lördag 10 april 2010

Tyst och tomt...

...är vad det kommer att bli här ett ganska långt tag framöver. Kära beställare, byterskor och allehanda OttoPippi-läsare. Nu är det såhär. I mitt försörjningsyrke som arkeolog händer det titt som tätt att man får jobb ganska långt bort ifrån hemmet. Fornlämningarna ligger ju där de ligger liksom. Då måste man veckopendla hem eller i bästa fall komma hem mycket sent på kvällarna. Nu har detta hänt mig och jag kommer att jobba så fram tills slutet av maj. Det betyder att min tid för sömnad i princip kommer att sträcka sig till helgkvällar (för dagtid på helger är veckans enda chans till att umgås med mina barn). Det i sin tur ger förstås efterverkningar på alla beställningar, byten, vårutmaningar, egna nya ideér osv under denna tid. Som grädden på hela kaosmoset har jag två balklänningar som skall sys och som ju förståeligt har sina absoluta deadlines och som måste prioriteras.

Det jag försöker säga är att jag tyvärr kommer att vara tvungen att lägga alla beställningar och byten åt sidan fram tills början av juni. Jag tror att jag har mailat alla berörda om detta men har jag missat någon så hoppas jag att ni kikar på det här. Vill man beställa saker av mig under denna period går det givetvis bra, men jag kommer ju inte kunna påbörja dem förräns kanske i slutet av juni eller så. Jag kommer inte heller vara så aktiv på bloggen eftersom jag helt enkelt inte kommer att ha så mycket att lägga ut. Förmodligen kommer jag inte heller att ha så mycket tid över till alla andras bloggar, tråkigt nog. Jag kommer att sakna sybloggeriet med allt vad det innebär under denna period men lovar att återkomma med kraft, energi och skaparglädje igen i juni! Tills dess - ha en fin vår alla!! Kram!!

28 kommentarer:

Le Petit sa...

Lycka till med jobbet du ska göra...det är säkert spännande! Njut av familjen så få vi se fram emot dina fina alster när tid finns.

Anonym sa...

spännande jobb!

Helena sa...

Lycka till med jobbet och ha en bra vår du med! :)

LillaBarn sa...

Lycka till med jobbet, vore kul att få veta lite mer om vad du hittar för något - jag ser ju framför mig hur ni hittar stora dinosaurieägg och tänder och sånt, men det är det ju förståss inte....

Y sa...

hoppas på en icke-lerig vår för din del!

makrill sa...

Näääää, menar du att du prioriterar dina barn framför sömnad och sybloggeri???????? ;)

Hoppas att du får en fin vår "på jobbet" och att du får sköna och mysiga helger med familjen! Kommer att sakna dina inlägg och ser fram emot den dagen du är "tillbaka" igen!

KRAMAR!!

Kaoz sa...

Lykke til med jobben! Og så håper jeg du får en flott vår, med fine helger sammen med fam.=)

Jennie sa...

Lycka till med jobbet, det låter spännande att vara arkeolog! Och välkommen tillbaka i "molnet" framåt juni eller när det nu blir!

Lime by me - Lime design sa...

Lycka till med jobbet! Ser fram emot dina inlägg sen i sommar!

Singh sa...

Förstår läget. Det är klart att du ska göra så som du berättat, helt rätt. Önskar dig allt gott denna vår!

Strömming sa...

Ha en skön vår, arbete som arkeolog är inte fy skam har jag förstått, det gödslas det inte med! Lev väl och ta hand om dig och familjen så hoppas jag att du kanske lämnar något spår här och där under tiden! Kanske någon bild på ett mynt eller krukskärva eller knodd i något inte så nytt hemsytt kan lysa upp bloggen en dag när vi minst anar!

Stor kram! Kommer sakna dina inlägg, de är alltid så härliga och personliga. Hoppas jag någon dag får träffa OttoPippi IRL :D

Kalunji sa...

Jasså, du är arkeolog? Spännande... Hoppas jobbet blir roligt samt att du ska prioritera den lilla tiden du får över till dina barn och annan familj, så tror jag att de flesta förstår.

Jag kommer att sakna dina inlägg som ju kommer kommer ganska snart , ändå. Du ska ju inte vara borta 6mån eller så:-)

Kram

Carolina sa...

Hoppas på en fin vår och att du får möjlighet att njuta av den.

Kram

Charleston sa...

Åh, det är alltid kul när jobb dyker upp. Om det är på Åkroken du ska jobba får du höra av dig, så vi kan luncha eller ta en fika i alla fall.

Och det bästa av allt är ju att Sybloggeriet finns kvar när du har tid med det igen. Bara det att det kanske är mycket att läsa sig igenom. :-)

Må så gott!

jenny sa...

Saknar dig redan.

Stora kramar/Jenny - ZNOK

Solveig Lövendahl sa...

Kommer att sakna dig, men vi hörs ju sen igen!
Ta hand om dig och umgås allt vad du hinner med dina fina knoddar.
Kram!

rockefår sa...

Lykke til med jobb og pendlerliv! Håper du får det "spennende" på jobb borte og fine helger med familien! Man forstår jo godt prioriteringen!

Hello sa...

Ja, du - man måste ju försörja sig också... Om det är huvudstaden du är nära kan du få komma och snusa lite på min efterdagiströtta nästanlikastora Loppa nån kväll eller så. Och klappa lite på mina maskiner.

Och jag tror du kommer kommentera som bara den hos oss andra, eftersom du kommer ha så långa, tråkiga lediga kvällar som inte kan ägnas åt att sy ;)

Kram på dig. Vi "ses" snart igen.

Simsalabim sa...

Lycka till med jobbet. Naturligtvis kommer jag att sakna din blogg!

mysigtdesign sa...

Låter så kul med arkeologi. Hoppas att det blir en intressant vår. När du väl är tillbaka i juni befinner vi oss troligen på semester, men hoppas på återseende till hösten. /Carro

Busiga ungar sa...

Ojoj, låter riktigt spännande med det jobbet...såg just på mumien 3 igår!!! Haha...inte för att jag gemför ditt jobb med deras.Men det yrket känns spännande!!! Och vilken chans ändå. Lycka till med allt som har med jobbet att göra och ägna dig helt år familjen på helgerna så "ses" vi i juni!!!

Strumpetossa sa...

Kul att du fått jobb men trist för oss att du inte hinner blogga men självklart ska du tillbringa din lediga tid med dina fantastiska barn!

Lycka till!

MinaMirakel sa...

Lycka till och ta hand om de dina!/Åsa

Benglan sa...

Var är det du ska tillbringa dina dagar? De ska ju gräva här i vår stad. Skulle vara superkul med fika i så fall! Känns ju nästan som om man känner dig :)
Ha det bra i alla fall!

SiriR sa...

Åh, håper jobboppdraget ditt blir kjempespennende! Nyt fritiden med barna, sying får du altids tid til senere.

Gleder meg allerede til du er tilbake med dine fargerike innlegg:)

Rockermom, Anneli sa...

Men vilket spännade jobb du måste ha!
Kommer så klart att sakna dina inlägg och ideér, men som sagt:
På återseende!
Och lycka till på jobbet!!!

jejja79 sa...

Kommer sakna dig =(
Men jobbet verkar ju nog så spännande, och familjen får man ju
inte glömma mitt i allt.
Lycka till med grävandet =)

kram

Palven sa...

Var sak har sin tid..... mys med familjen och sköt om er :o)

Skulle du ändå få lite tid över så har jag en utmärkelse till dig i min blogg!