måndag 27 oktober 2008

Baggymössa och halsvärmare


# 3 Mössbyten

Snälla, snälla LiEmEl var generös nog att byta sitt baggymössmönster samt sitt pösbyxemönster mot några tyger! Tusen tack för det kära du, dina mönster är så himla coola :-). Jag var ju tvungen att genast prova att sy mössan förstås! Till den sydde jag en matchande halsvärmande scarf i egen design! Lätt sömnad och frid och fröjd ända tills the bitter end då tryckknappsjäklarna strulade till det...

När jag tidigare sytt mina scarfs har det gått alldeles utmärkt att bara sätta dit tryckknapparna utan några som helst förberedande åtgärder. Men nu var de knapparna jag tidigare använt slut och jag gav mig i kast med lite mindre, vitfärgade, knappar som var jättetröga! Så efter färdig sömnad när jag tryckte ihop scarfen och sedan skulle öppna den igen gick tyget sönder vid tryckknappshanen!!! Givetvis borde jag ha strukit på mellanlägg på tryckknappsdelarna eller nåt. Hur gör ni andra när ni syr era scarfs? Känner ni igen problemet med tryckknappar som sitter som berget efter ihopsättning? Jag tänker ändå försöka laga detta hål med något bomullstyg på insidan samt zickzack över hålet. Det kommer ju inte att bli snyggast i stan men vad gör det där bak i nacken på mina egna knodds?

Material:
Randig flerfärgad ganska tunn trikå . Vita tryckknappar från Bibbis.

Mönster:
LiEmEls baggy mössmönster och egenknåpat scarfmönster.

Sömnad:
Mössan är enklast tänkbara, vändsydd och dubbel hela vägen upp. Även scarfen är i två vändsydda delar.

!!! :-(
För några dagar sedan skulle jag ut och handla nya i jeans, vilket jag inte har hunnit med eller gjort på mycket länge. Inne i JC:s provrum fick jag en smärre chock!! När jag sedan hemma oroligt ställde mig på vågen fick jag en ännu större chock! Sanningen i vitögat liksom.... Fast egentligen kanske det inte var en sån chock... Kanske har jag vetat nånstans i det undermedvetna att jag faktiskt inte riktigt har samma omfång som för ett år sedan tex (och speciellt inte som innan knoddsen kom). Och att jag faktiskt borde göra någonting åt det. Nåväl! Nu har jag sagt till mig själv på skarpen, varit iväg och tränat tre gånger sedan i torsdags och skrivit ned punkter som jag faktiskt måste lyda!!! Målet är att jag vid jul skall väga några kilon mindre. Håll tummarna för mig (även om det faktiskt kommer att betyda ännu mindre sömnadstid)!

21 kommentarer:

Sygryn sa...

Härligt set! Vad har du hittat det underbara tyget?

Syster Blå sa...

Superfint set! Mycket härligt tyg!

Tycker att du ser supersmal ut på bilden på dig och dina knoddar i mamma-barn-matchningsinlägget!

Blev det några jeans??Hade gärna hjälpt dig,men jobbar på JC på annan ort och är iofs mammaledig.=0)

Erica/Bubben sa...

Åh vilket snyggt tyg!! Var har du fått tag på det??

Förstår vad du menar om att hitta passande jeans nu efter man fått barn, själv skrev jag in mig på viktväktarna förra veckan :/

Kaoz sa...

Åååh, for et herlig sett!! Fantastiske farger i det stoffet :)

Nakiito sa...

Vilket fint set. Jag älskar den randiga trikån och dess fina färger.

fnurr sa...

snyggt som bara den!
uff, ja. nu är det fem månader sedan jag fick nr två. och åtta kilo kvar!!! hujedamej!

á Yeliqa sa...

Vilket härligt tyg du har fått tag på. Ser ut att passa väldigt bra till både mössa och halsvärmare :)

Känner igen mig i jeansproblemet. Själv gick jag ner rätt bra efter barnen, men sen har kilona sakta men säkert börjat smyga sig på igen...

Heilt spesiell sa...

Utrolig herlig.Ser ut som det kommer rett fra Polarn o Pyret...og foruten hjemmesydde klær er det den butikken vi handler mest til Annika fra:)

Susanna sa...

