tisdag 29 april 2008

"Vik hädan Troll" eller "Är det ugglor eller fladdermöss?"

Ho,hooooo! Hejsan alla! Idag var det meningen att det skulle bli ett litet muntert inlägg om mitt första alster som skulle utomsocknes. Nu får detta - av flera orsaker - vänta! Det har verkligen gått TROLL i min sömnad nu!!! Med en smärre risk för att samtliga bloggläsare inte längre orkar höra allt jämmer, bedrövelse, elände och armod skall jag ändå skriva om min lilla sykväll ikväll :-)

Jag skulle sy ihop en liten raglantröja som jag klippte till redan igår kväll. Vad kan möjligen gå fel tänkte jag, det hinner jag lätt!! Kanske att man hinner på nästa lilla projekt, som OCKSÅ skall utomsocknes! Jag hann till och med trä om maskinerna medans ungarna fortfarande var vakna - jag var odödlig!! och det kanske jag fortfarande skulle kunna känna mig som.... om jag inte var så himla slarvig! För länge sen - innan jag började sy och ändå läste sybloggar tyckte jag att vissa var lite väl ouppmärksamma med än det ena och än det andra när dom sydde. JAG TAR TILLBAKA ALLT!!!

Hur som började kvällen med att jag ändå inte kunde sätta mig ner och sy för jag fick för mig att byta nål på overlocken till en nyinköpt jerseynål så att nålen skulle vara fräsch och det var ju inte så svårt. Men sen började jag sy fast raglanärmarna i styckena och det var tydligen svårt för ena stycket hamnade bak och fram - sprätta! (Kom då att tänka på Geckos inlägg om sprättnålen! Så jag la den väl synlig på bordet utan hätta och tänkte med glatt humör att nu behöver jag inte använda den mer). Till saken hör också att jag hade bestämt mig för att behålla lugnet och ta motgångarna som man bör som vuxen :-)

När jag sedan skulle sticka ner raglansömmarna med trippelsömmen på covern började det med att jag inte upptäckte att skytteltråden var av innan jag hade sytt hela "sömmen". Då upptäckte jag till min fasa att covern gjort ganska rejäla hål i tyget... och fast jag visste att man egentligen bara skulle använda nål 90 till covern bytte jag samtliga tre nålar till jerseynålar 70 och 80. Plagget skulle ju för sjutton bort som present!! Sedan skulle jag sy samma söm igen, då gick mittennålstråden av. Sprätta - trä igen! Efter det glömde jag att fälla tillbaka skytteln i läge igen. Mitt tidigare lugn började försvinna då jag inte ens hade stickat ned EN av raglansömmarna ännu! I mitt fjärde försök med sömmen gick mittennålstråden av igen och allt korvade sig på avigan - sprätta!!!!

Till slut var alla raglansömmar nedstickade och jag gick över till muddrullån i halslinningen (som gick så galant sist!) I början av nedstickningen bubblade och knölade sig allt på avigan - sprätta! Göra om! Vid slutet av nedstickningen bubblade och knölade sig allt på avigan - sprätta! (Tur att jag hade beställt Pryms stora sprättkniv med min Bibbisbeställning som kom igår, de två jag hade innan var inte lika bra) Fick "laga" med nya sömmar och det blev INTE snyggt! Speciellt inte på avigan! Plagget skulle ju bli en present men jag tänkte att avigan är inte SÅ viktig och missarna är ju där bak så det gör inte så mycket! Började faktiskt gilla resultatet trots allt och tänkte att helhetsintrycket på slutet blir nog ändå rätt okej!

Sedan vet jag inte vad jag tänkte på för jag sydde rundlar av mina tillklippta muddrullåer till ärmsluten - fast jag inte skulle sy på dem efter ärmsömmen utan innan!! Jag fick klippa upp muddsömmen och tänkte att det var ju ändå bara sömsmånen som rök... Nu skulle tröjan snart vara klar! Pust!! Jag skulle precis klippa bort den 3 cm sömsmån som jag hade lagt till på ärmsluten ifall jag skulle ångra mig och inte vilja ha muddrullå där. Det var då jag upptäckte det!!! På ena ärmen var ugglorna upp och ner som några andra fladdermöss!!!!! SPRÄTTA!!!!!!!! :-) :-)

Bevisen på mitt slarv med muddrullå samt ärm:

Bland eländet finns ett ljus!!! Mitt sykrypin!!!! Som är klart (!!) med undantag att knappt några tyger är där ännu, och inte heller deras förvaringar som måste införskaffas. Nåväl, jag låter de ljuvliga bilderna tala för sig själva (för nu skall jag gå och sprätta nämligen..)11 kommentarer:

Susanna sa...

Ja vissa dagar ska man bara inte sy!

Susanna sa...

Men det var hur som helst fint med rosa till de bruna ugglorna!

OttoPippi sa...

Susanna - :-) :-) Man måste bara skratta åt eländet!! Satt och sprättade på bussen på väg till jobbet i morse :-) Rosa och brunt var inte min idé men det kommer att bli jättefint ihop om man bara kan ju ihop delarna :-)

á Yeliqa sa...

Nämen åh så förargligt. Det är nog så att vissa dagar ska man bara inte sy, det har vi nog alla som syr varit med om.

Ditt lilla krypin ser verkligen mysigt ut och där kommer det säkert att tillverkas många fina plagg till dina gullungar :)

Katrin sa...

SÅÅ TYPISKT!!
När man lyckats några gånger som nybörjare och börjar tycka Yes!- detta är ju inte så svårt. DÅÅ ska man slås ner i skosulorna. Vi har alla varit med om det. Beundransvärt i alla fall att du orkar sprätta, sprätta och sprätta igen. Lycka till, det blir säkert fint till slut. kram.

Ylva sa...

V har nu ångrat sig, han vill ha en fladdermuströja istället säger han :) :):):)
Lycka till, vi blir glada för resultatet hur det än blir!

LinSar sa...

Att du orkade sprätta så mycket.Jag hade kastat och börjat om;)Du är för härlig!Ha en skön valborg

GOBLIgobli sa...

Säger som de andra, beundransvärt att du orkar sprätta, tom. på bussen! :-D
Och stort grattis till ditt nya, fina sytillhåll!

OttoPippi sa...

Ylva: Jag ger mig INTE!!! En fladdermuströja får det bli en annan gång!!

Linsar: Tror du inte att jag var nära ögat att slänga allt i papperskorgen flera gånger?? :-) Men sen så tänkte jag att det kan man ju inte med det finfina uggletyget ju! Så då blev det sprätta på biussen :-)

Gobligobli: Tack snälla, snälla du!!

Mange sa...

När jag läser hela ditt inlägg inser jag att vi är lika galna. Fast på olika teman. Gå in på fotbollsblogen och se efter. Om du fattar hälften av det är du visare än jag på din blogg.

OttoPippi sa...

Mange - vi ÄR galna :-) :-) :-)

á yeliqa - Tack snälla du!!