onsdag 30 april 2008

Tröja till lilla V!

Så var den då äntligen klar! Tröjan till lilla V!! Min goda vän som jag dessvärre flyttade ifrån för två år sedan ville så gärna ha en uggletröja till sin son. Det passade ju jättebra eftersom vi fortfarande inte hade gett någon välkomstpresent till lilla V! Det var egentligen meningen att den skulle ha orange muddrullå och dekorsöm, men jag hade ingen orange mudd hemma och kunde inte hitta i hela Göteborg och vi ville inte vänta på en internetbeställning. Brunt och orange är visserligen lille V:s favvofärger men han gillar även rosa :-) Den rosa blev ju ganska dominerande på denna tröja, men jag tyckte det blev fräckt! Och känner jag V:s föräldrar rätt så kommer även dom att gilla färgklicken :-)

Material:
Brunt uggletyg från Jofotex. Rosa muddväv från Ohlssons. Tråd från Bibbis.

Mönster:
Meedoms raglantröja, form 1, stl 74 med något utställda ärmslut (som form 2). Kommer att vara för stor för V, men då har han något brun/rosa att växa i :-)

Maskiner och inställningar:
Tretrådig overlock till sömmar, DF:1,5, TS:655, SB:drygt 2, SL:2.
Cover till dekorsöm och muddrullå, DF:1,15, TS:444, SB:3

Sömnadsbeskrivning:
Ja... den skulle ju ha varit: Raglansömmar, dekornedstickning, muddrullå i hals, muddrullå i ärmslut, dekorfåll av fram och bakstycke, ärm- och sidosömmar!
Låter inte direkt som om det här skulle ta två kvällar inte!!!! Men se det gjorde det!!!

:-(
Se nedan för de första vederbördorna..... (vilka är ganska många) Efter det sprättade jag hela vägen till jobbet på bussen och halva vägen hem idag. :-) :-) :-) Fast tror ni inte att när jag hade klippt till ärmen med ugglor uppåt, sytt fast den och skulle börja dekorsömma att mittennålstrådencovern gick av de första två försöken igen! Sprätta.... När jag sedan skulle ge mig på den sista muddrullån på ärmslutet knölade all tråd ihop sig efter några stygn - se bild nedan!! Sprätta! Suck vad jag är TRÖTT på min Coverstitch!!!!


???
Tror att det hela problemet beror på täcksömmens start. Fick på slutet lite till knycket hur man skall göra så inte all tråd knölar ihop sig på avigan direkt när man börjar sy. Man skall hålla i trådarna när man börjar sy och dra dem snett bakåt medan man för hand snurrar fram de första stygnen. Då känner jag att tyget liksom kommer över nån gräns och sen kan man börja sy. (Kommer man inte över gränsen knölar sig allt. Gränsen känns i tyget, att det liksom lägger sig rätt)

:-)
Är i stort sett faktiskt nöjd med slutresultatet, även om tvillingtäcksömmen kunde ha varit närmare kanten i halslinningen. Men tröjan blev snygg! Tills slut! Jag lär mig i alla misslyckanden - hoppas jag :-) Tror och hoppas även att tröja skall falla de nya ägarna i smaken! Trevlig 1:a maj alla!!

17 kommentarer:

Susanna sa...

Vad snyggt det blev till slut! Jag gillar verkligen den rosa mudden och sömmarna. Tror jag ska sy det på en uggleklänning åt en liten flicka jag känner, det var såå fint tillsammans!

Tack för tipset om Give and Get, klart jag ska vara med :) Jag hann anmäla mig.

Hrm, kanta mudd utan att först sy fast den på rätan, det vet jag inte om jag fixar....

ja den lilla kommer i slutet av sommaren och det är så roligt att sy smått men det är lite svårt när man inte 'känner' den man ska sy åt!

Ha en skön första maj-helg!

OttoPippi sa...

:-) :-) Förstår! Men snart lär du känna lill VÄLDIGT väl!! :-)
Vad kul att du gick med på Give and Get!!! Jättekul!!!

Katrin sa...

Beröm och tröst till den som inte ger sig. Tur att du inte jobbar i kvarteret där du bor. Tröjan ser urläcker och proffsig ut. Så klart lilla V blir glad och väldigt fin. Brunt och rosa är snyggt och det använde i alla fall jag som kombination på 70-talet i den mån jag använde brunt vilket inte var så ofta. Brunt och turkos kan också vara lite läckert till skillnad från -du vet vad.

OttoPippi sa...

