tisdag 24 februari 2009

PaffUnder förra veckan arbetade jag fram detta nya tajtsmönster i storlekarna 0-5 år. Modellen kallar jag Paff och den är något ännu mer slimmad än Piffarna, och istället för muddar har den midjeresår samt fåll vid bensluten. Det gör Paffarna lite mer enhetliga och och "diskreta" :-) och görs de i mönstrade tyger kan dessa tala lite mer för sig själva. Här ser ni ett urval av de Paffar som jag också sydde förra veckan och som dels skall med på mässan och dels skall bäras av knoddarna. Jag måste faktiskt erkänna en sak. Jag har aldrig tidigare sytt midjeresår!!!! Är inte det konstigt? Dessa resårer är fastsydda i byxan. Vilket betyder att jag fortfarande aldrig har sytt en resårkanal. :-) Ibland är det de simplaste saker som har förblivit obeprövade.

Material:
Trikå från Stoff och Stil, MG-Tyger och Jny Design.

Mönster:
Eget

Modell:
Paff

Ändamål:
Mäss- och marknadskollektionen 2009. Knoddarna.

!!! :-)
Tack alla kära medbloggare och OttoPippi-läsare för alla tips, synpunkter och klokheter i kommentarerna till mitt förra inlägg om vegetarisk mat på dagis. Jag har också fattat ett beslut. Att köra på som vanligt. Att inte göra en så stor grej av det hela (typiskt mig att blåsa upp något som knappast finns :-)). Fortsätta låta barnen äta vegetariskt och fisk på dagis (och överallt annars också för den delen) och om de börjar undra varför vi äter annorlunda berätta för dem att vi inte vill äta djur. Jag har pratat lite med dagispersonalen och de hävdar att det hela inte är något problem. Det bästa är att det dessutom är en av personalen som också är vegis. Barnen äter fisk två gånger i veckan och vegetariskt en gång så det är inte så många måltider som skiljer sig faktiskt. Precis som vissa också skrev i kommentarerna så har jag ju också alltid tyckt att det är ett lika stort val att låta barnen äta kött och vänja sig vid det innan de själva kan välja. Det är ju ett aktivt val det med, även om många inte tänker på det.... Så roligt att inse att det är många av sybloggarna som är vegisar förresten :-)

Sedan fick jag ju lite frågor också som jag faktiskt tänkte besvara såhär. Varför är jag vegetarian: Jag har inte ätit kött sedan jag var 12 år och valet gjorde jag av djuretiska skäl endast. Varför kan jag äta fisk med inte tex en gris: Djurindustrin kring gris, nöt, fågel mm är betydligt mycket vidrigare än den kring fiskar. De landlevande djuren lider oerhört mycket mer under sin livstid. I detta resonemang skulle man ju kunna tänka sig att tex äta vilt, men dels har det ju blivit så med tiden att jag tycker kött är äckligt och dels vill jag inte stödja det enligt mig onödiga dödandet. Alltså, jag har faktiskt inte så stort problem med att vara "dubbelmoralisk" som vissa påstår. Enligt mig är det tusen gånger bättre att göra vad man tycker sig kunna göra för att tex minska djurens lidande, än att inte göra något alls för dem.... Och ja, hemma är det helt och hållet fågel och köttfritt, jämt!

16 kommentarer:

Zanna sa...

Jätte snygga tights!! Precis sånna har jag letat efter till min son. Skulle vilja ha ett par svarta. Du kan inte tänka dig ett byte??? Kram

anna sa...

Jättefina tights!! Kaninerna blev verkligen underbart snygga!
Och skönt att ni kommit fram till ett beslut, det är ju våndan som är värst, eller hur :-)?

Anonym sa...

jisses vad du sytt mycket sista tiden! jättefina tights! jag har länge tänkt sy till isak men det tar emot här att sy resår, vet inte varför igentligen ??
kram tina-tisa

Anna-Snoddas sa...

Finfina! Härliga färger! Skönt att det löste sig så lätt!

Doris_Assar sa...

Jättefina tights!
Tack för dina kommentarer hos mig föressten, och självklart hjälper jag dig om du vill sy hooide (om nu JAG kan hjälpa dig med ngt.. hihi!)
Skönt att vego-våndan har löst sig också :-)

Hello sa...

Mudd är inte allt! ;)

Tack, kära bloggvän, för ditt inlägg hos mig. Det värmde!

Kram!

Kaoz sa...

Så fine og glade tights!
Godt at vegis-saken løste seg så fint:)

Henrietta sa...

Super härliga tights. Du är så duktig!

Heilt spesiell sa...

FOR en produksjon!!Superflotte alle sammen:)

Skaparmani sa...

Jag måste vara hobbyskadad, för jag läste ut din rubrik som Pfaff.

-Hursomhelst, kalasfina brallor.
(Funkar det bra med interlock till tights, blir det inte "knän " på dom?)

Syster Blå sa...

vilka fina!!

Lilla K sa...

Vilken fin modell! Ser helt perfekt ut!!

Skönt att du kommit fram till ett beslut som Ni är nöjda med, och det är ju det som är det viktiga, inte vad alla andra tycker! =)

Anonym sa...

Ang. midjeresår. Syr du då en ring av resåren först eller syr du på den som ett långt band? Jag gjorde en ring först och sen sydde jag på den på midjan men sen när jag vek ner tyckte jag att midjan blev lite hög och vek ner lite extra, vilket resulterade i att det blev en volangkant upptill istället. Jag blir så trött på mig själv. Egentligen var jag alldeles för trött för att sy men ville så gärna göra nåt efter dessa sjukdagar.
/Klockarbarn

kokelikox sa...

Snygga byxor, randigt är sååå snyggt!

Jag har varit hel veg en gång i tiden nu äter jag fisk o kyckling, min son åt veg under sin dagistid. Gick utan några som helst problem, de började till o med servera vegmat en gång i veckan åt alla efter det. TOPPEN! Vi bestämde dock att han skulle få välja själv vad han skulle äta, när han blir stor nog för att ta beslutet själv om han ville ändra sin kost. Så när han hade gått skola i ca ett halv år/ett år kom han hem en dag och sa att han vill oxå äta kött. Så tillslut bidde det så (inte till vår förtjusning, egentligen), men hemma är det nästan helt veg som gäller men men annars får han väja själv. Det funkar bra! Det är så roligt med andra som tänker typ lika som en själv, det är så många genom tiden som har ifråga sätt vårat val i kost till sonen.

Errajka sa...

Alltid lika inspirerande och fina saker! Jag har en liten fråga... Har du inget bra recept på enkelt och bra veg.mat. Tycker att man äter dessa köttbullar och korvar för jämnan.

Strömming sa...

Tjusiga tights!

Håller helt med ditt resonemang, och det gäller även andra sker här i livet. Man gör ett aktivt val när man lär sina barn att tro eller inte tro, vilken moral och etik man lär dem. Man lär dem ju sina egna värderingar och självklart är ju maten man äter en del av det! :D

Natt 4 i natt! Håll tummarna :D