torsdag 4 september 2008

På västfronten intet sytt....

Nej, här i Göteborg sys det inte så mycket just nu ...och jag vet faktiskt inte riktigt varför. Helgen gick åt till annat och i veckan har jag slappat, haft andra kvällsgöromål samt blivit sjuk. Jag har dessutom gått lite i stå med mina jack-projekt. Jag är nämligen i STORT behov av symentorskonsultation för att kunna komma vidare!!! Men en sådan är inte så lätt att få till. Min textilmentor bor en bit bort och när vi träffas har vi oftast två trotsiga tvååringar flygandes omkring oss och jag behöver verkligen sitta i LUGN OCH RO och gå igenom mina problem. Ena ytterjackans ärmar har blivit isydda på nåt konstigt vis så de bucklar och korvar sig i sömmarna, det måste med all sannolikhet göras om och dessutom har jag ingen aning om hur jag skall gå vidare med fodren och få till det med blixtlås och... hjälp!!!!!!

Ja, ja, hursom, nu har jag ändå ÄNTLIGEN satt saxen i mina elefant-tyg (har någon av er fått det gröna ännu förresten??). De har ju legat här i evigheter och varit fina. Först ut fick bli två muddbrallor till tjejerna i mitt eget nya bootcutmönster med lite ytterligare färgklickar i muddarna i ljust ärtgrön och turkos. Ja är på det hela nöjd. Bestämde mig dock denna gång att gå på Meedoms rekommendationer vad gäller muddar i byxsluten, det skulle jag inte ha gjort. Muddarna blev alldeles för stora för mina barn. Jag fick minska muddbredden i efterhand, kanske lika bra det eftersom det är så ursvårt med att få till det med en sån vidd i benen och mycket smala muddar. Den ena knodden älskade sin "hantbyssor" (elefantbyxor), speciellt de "åsa" (dvs de röda, allt rött kallar hon "åsa", dvs rosa :-))

Material:
Elefanttyg från Jofotex och muddväv från 34:ans!

Mönster:
Mitt eget bootcut som jag ännu inte namngivit, stl 92. Midjemudden höll jag till mitt vanliga mått 42x20 cm. Till byxsluten följde jag Meedoms storlekar, i detta fall 19cm plus sömsmån, vilket blev för brett. Mudden kanar ner över foten. Minskade dem nog till en 17 cm eller så.

Modell:
Som sagt...

Maskiner och inställningar samt sömnadsbeskrivning:
Se mina övriga byxor.

Mössknodden modellar i sina "åsa hantbyxor":

20 kommentarer:

mustafa sa...

fint! och du kan med gott samvete chilla lite med sömnaden, det blir så mycket roligare när det inte är ett måste.

á Yeliqa sa...

Jättefina byxor, gillar verkligen åsa hanbyxor :D
När man har legat lite lågt med sömnaden så brukar det vara extra kul att sy när man kommer igång igen och det är som sagt roligare att sy när det inte är ett måste:)

Du funderade på en katalog och tyvärr har jag redan hunnit lova bort två stycken innan jag hade hunnit läsa ditt inlägg :( Men dom verkar ha skicka ut dubbelt hos många så det kanske går att få tag på en ändå :)

Sygryn sa...

Halloj! Men vilka härliga! Gillar ditt nya mönster! TACK snälla du för ditt inlägg hos mig, blir sååå glad! ang. virkmönstret till baskern så har jag inte glömt dig! Det är bara det att jag inte träffat sysslingen än, hon blev sjuk när vi skulle ses förra gången. God natt!/Malin

Y sa...

fint med så pösiga muddbyxor och fina färger! visst är det oslagbart att fota knoddar framför bompa :-)

Carolina sa...

Härliga byxor!

Skaparstigen sa...

Så färgstarka och fina! Sånt gillar jag!

Anna sa...

Helt underbara!!! Tack snälla du för ditt inlägg hos mig!!!

Bubben sa...

Nu längtar jag om möjligt ännu mer tills elefanttygen dimoer ner i min brevlåda! Supersnygga byxor, speciellt med avvikande muddar i helt annan färg.
Jag håller på att uppdatera mina länkar till att bara ha de sidor som jag faktiskt läser. Och nu finns du med där, om det är okej?!

[ LiEmEl ] sa...

guuuud va fina dom här byxorna var, ja turkos o rött har jag anv mej av innan o vet hur fint det är ihop men gult o grönt har jag inte hunnit med, sååå otroligt fina o mönstret var kanon.
ska själv upp o hämta alla mina elefanter när dom meddelar att just dom gröna kommit, men runt den 14 har han sagt till mej.
suuuperfina byxor

En mamma mitt i vardagen! sa...

Men guuu så snygga "åsa hantbyxor" men modellen är sååå mycket snyggare...

Gekko sa...

Åh, som vanligt blir jag så glad av att kika in i din blogg! Jag har precis fått mina fantanter (elefanter) och nu blev jag mycket inspirerad!
Lyllo dig som har din mentor! Jag har ju också en men hon bor långt långt borta och är nog inte lika proffsig som din!

Tycker förresten att Mustafas kommentar var utomordentlig bra, så sant!

Syster Blå sa...

Jättefina byxor! Super modell!
Måste verkligen ta tag i och försöka skapa ett byxmönster som jag kan va nöjd med. Har ännu inte hittat något som jag tycker är klockrent!

Cecilia sa...

Härliga kombos :) Jag måste sy lite mer i elefanttyg snart, har knappt hunnit med det. Känner också lite som du att det har blivit lite för mkt av det goda med sömnaden, tråkigt med måsten :/

Botilda sa...

Jättefin modell! Mysko att Meedoms mått inte stämmer, den där tabellen har varitmin räddning många gånger, men jag håller med om att det låter stort.

Hello sa...

Vad härliga de blev! Jag har ännu inte hunnit med mera än min testsyning i somras med röda elefanter. Längtar så tills de gröna kommer!

GoSi sa...

Jättesnygga bralls till knoddarna! Snygg modell med utställt nertill med muddavslut, kanon! Fast det är ju som sagt lite pilligt att få till den tighta mudden som man är ute efter till det vida byxbenet:)

malin sa...

Åh, dom blev superläckra! Jag har inte heller sytt något åt minan egna av elefanttyget, måste göra det så fort jag får tid!

Susanna sa...

Kul att se ett ottoPippi-inlägg igen!!! :D Välkommen tillbaka ;) Hoppas du har frisknat till och att ni alla mår bra.

Superfina elefantbyxor du sytt och passformen ser ju toppen ut! Gillar pöset runt benen, riktigt läckert!

Själv ska jag faktiskt sätta mig vid maskinerna en stund och sy. I sover och jag har dessutom sovit i 7 timmar i sträck i natt (nästan) utan matning så jag mår piggt som en prinsessa idag!

Jag har inte ens beställt några gröna elefanter än men måste se till att min syster får ändan ur vagnen och berättar hur mycket hon ska ha innnan jag beställer (I ska få en kusin i vinter! och syster min har också börjat sy!! ska se om jag kan få henne att börja blogga hon också)

Kramar!!

e.ko sa...

hej hej!
fin fina brallor:)
å finns det grönt å, är ju lite föör svag för grönt, måste jag beställa på bumsen;)
nop inge roligt å sy när det ligger över en å det blir stress istället för skoj:-
ha en härlig helg där borta i götet:)
//erika

Heilt spesiell sa...

Superkule!!Digger stilen din!