemma.. ;-)

Susanna sa...

*asg* du skriver fantastiskt roliga inlägg!!!

Tycker inte att mössan är hemsk, tycker den är söt! Blommig mössa passar väl på sommaren??? :D

LumLum sa...

Hahaha, så underbart! Sitter här och skrattar igenkännande, även här springs det gärna omkring med mössa på huvudet när det är så här varmt. Idag stoppade hon ner solhatten i en hink och gick in och hämtade mössan åt sig själv. Som sedan satt på resten av eftermiddagen.

Dom är roliga dom små liven.

vacker i brunt sa...

tycer att tyget var jättefint...låt knodden ha den !!!!!

OttoPippi sa...

En mössknodd är en mössknodd är en mössknodd.... Självklart får hon ha den, den är somrigt blommig, har fin modell och bra passform.... OCH "björnöron"!!

jejja_79 sa...

tycker mössan blev superfin, älskar tyget, får en lite hawaii känsla över den. kanon =)

á Yeliqa sa...

Jag tycker att den blev riktigt fin :)
Kul att mössorna uppskattas. Det är alltid kul att det man syr används :)

Mikaela sa...

Men åhhh vilken söt mössa!

GOBLIgobli sa...

Men vadå?!? Inte ska du nervärdera den massan heller! Helt underbar blev den ju, somrig och härlig färg. Klart du ska ha en Björne-modell också.
Påminner faktiskt lite om min Cappy. ;-)