tisdag 17 februari 2009

Manna-mössa!

Denna lilla mössa har skickats som tack till sybloggvärldens snällaste och mest omtänksamme tygängel, nämligen Mannagryn! Tusen tack för tyget i bakgrunden och ett till, din ihärdighet vid håligheter och bussgodstesting!! Hoppas nu att mössan passar!

Alltså, jag inser ju att mössan kan påminna om e.ko:s mössor en hel del.... Jag älskar ju verkligen dem!! Vi har tre stycken här hemma och jag vill byta till mig en fjärde nu snart (helsvart, hur cool som helst) :-) Men jag ville här bara testa en applikation på mössan (jag har inte övat så mycket på applikationer hittills). Och stjärnor går ju liksom alltid hem.... Bara så att ni inte tror att jag kommer att börja massproducera konstläderstjärnor nu eller nåt :-) :-)

Material:
Nu skall vi se här. Randig bomullstrikå i brun och oreange från MG-tyger. Oreange velour från annan tygängel.

Mönster:
Lite omarbetat från LiEmEl (tack snälla du med). Stjärnan omarbetad från Allt om Handarbete.

Modell:
Baggy

Ändamål:
Till Noah!

:-)
Jag bara måste tjata lite till om Ulricamässan och Hantverks- och Designmarknaden!! Det skall bli såååå himla kul att stå på dem tillsammans med min mamma!! Tidigare har jag ju stått och sålt hennes grejer år ut och år in men nu har även jag kvalat in!!! Eller ut kanske man skall säga :-) Nervöst är det ju förstås. Tänk om jag inte säljer ett dyft... Tänk om arrangörerna tycker att mina grejer är skit? För att inte bli besviken ställer man ju alltid in sig på det värsta liksom. I alla fall jag. I kväll har jag skapat tajtsmönster i "alla" storlekar. Hade tänkt hinna med några sådana till mässan (och knoddarna) också. Sen måste jag hinna till Ikea nån helg innan också, skall köpa barngalgar och en klädstång. Pirrigt!

Hur som, på tal om sånt, är det någon mer än jag (och - surprise - min mamma) som skall på Sy & Modemässan i Göteborg om 1 1/2 vecka?? Ingen annan än jag som tänker shoppa sig ruinerad hos E-slöjd kanske???

14 kommentarer:

Solveig Lövendahl sa...

Fin mössa!
Jag är säker på att du inte behöver bekymra dig, du gör helt underbara saker! Måste erkänna att jag är lite avundsjuk på att du ska stå med din mamma, verkar så mysigt...
Lycka till med slutspurten!

Anonym sa...

vilken fin mössa! och vad roligt att hitta på något så kul med mamma! alltid lite "avis" på alla med bra kontakt med sin mamma men jag får i stället skapa en bättre kontakt med mina barn än jag hade med mor min :) (om man kan skriva så?)

Lycka till med försälgningen, det kommer gå bra!

e.ko sa...

oj oj, nu har jag tuff konkurrens;),
närå jag vet ju att du gillar mina mössor;)

all lycka till med försäljningen!!

kram erika

Katrin sa...

Jag ser också fram emot de här mässorna. Jag hoppas så att du säljer riktigt mycket för det ska ni veta att den som säljer mest ska bjuda den andra på bio :-o

LinSar sa...

Snygg!!
Det kommer gå bra för dej.Det är jag säker på.Ska hålla tummarna för dej.Klänningarna kommer gå åt som smör

Mannagryn sa...

Oj! Vad fin den blev kommer passa perfekt till Noah, du är så gullig som sydde mössan som tack men det var verkligen inte därför jag erbjuder att langa tyg, tänkte bara om jag erbjuda det so why not? Blir roligt med de nya tygerna på lördag. Jag vet att det kommer att gå bra på mässan och du får tänka att även om inte allt säljer så är det många nya som har sett vad du syr och det blir säkert beställningar ifrån det. Tack igen och kram på er.

anna sa...

Fin mössa! Spännande med mässan!

Gulligan sa...

det är rätt så mycket ottopippi över mössan:) riktigt fin!!!

Villblomsten sa...

Sååå mye fint du har sydd !!
jeg blir helt misunnelig :-)

Jeg har ikke vært her hos deg før , men jeg lagrer linken og titter helt sikkert innom igjen en annen gang :-)

Ha en fin dag :-)

Heilt spesiell sa...

Kjempeflott lue! Alt du lager er rett å slett bare en fryd for øyet.

Errajka sa...

Hej! Måste ju få fråga några oklara saker... Vad är en tygängel för något? Och när var det du och din mamma skulle till mässan och sälja/ ställa ut saker? Det är ju hur mysigt som helst, att få åka med sin mamma, att man har samma intresse.
Blir så himla glad när jag läser din blogg (vareviga dag :))för att den är så snygg och färgstark. Tror nog att jag och min mamma skulle sytt tillsammans om hon levt, men jag får ta och hänga med i din blogg och bli sådär inspirerad och lycklig :) Än en gång: du är superduktig!

Strömming sa...

Snygg mössa!

Du kommer sälja jättebra, dina grejer är ju helt underbara!

Jag kommer nog shoppa mig fördärvad hos E-slöjd på syfestivalen i Kista istället, Göteborg är för långt bort :( Deras tyger är så fina så man vill ju bara ha mer mer mer mer!

När jag skriver här så ser jag din vingaklänning i inlägget under, den är bara så fin fortfarande. Du kommer verkligen rocka fett på utställningen.

Nu måstejag rädda några pelargoner undan I's små händer.. hon blir så lång och snabb i gåstolen... och mina fina 60talsblombord alltför låga...

Thea sa...

Ja, snygg som tusan! Roligt med personliga mössor. Och jag har också fått stjärndille!

Emma sa...

Jätte fin mössa!
När va den mässan i Gbg.... Å ä de nån sådan mässa i Ulrisehamn me...
Vore kul att få en liten uppdatering på liteolika mässor..

//Emma