tisdag 24 februari 2009

Fler tajts


Igår var en sån dag där ingenting går riktigt som man tänkt sig! Jag var så trött efter (och under) jobbet att jag somnade till Bollibompa. Jag varken hann eller orkade hämta ut två paket som anlänt. På lönebeskedet stod det 4800 kr (!!!) pga av alla mina vab- och sjukdagar de senaste tre månaderna (som min käre arbetsgivare hade valt att bunta ihop och dra allt från en lön, jag är djupt oroad över vad jag kommer att ha råd på Sy- och modemässan i helgen :-)). Jag testade en ny mössmodell som jag hade tänkt sy upp till min mässa som inte blev bra. Jag drog fram tyger för att klippa ut byxor men orkade sedan inte klippa. Kate Winslet höll ett så fint tal på Oscarsgalan att jag började gråta :-)
Nåväl, idag känns allt bättre :-). Fast hur kan det vara möjligt att man måste vabba sig igenom livet? Vi vabbar bannemej varje vecka!! I måndags och tisdags var det sambons tur, idag mormors och i morgon min...

Och just det ja, det har också blivit lite fler tajts till mässan!

Material:
Jofotex, MG Tyger, Stoff och Stil

Mönster:
Eget

Modell:
Paff

Ändamål:
Mäss- och marknadskollektion 2009

14 kommentarer:

LinSar sa...

Jag tror det kommer gå jätte bra för dej på din mässa.Du kommer ju dit med världens snyggaste kollektion

GOBLIgobli sa...

Menvafalls?! Kollade precis dina förra Paffar och klickade sedan tillbaks igen från en annan sida och då har du bloggat nytt!! Makalösa kvinna! :-D
Underbara Paffisar iaf och de understa gillar jag bäst.
Kram

Anna-Snoddas sa...

Supersnygga! Det orange/brun-röda, vart är det i från. Urläckert!
Förstår hur du känner dig, vabbar mer än jag jobbar nu för tiden! Känns ganska hopplöst! :)

fnurr sa...

stackars!
ja, det är verkligen sjukt (i dubbel bemärkelse gånger 2 eftersom du har tvillingar) att barn kan vara sjuka så mycket. storasyster har varit frisk en hel vecka nu! tycker det är fantastiskt. snart kommer väl febern. tar i trä och tvi, tvi och allt det där. du kommer tjäna pengar i ulricehamn! dom kan du shoppa nytt för!

Retro Elephant sa...

Nice tights!

Lina sa...

Du syr så schyssta kläder, du är verkligen en inspirationskälla :)
Var är den här mässan????

Doris_Assar sa...

Fina tajts!
Visst är det jobbigt när man kommer in i en sån sjuk-period. Det ena avlöser det andra. Och när de är lite halv-krassliga är ju barnen mer mottagliga för nya sjukor :-( Men, man kommer ur det, och dina barn kommer ha ett topp-starkt immunförsvar efter det här! :-) ;-)

Hello sa...

Taskigt att dra allt på samma lön, tycker jag! Här drar de allt eftersom - då blir det ju inte lika kännbart.

Har det löst sig med omorganisation och vara kvar eller inte och sånt?

malin sa...

Jag gillar dom skarpt! Det blir lite mer "tigts" känsla i dom! Med mudd kan det nästan kännas som långkalsonger tycker jag... Och jag har bara sytt resårkanaler i dockkläder, och det räknas inte tycker jag ;)

florin sa...

Jätte fina!

Fattar dock inte att du hinner så så mycket med sjuka barn...

Strömming sa...

Tjusigt!

Ett Tu Tre sa...

Oj, här produceras så mycket att jag inte hinner med. Snygga tajts, det är ju ett så himla praktiskt plagg!
Men den där lönen såg inte rolig ut, hoppas ni har besparingar, eller att sambon får ut lite mer ... annars ser det lite mörkt ut.
Och det där med vab och sjuka barn, jag tror att min arbetsgivare kommer att dra mina vabdagar nästa månad, och till det kommer egna sjukdagar med karens och annat smått och gott. MEN februari, mars brukar vara de sjukaste månaderna för dagisbarn och deras stackars föräldrar. OCH det blir, för de flesta, färre sjukdagar ju äldre barnen blir! Redan efter tre brukar det märkas en skillnad vad gäller snuvor, hostor och feber, och när dagisbarnen flyttar från en småbarnsavdelning till en avdelning för större barn och senare upp till sexårsverksamhet och skola ser man en stooor skillnad! Härda ut det blir bättre, och det är inte bara en myt!

Mia sa...

Håll ut det sjuka tar slut!(där var jag nästan rolig), men jag VET hur jobbigt det var när en tvilling smittade den andra som sen smittade mamma som smittade pappa som smittade tvilling nummer ett som ... Denna vintern har vi nästan inte alls varit sjuka sen i augusti, tror jag hade två(!) vabbdagar i januari. Helt underbart! Övertalade mannen(som är HELT emot det) att vi skulle börja ge grabbarna vitaminer och det verkar ha hjälpt...fast man ska ju inte ge förrän de är fyra...

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Var har du köpt det brun-orangea tyget. /Karolina