Åh så fint! Tyget är himla snyggt och LiEmEls mönster är bara för cool!

Hinner dina knodds använda alla mössor de har mer än en gång? ;)Du gör ju så många fina mössor så hade jag varit din knodd skulle jag velat haft flera stycken på mig samtidigt liksom!

Har fortfarande inte sytt någon mössa då jag inte vågat mig på det men ska väl försöka mig på det någon dag, när jag får lite tid över (hrm, när hände det sedan I kom?) och jackan är klar (vilket den faktiskt nästan är, tro det eller ej!!).

Lycka till med kilotappningen! Har även jag några kilon kvar innan ag är riktigt nöjd men har faktiskt börjat fika mindre och gå mer så jag kom faktiskt i mina innan-graviditetsjeansen för första gången igen häromdagen *lycka* !!!Jag hoppas dock att träningen inte tar all din sytid, för det är roligt att läsa din blogg och se dina fina alster!

Ha det gott!

Gulligan sa...

Snyggt som vanligt!!

ada sa...

Fantastiskt fint tyg...gillar jag absolut.

Anonym sa...

lycka till med träningen!
jättefin mössa och scarf! det är absolut ingen fara att du inte hunnit med mössan ännu :) jag ska bara prova på isak så får du snart post igen :) blev klar nu ikäll :)
kram kram

gullhjärta sa...

Supersnyggt och underbart tyg!

Ett Tu Tre sa...

Trist med provrumschocken, men viktigast av allt är ju att man är nöjd med sig själv, inte alltid vad vågen eller provrumsspeglarna visar. Vill du träna så gör det - med måtta.
Tyget passar ju fint till mössa och scarves. Jag hade strukit på vlieselin eller liknande i förvaäg, men det bör absolut gå att läga med en bit grövre bommulsväv och zickzack innan du sätter i nya knappar. en del tryckknappar är hopplöst hårda. Jag har också varit med och trikå som gått sönder, och det är lika trist varje gång.

fellai sa...

Jättesnyggt tyg! Gillar modellen skarpt. Skulle sy en halsvärmare för ett tag sedan men den blev mer som en dreggelscarves, inte helt lyckat. Ser att din är högre i halsen - antar att jag måste ändra mitt mönster, vet bara inte riktigt hur? Din är jättefin iallafall!

lilla hjärtat sa...

Vilka tuffa, fräckt tyg. Jag undrar också vart du fått tag på det. Kilona, ja dom ökas nog bara på nu när jag väntar mitt andra barn och hade fyra kilo kvar sedan förra. Jag får ta tag i det sedan. Om det är någon tröst så kom jag inte i mina jeans jag hade före förra graviditeten där imellan. Sonen han bli 1 år och 8 månader : )

Ingela la la sa...

Snygg mössa och scarf!
Det där med jeans... jag vet, jag fick ta mig i kragen och gå med i viktklubb igår. Nu ska här brännas lite, mitt andra barn är 8 månader och jag kan ju inte skylla på han i all evighet ;) Det gjorde jag med första..

Solveig Lövendahl sa...

Jag känner väl igen mig i både jeanschocken och tryckknappshelvetet och jag har inte ens fött barn... Men jag håller med ett tu tre, träna lagom, det är inte hela världen att väga några kilo mer.
Jag tycker alla tryckknappar är helt hopplöst hårda, har någon tips på bra knappar så skulle jag bli glad. Det är rätt trist att riva sönder det man precis sytt...

OttoPippi sa...

Tack alla för era snälla kommentarer!

Först och främst: Tyget är köpt på MG-tyger men tyvärr redan slut där :-(

Tack för kioltappningsuppmuntringar som jag såväl behöver! Skall träna idag igen! Nu ger jag banne mig inte!

Och ja jäkla tryckknappar!!! Men aldrig att jag sätter dit såna igen på ganska tunn trikå utan preludier :-)

Maria sa...

Hördu!! hur många mössor har egentligen mössknoddarna numera?? ;-) ;-) Jättefint tyg, men jag läste att det var slut tyvärr.

Titti sa...

Jättefint tyg med jättefina färger..Jag har köpt baggymössor av LiEmEl & är helnöjd.
Mvh Titti