fredag 29 januari 2010

Doris!Det här är Doris och Doris. Min nya klänningsmodell! Fast i helt två olika utföranden. Ytterligare en "nyttosömnad", även om klänningar kanske inte är det vi lider allra mest brist på här hemma.

Mössknodden,
som ju numera blivit en rosa prinsessknodd som vill kallas "Sara", bad och bönade när det rosa fordonstyget kom om att jag NU(!) skulle sy en klänning åt henne i detta. Euforin var total när klänningen låg färdig på hennes säng efter dagis. Hade vi inte precis infört pjamastvång om nätterna hade hon säkerligen haft den dygnet runt. Den andra knodden var också glad över sin klänning, speciellt lyckat verkar det ha varit att sätta huva på den eftersom hon förtjust konstaterade att hon då var rödluvan :-). Fickor brukade ju i alla fall förr vara mycket populärt så två olika varianter på fickor fick det bli. Kängurufickan på den gröna är fastsydd på sidorna upptill och nedtill några centimeter för att saker och händer inte skall falla ur för lätt. När fordonstygerna anlände hade ju snälla Mjuka-Tyger-Anna skickat med lite presenter till oss. Min var en grön matchande jerseybit. Delar av denna kom väl till pass till den gröna klänningens huvfoder och ficka.

Dagens triviala fråga följer gårdagens jerseytema (fast skulle kunna appliceras även på all annan trikå). Nämligen: Hur gör ni när ni syr på trikåfickor i trikåtyg?

Här strök jag fast totally stable på klänningarnas baksidor först för stabilitet där. Pressade fickornas sömsmåner, nålade och sydde fast med covern. Tyckte ändå att fickorna drog sig lite (kanske extra svårt i jersey?). Tänkte också på hur sjutton man gör om man vill ha rundade fickor, åtminstone min cover klarar inte riktigt rundsömnad hur som helst. Undrade också om man kanske kunde fästa fickan som när man applikationssyr (fast bara i sömsmånerna då). Då kanske man skulle kunna sy fast fickorna med vanlig raksöm tänkte jag. Trikåficktips någon?

Vill också passa på att meddela mina beställare att det för första gången finns utlagt färdiga alster till salu på OttoPippsmodeller. Tröjor, klänningar, kjolar, byxor, tajts, mössor och halsdukar. Alla dessa färdiga plagg är prissänkta och kan levereras pronto!

Ps! Det är fredag idag.....

25 kommentarer:

lilla hjärtat sa...

Underbara, kul med samma modell men olika ändå. Fredagsmyyyyyyyyyys var det första 3 åringen sa när han vaknade i morse ; ) Trevlig helg!

Johanna sa...

Så underbart söta tjejerna är!!! Och så fina klänningar de har:) Jag blir toklycklig av att se det! Så tack! /Johanna

Hello sa...

Åh, så fina knoddar!!!

Har tyvärr inga förslag till lösning på ficksömnadsproblemet. Är för lat för fickor alltsomoftast...

Benglan sa...

Superhärliga klänningar! Gillade verkligen orange kantband till det rosa/röda! Har inte det där tyget ännu och det kliar i fingrarna att klicka hem det, menjag har helt totalt tygstopp...
Trevlig helg.

Benglan sa...

Såg först nu fickfrågan:
Jag syr fast trikåfickor med min vanliga maskin (totallt stable bakom). Det blir superfint, så jag tror du ska skippa coverlocken där.
Och med vanlig maskin är det ju enkelt att sy rundade kanter också.

Älskade Hjärtegryn sa...

Ursnygga båda klänningarna! Färgkombinationerna kunde inte blivit bättre riktigt riktigt snyggt!

Sandra sa...

Jag är förälskad i den rosa. vill så gärna ha det tyget

Katharina sa...

Riktigt fina! Så lika men ändå så olika!

makrill sa...

Supersnygga!!

SiriR sa...

Åh, så fine jentene er i sine nye herlige kjoler!!

Jeg syr fast lommer med vanlig maskin, med stretchsømmen. Nåler fast lommen og syr! Da kan du også sy runde lommer.

Syr evt kantbånd på først da..

Benglan sa...

Hej, svarar här:
Ursprungsmönstret är från Ottobre 4-2008. Gjorde frottéklänningen i det rakt av (-sömsmåner). Tyckte att det blev knöligt med tryckknappar så till tågklänningen ritade jag om det över axeln, men hals och ärmringningar är samma!
Och du har nog rätt. Man blir lite "skadad" av alla fina tyger i skåpen och på bloggarna... På dagis tex är fröknarna helt lyriska över en vanlig simpel tröja, utan extra detaljer :)

MinaMirakel sa...

Ser underbara ut!/Åsa

JuMel sa...

Super snygga klänningar och fin fina tjejer! Usch, varför köpte inte jag nått fordonstyg?!

Pyssellycka sa...

Superläckra klänningar!

Åsa sa...

Åååååh såå fina klänningar! Den gröna med gula fräscha kantband gillade jag bäst! så fin!
alltså, jag MÅSTE bli kompis med min CP...

Fangoria sa...

Superfina klänningar, speciellt den gröna älskar jag! Så snygg!!!
Ha en trevlig helg!

Doris_Assar sa...

Bästa namnet på finaste klänningarna!!!
Trevlig helg! :-)

OttoPippi sa...

Tack alla igen! Har jag förstått det hela rätt så använder man mycket riktigt totally stable och sen bara köra med vanliga maskinen. Varför krångla till det? Nu ska jag göra så! Trevlig helg på er mina vänner!

Helena sa...

Wow, vilka fina klänningar! Åh, det rosa-röda fordonstyget är verkligen superfint!

Strömming sa...

Underbara klänningar! Riktigt snygg modell på båda.

á Yeliqa sa...

Jag blir alldelens KÄR!!! Klänningarna är ju hur fina som helst och jag bara ÄLSKAR tyget!!! Tyvärr har jag inte beställt något fordonstyg vilket jag mer och mer börjar ångra...

Fia sa...

Känner väl igen problemet med ficksömnaden: blev nog galen förra året när jag skulle sy en känguruficka, rundad på en trikåtunika....sprättade säkert 3 ggr. Hade totally stable på baksidan också men problemet är ju själva fickan..nu älskar T fickor så jag måste ju lära mig...funderar på om man ska sätta totally stable på avigsidan av fickan också och sedan ta pillret med att få bort den... eller om man ska stadga fickan med vliseline- men det känns konstigt..så får du någon bra lösning så är jag mycket intresserad av att höra den!

Klänningarna var jättefina! Mina fordon var försenade men landade med dörrleverans (wow!)igår. Nu är de i tumlaren och jag funderar på vad det ska bli! (Grabbarna ville ha velourbyxor och varsin tröja..men T får nog en klänning av något slag.. måste fundera lite till.

od Andulky sa...

Underbara! Gillar tightsen också!! Trevlig helg!

jejja79 sa...

underbara. Kul att få se lite annorlunda modeller på fordonstyget =)

gosi sa...

Shit vilka urläckra klänningar på töserna...blev helt frälst i modellerna och tyget är ju bara helt underbart.