söndag 15 februari 2009

Fria vingar!


Ja, så har det blivit några fler Vinga-klänningar då. Jag måste erkänna att jag har lite svårt för att bara producera samma sak om och om igen. Efter fyra klänningar i denna modellen var jag därför tvungen att i går kväll klämma in en liten mössa med applikation (men den visar jag sen).

Nåväl, det är hur som helst väldigt roligt att kombinera ihop tyger till dessa klänningar. De är ju sedan ganska simpla att sy ihop. Pilligast är att få till ärmrynket. Det är ganska mycket rynk och det kan vara lite knepigt att sy över en smal snedslå över allt det där rynket. Som jag gör nu är att jag först rynkar tyget med rynktråd, sedan syr jag direkt över med en raksöm så rynket fixeras och sitter på plats. Sen syr jag på ärmarna på styckena och sist kantar med snedslå runt alltsammans. Det funkar ganska bra. Sen så verkar jag ju aldrig riktigt kunna sy snedslån på ett snyggt sätt längst ner i sprunden, det verkar inte spela någon roll hur många gånger jag övar, men det får jag väl lära mig att leva med...

Material:
Återvunna tyger fyndade på Myrorna och Erikshjälpen samt tygängeltyg. Snedslå från Bibbis, Jofotex och tygängel.

Mönster:
Eget

Modell:
Vinga, stl 80 och 74.

Ändamål:
Mäss- och marknadskollektionen 2009.

???
Alltså, nu vet inte jag om jag vågar ropa hej ännu. Men kanske, kanske kan det vara så, att jag så smått kan börja sy medans KNODDARNA ÄR VAKNA!!!! :-) :-) :-) Möjligen, möjligen så börjar knoddarna kunna leka mer och mer med varann även om jag smyger in i mitt sykrypin!!! Alltså, på helgerna då menar jag, vardagarna har inte den marginalen om man säger så... Det går ju inte heller att sy direkt på morgonen eller så, men efter att knoddarna har vaknat, ätit välling, varit nära mig en stund, lekt med mig en ytterligare stund så börjar de så smått frigöra sig... Och i går vid ett sånt tillfälle passade jag på att smyga iväg :-). Det gick riktigt bra även om de märkte att jag inte hade min fulla uppmärksamhet på dem hela tiden. Annars brukar sånt vara som förgjort. Typ diska får jag, men inget annat. Så håll nu tummarna för min sömnad-är-lika-naturligt-som-att-diska-och-det-kan-mammor-göra-lite-när-som-helst-inget-konstigt-med-det-kampanj här hemma! :-)

18 kommentarer:

Mannagryn sa...

Skönt att få lite egen sytid. Klänningarna är superfina särskilt den blå röda.

Skaparstigen sa...

Vilka söta kombinationer du fått till!

LinSar sa...

Va fina de blev.Va kul att du kan gå iväg så där och sy även fast de är vakna.De stunderna kommer bli längre och längre ska du se.Ha det gott

Sandra sa...

Vinga-klänningarna är bara så fina. Alla är fina på sitt sätt, men den cerisa känns verkligen fräsch inför sommaren. Glad blir man när man ser den.

á Yeliqa sa...

Åh jag är alldelens kär i dessa klänningar :) Verkligen jättefina och du har fått ihop färgkombinationerna så bra :)
Hoppas att det fungerar nu att sy lite medans barnen är vakna. Känner igen mig så väl i det du skriver, att det kändes lite som en frigörelse att kunna smyga iväg en liten.liten stund efter att ha lekt igång dem. Mitt problem nu är snarae att de vill vara med och sy, vilket ät jättekul, men man får liksom inget gjort själv med tre barn och ev kompisar runt sig:D

Heilt spesiell sa...

Elsker disse kjolene dine!!Utrolig flotte.Herlige stoff kombinasjoner.Rett å slett bare vakkert!

Kaoz sa...

Fantastisk fine kjoler!!
Lykke til med sy-kampanjen :)

Strömming sa...

Härliga klänningar!! Lycka till med dagtidssömnad! :D

sygryn sa...

Klänningarna är jättefina!

Jag känner verkligen igen det där med att försöka stjäla till sig lite sytid!! Och då har jag ju inte tvillingknoddar som du har;-) För mig får det ev. bli lite när den lilla tjen, som just nu är överallt hela tiden...sover! Stora tjejen hjälper gärna till på sitt sätt! Men skönast är det ändå om kvällarna tycker jag, när det är tyst och lugnat och man kan koncentrara sig, och fokusera på sömnaden.. Oj, vilken lång kommentar det blev:-)

anna sa...

Supersöta!!

EliseH sa...

Herlige kjoler!!

Flott fasong, og herlige stoffer =)

Y sa...

härliga kombinationer!

Helena sa...

Vilka fina tyger du har kombinerat!

Katrin sa...

Lycka till med din kampanj. Själv är du uppvuxen med det-är-fullständigt-naturligt-att mammor- väver-och-stickar-istället-för-att-diska.

Gulligan sa...

vilka fina klänningar du har sytt!!! kul att du hade nytta av mönstret!!!!

vouffen sa...

Fantastiskt fin modell på dessa klänningar!!! Och så fint när du blandar lite olika tyger, supersnyggt :) !

Lilla K sa...

Så söta båda klänningarna är! Denna modellen kommer att göra succé!! Visst är det kul att blanda olika tyger på oväntade sätt! =)

Anonym sa...

Så mysigt det låter med lite fridfull sytid fastän barnen finns där någonstans i närheten.

Vi har inte nått dithän än men jag får hoppas det händer någon dag.

Tills dess njuter jag av att se vad du och andra sybloggare skapar.