söndag 23 november 2008

Min del av bytet!

I mitt sjätte mössbyte fick jag dessa mössor av Svedin! Tack kära du, de används flitigt! Har haft lite dåligt samvete ett tag nu att jag inte gjort min del av bytet, men så nu är äntligen Svedins byxor klara! Vi hade kommit överens om ett par fodrade Bootbrallor i detta tyg. Till saken hör att jag faktiskt aldrig sytt ett par fodrade brallor förut... Och definitivt inte med mudd, inte ens "i huvudet"... Jag ville verkligen att dessa skulle se proffsiga ut även på avigan med tanke på hur superproffsiga grejer Svedin gör. Glad i hågen och med en tutorial över hur man syr fodrade muddtingestar med "osynliga" sömmar i handen skred jag så till verket. Midjemudde gick galant och sedan tog det stopp. Jag fattade helt enkelt inte vad som stod i beskrivningen (tutorialen lät fel..). Då jag inte fattade vad som stod försökte jag istället tänka själv. Det resulterade i en tvångsbyxa där man inte får ned ett endaste litet ben ens med god vilja! Sprätta! Summan av kardemumman var att byxan fick ha synliga muddsömmar i bensluten på avigan. Hoppas att det går för sig :-)

Material:
Underbart gult retrotyg från tygängel. Brun mudd från MH:s Tyger (inte så mörk som den ser ut på bilden).

Mönster:
Eget, stl 98-104 (fast jag satte dit en 98 lapp, bara så du vet Svedin :-)).

Modell:
Boot

Bonusmössan Svedin skickade med mitt byte passar alldeles utmärkt på knoddarna! Här ses mössknodden modella i den strax efter att hon förtjust konstaterat att " ä muuk!" (= "Den är så mjuk!"). En hit m a o!

!! ??? :-(
I morgon skall Mogens in på kastrering. Han har tyvärr kissat inne några gånger och jag hoppas innerligt att detta lilla ingrepp skall förhindra dylika ageranden. Annars går det ju liksom inte att ha kvar honom... Håll tummarna för att så skall ske! God kväll!

21 kommentarer:

Kaoz sa...

Så kul den ble!! Herlig stoff, og kjempestilig fargekombo:)

Lucia (Uplandsgården) sa...

Jättefina byxor.

jejja_79 sa...

superfina byxor och grattis till en osynlig söm vid fodring på byxor =)Å stackers lille Mogens, men förhoppningsvis så slutar han med dumheterna. Vi hade samma problem med våran lille Colle (R.I.P)men han bättrade sig efter... ja du vet.... =) kram

tisa sa...

jättefina byxor i jättefin modell :) lycka till med kissen, det är jobbigt med kattkiss inne! även ett stort A under en barnsäng är ganska otrevligt blev jag varse i morse... våra katter gör sällan något inne men nu när det börjar bli kallt ute är dom inte så villiga att gå ut längre... och vintern har ju bara småbörjat... :)

ildana sa...

Härligt tyg i byxorna!

Retro Elephant sa...

Jag gillar tyget! Snygga byxor :)

//Lina

Ylva sa...

Vad kul att se tyget "in action"! Undrar om jag ska visa mamma vad som har hänt med deras gamla tyg?!?!

Heimlaga sa...

Jag har ännu inte försökt mig på att vändsy benen på fodrade muddbyxor. Jag har ju hört att det ska gå, men jag ifrågasätter lite om det är värt besväret? Särskilt om man syr med overlock så blir ju sömmen snygg ändå, och ingen ser den ju ens! Om man nu inte syr byxor som man verkligen gör för att kunna ha dem med bägge sidorna ut, och tror att de skall användas så. Å andra sidan finns ju plagg som medvetet görs med sömmarna ut, råa kanter och dylikt, så varför lägga ner en massa tid och besvär(det låter väldigt pillrigt och besvärligt när man läser tutorial om sånt)på något som inte syns... Kanske en gång för att det är en utmaning att se om det går...

LittlePoppins sa...

Som vanligt; Snygga brallor, URSÖT unge och härligt tyg!!! Hälsa Mogens lycka till!

Susanna sa...

Den som väntar på nått gott får oftast det till slut! Det här var toppenfint och Svendin blir nog riktigt glad trots att sömmarna inte är helt dolda i bensluten. När jag gjorde min jacka höll jag på och knölade med att vränga ärmarna ut genom en öppning i fodret och ddet blev fel några gånger en gick det att få till det. Jag tittade på älsklingsfrös beskrivning, inte helt enkelt att förstå men när man väl fattar så funkar det toppen.
Tyget är jättefint och den mjuka mössan ser också så skön ut, en sån skulle jag vilja ha i vuxenstorlek!
Hälsningar från snökaoset i Uppsala!!!

fante sa...

Vilket underbart tyg :-D Jag har också försökt förklara hur man slipper den synliga sömmen (i min blogg). Det är inte alls svårt :-)

Heilt spesiell sa...

Lekker!!!Skikkelig stilig stoff.Forstår godt det gikk trill rundt da du skulle vrengsy buksa-jeg fatter ikke hvordan det går til;) Men lekker det ble den!!

Syster Blå sa...

Vilket härligt tyg!Gillar din modell så himla mycket! Kula tt det gick vägen, har inte vågat mig på foder ännu...

Erica/Bubben sa...

oh wow vilka byxor.. Nästan lika snygga som de du sydde en gång tidigare med blått tyg och stora vita blommor... Vad krävs för att kunna få byta till sig ett par sånna byxor?

Helena sa...

Jättesnygga byxor i superfint tyg! Svedinmössan ser verkligen mjuk och skön ut!

kokelikox sa...

Vilket härligt tyg!!

HugOlle sa...

Det där tyget skulle man kunna döda för ;-) Jättefina byxor!

muhren sa...

Kanon coola byxor! Roligt med alla byten, kul när någon uppskattar det man syr!

Kram Linda

e.ko sa...

gu såå snygga!!!
vill ha;)!!

Cecilia sa...

Till alla beundrare, byxan är ännu finare i verkligheten :D Tack tack! Nu saknas bara en provning :)

MadebyMammaMia sa...

Hej!
Gud vilka snygga byxor du syr + alla andra kläder ockås förstås:) Undrar bara hur du får till byxmodellen boot? Den är helt underbar när den är rund i grenen och lite pösig vid fotmudden?!
Kanske du vill dela med dig - hoppas*smile*