Katrin: Ja, jag har tur som har min buss!! Har faktiskt - och det är sant några sprättprojekt på lur som skall tas på bussen i framtiden :) Kom på det när jag sprättade idag! Men det handlar om ReDo-kläder, där jag tex "räddar" en fräck mudd på ett fult plagg osv :-)
Du använde väl aldrig brunt på 70-talet??? Du vägrade tom en grå Emil-tröja!!! :-) Brunt och turkos är SÅÅÅ snyggt!! Funderar på en retrobralla med de färgkombinetionerna :-)

Katrin sa...

Tänk för att jag faktiskt designade Bruno i en serie på 5 koltar och bussaronger för 2-åringar. Bruno var en kolt med långa ärmar och knälånga ben som hade brun botten med knallrosa och knallgröna ränder på magen. Dessutom Karl och Karla. Enfärgade bruna byxor med korta eller långa ben och kofta eller lumber med ränder i vitt och rosa eller vitt och grönt. Med virkad hatt eller keps till. Det du!! Detta har naturligvis varit en väl förborgad hemlighet men Bruno håller faktiskt fortfarande :-)

peppelorum sa...

Oh! Snygg! Kommer nog passa V som handen i handsken. Någon form av odysee av bilder ska vi väl lyckas producera så du får se slutresultatet;-)

GoSi sa...

Slutresultatet blev superduper! Håller med, den cerise/rosa mudden och sömmen gjorde sig kanon på detta tyg. Tack för din snälla kommentarer på min blogg, det värmer alltid lika mycket!

Ylva sa...

ÅÅÅÅ vad fin den blev!!!! Det kommer bli Vs favvotröja, det ska jag se till :).
Men JAG vill också ha en ;).
Och vilket fint golv ni har i lägenheten!

Ett Tu Tre sa...

Mycket snyggt slutresultat, och all heder åt dig som inte gav upp utan oförtrutet kämpade på. som någon sade i en kommentar till inlägget under "jag hade slängt och börjat om för länge sen" och till den kommentaren kan jag bara instämma. Samtidigt är det så förargligt att inte få avluta något man påbörjat. Bra kämpat! Och nöjd ska du absolut vara nu! visst är orange och brunt fint ihop, men det är ju rosa och brunt också.

malin sa...

Så läckert! Skam den som ger sig :) Det rosa var supersnyggt till ugglorna!!!

Lucia sa...

Oj, vad snyggt med den klara rosa färgen i täcksömnen, jag blir så avis på alla som har en coverpro maskin har bara en overlock men känns lite svårt att övertala mannen att få en ny symaskin igen.

Anonym sa...

En sak är iaf säker, du kan sprätta vid det här laget... =)
Jag tycker att tröjan blev jättesnygg, klart snygg färgkombination.
/June på www.junebacken.se

jejja_79 sa...

Tröjan blev superläcker,skönt att det ordnade sig till slut, kan tära lite på självförtroendet när det strular. Men Slutresultatet blev superfint... =)
Tack för fint meddelande på min blogg, kul att du gillade den.
Kommer titta in igen... =)

á Yeliqa sa...

Så fin tröjan blev tillslut. Ack den som ger sig. Nästa gång ska du se att det går betydligt bättre :)

LumLum sa...

Snygg! Kul med lite oväntade färgkombinationer tycker jag. Har länkat till dig från min blogg nu.

OttoPippi sa...

Katrin - Ja, det var allt en hemlis det... Åååååå, nu vill jag SY Bruno!!Så häftigt det låter med ränderna på magen!!! Kan inte du ge mig bilder så kan jag försöka göra mönster av dom???

Peppe - Klart ni måste ta kort och skicka på mitt första alster utomsocknes!!!

Ylva - Jag förstår att du också vill ha en... och vet du vad...? Det vill jag med... Ska sy mig en alldeles egen brun uggla faktsikt...

Alla - tack tacl för alla snälla kommentarer

Lucia: Jag bara köpte en täcksömsmaskin utan att rikigt fatta vad det var. Så gjorde jag med overlocken också... Men jag fick den billigt... Fast de där täcksömsmaskinerna bråkar en hel del också.Det är inte bara jag som har problem med dem!!

LumLum - Tack för länkningen!! Alltid lika kul!

Billaba sa...

Måste bara få säva WOW om den här tröjan. Jag älskar rosa, och jag älskar ugglorna! Nu vet jag precis vad E ska få får en tröja nästan gång =). Önskar mig oxå en Coverpro, det blir ju så tokigt snyggt med dekorsömmarna!