måndag 16 februari 2009

Inget konstigt med det!

Min sömnad-är-lika-naturligt-som-att-diska-och-det-kan-mammor-göra-lite-när-som-helst-inget-konstigt-med-det-kampanj här hemma har definitivt gett utdelning!! Jag har varit jätteproduktiv i helgen! Inte bara den här lilla klänningen har blivit gjord (även om det är det enda som bjuds för tillfället) för faktiskt så är det så att bloggandet har blivit lidande för produktionen (och inte tvärtom som det brukar vara för mig :-) :-))

Knoddarna tar det hela med jämnmod! De tittar in i sykrypinnet ibland och "hjälper till lite" för att sedan försvinna igen. Det är klart att helt friktionsfri är ju inte deras relation och de behöver ju faktiskt sin mamma ibland - så avbrott mer eller mindre långa blir det ju... Kanske får jag det att låta som om jag inte vill umgås med mina barn? Och det är ju inte helt sant :-). Fast man måste erkänna att det är skönt när de klarar sig lite mer på egen hand. Det har givit tillvaron en annan dimension också: jag kan umgås lite med min sambo på helgkvällarna!!! Liksom tidigare har jag efter knoddläggning slängt i mig helgmiddagen och lika raskt slängt mig in i krypinnet.... Så slutsatsen är att jag i alla fall, om inte annat, har blivit en bättre partner pga kampanjen.

Idag var dessutom en knodd sjuk så jag fick en vabdag i sykrypinnet, åtminstone en eftermiddag. För efter att knodden och jag hade varit hos doktorn och efter att hon av det luftrörsvidgande hade speedat loss maniskt hela förmiddagen låg hon sedan framför två Pippifilmer och sög sitt lilla finger alldeles vitlila och russinskrynkligt...

Material:
Tyger från Myrorna. Snedslå från Bibbis.

Mönster:
Eget

Modell:
Vinga, stl 68.

Ändamål:
Mäss- och marknadskollektionen 2009.

13 kommentarer:

Lilla K sa...

Vilken ursöt klänning!! Skönt att knoddarna leker fint, även utan sin mamma i närheten... =) Hoppas att lilltjejen blir frisk snart!

Kaja sa...

Jag blir alltid så förvånad över att folk tycker att jag är "redig" som syr. Det är ungefär som att säga att man är "redig" för att man går ut fikar, eller "redig" för att man går på Liseberg.

florin sa...

Jag gör nog ofta som du men problemet är att min skrutt tycker att det är så trist att leka själv...

LittelPoppins sa...

De är verkligen jättesöta dessa små Vinga-klänningar. Gött att du kan sy medans de leker själva. Mina twins kan numera inte finnas till i samma rum utan att klösa ur ögonen på varandra. Nu skall vi fortsätta kolla på Mary Poppins. Tata!

LumLum sa...

Härligt när det funkar. Det funkar rätt bra här också, min minsting är ju ungefär jämngammal med dina två. Jag brukar få sy en söm, läsa en saga. Sy en söm, läsa en saga osv... Det jobbiga med det hela är att det hela tiden är samma saga. *suckar* ;)

Det går faktiskt bättre att sy när storasyster är hemma *peppar peppar* Men hon är ju så stor så henne kan man ju prata med. Och när dom inte slåss leker dom faktiskt otroligt bra tillsammans. Och när dom slåss kan man ju ganska lätt separera dom åt.

Mannagryn sa...

Skönt att inte bli avbruten hela tiden. När jag syr dagtid brukar jag lösa det genom att Noah får spela Bolibompa spel på datorn som står någon meter bort. Han är nöjd och jag kan hålla koll. Men det är klart att med två kan det bli svårare. Fina klänningar blir det sytt hemma hos dig!

Doris_Assar sa...

Haha.. kul läsning och att se att fler har det som jag! :-) Vi har det precis som LumLum skriver ovan. Jag har kånkat ner min maskin till v-rummet och syr någon söm här och där. Till slut blir det ju klart :-D
Fin klänning också!

Mia sa...

Fina Vinga-klänningar! Gillar allt- modell, mönster- och färgkombos! Riktig vill-ha-varning för en pojkmamma som mig ;-)

Heilt spesiell sa...

Du tryller frem den ene kjolen lekrere enn den andre om dagen!! Fantastisk flotte og fantastisk produksjon!

Solveig Lövendahl sa...

Skönt att det funkar så bra! Och vad roligt att byxorna är på väg, ser fram emot att få dem.

Anonym sa...

dessa underbara klänningar! och dom blir superfina uppe vid ärmen :) jag verkligen älskar klänningen jag fick av dej!!! allt om handarbete måste inspirerats av sej för mönstrena är nog ganska lika :) kram på dej!

Strömming sa...

Lika fin som vanligt! Modellen är toppensöt!

Pixi sa...

Ohh sötisklänningar!! =)