fredag 29 augusti 2008

Införskaffat

Livet har känts lite lättare på sistone!!! Knoddarna är fortfarande ganska trotsiga men jag försöker ta det på ett annat sätt. Alltså, familjeharmonin beror ju så mycket på hur vi vuxna ragerar och beter oss (för trotsandet är ju oundvikligt och dessutom viktigt och utvecklande, säger dom som vet i alla fall :-)). I morse tex när ingen ville ha på sig kläder "trollade jag bort" foten in i byxan och "trollade sedan fram" den igen genom fotöppningen!! Så där höll jag på med alla fyra fötter, alla fyra händer de två huvudena osv. Sedan "trollade jag bort" alla föttrer in i strumporna för att till sist "trolla bort" alla strumpor i alla skor!! Det tog ett litet tag men alla var nöjda och glada, både knoddar och mamman! :-) :-)

Jag vill passa på att tacka er alla för era värmande och stöttande och snälla och roliga och kloka kommentarer på mina två tidigare (ganska gnälliga) inlägg :-). Tusen tack och kram för det, jag blir så glad för dem och för att ni bryr er!!!

Inte för att jag har några nya alster att lägga ut. Jag håller fortfarande på och pysslar lite med jackorna de kvällar jag hinner nämligen. Kanske att jag i helgen måste gå emellan med nåt annat, vi får se. Men jag har däremot faktiskt för första gången köpt kläder via internet. Har verkligen varit ganska skeptisk mot detta förut och är väl i viss mån även fortfarande det, men... Eller, kläder och kläder förresten, det blev ett par skor:

Skorna kostade bara 199 spänn och man fick både frakten gratis och ett påslakan och ett örngott i detta tyg också helt gratis:

Det var ju ett helt ok (stort) tyg att sy något av så det var ju bra - men jag vill inte ens tänka på hur denna kända internetklädesbutik (inga namn nämnda...:-) :-)) bär sig åt för att frakta hem allt det där (plus en stor tung katalog) till mig för ynka 199 spänn!!!?? Man undrar verkligen hur det är möjligt och vilka som får lida för det!?

Gratis har jag även laddat ner en massa vuxenmönster från Burda. Det var Snork som först tipsade om detta som som sydde en så fräck tunika därifrån. Jag var först tvungen att skaffa en inloggning, men sen var det bara att printa ut beskrivningar och mönster! Hepp!! Önskar så att jag hade mer tid att sy allt jag vill! Ha en trevlig helg alla!!!

15 kommentarer:

Helena sa...

Snygga skor! Trevlig helg du också!

tisa sa...

när man tänker på trollen får man mejl från bloggkoll :) vad skönt för dej att det gått bra med knoddarna! har faktiskt tänk på er en del sista dagarna :) jag tog till "straffstolen" från supernanny när hampus var som värst och när han jävlades medvetet fisk han sitta på en´pall i källaren i ett par minuter. kände mej verkligen hemsk och många tårar kom när han satt där nere men det hjälpe otroligt nog och han fick bara sitta där ett par gånger :) hon har mycket vettigt att säga :) att trolla fram och tillbaka är ju toppen bra! när jag är toktrött och hampus vill leka brukar min ben och armar trollas bort efter en timme eller två :) hihi hoppas jag kommer ihåg ditt trolleri när isak trotsar! snygga skor och tyget va ju jättefint det med!!!

trevlig helg!

LinSar sa...

Va kul att börja fredagen med att det gick bra i morse med töserna.Du ska se att innan du vet ordet av så är trotsen över.Trevlig helg på dej/er

Susanna sa...

Skönt att det gick bra i morse :) Låter som ett bra trix att ta till! Ha en skön helg!

Nobelle sa...

Ja jösses, man kan verkligen bli helt slut emellanåt när trotset är som värst. Det är precis som du säger, det hänger så mycket på hur vi själv beter oss. Det gäller bara att ha tålamod och tid, och det är oftast en bristvara. För övrigt så har det börjat en ny tv-serie på Kunskapskanalen på onsdagar tror jag det var, kl.20. Handlar om barn och föräldrar. I onsdags var det just om trots. Hoppas knoddarna håller sig lugna i helgen!

á Yeliqa sa...

Kul med ett litet paket till sig själv. Det kan man behöva ibland :)

Ja, nog är det mycket så att barnen reagerar efter hu vi vuxna beter oss. Det är märkligt hur fort de känner av en:) Skönt att morgonen gick bättre denna gång, och hoppas att det håller i sig ett tag :)

Katrin sa...

Urläckra skor. Jag vill också ha. Bra idé med att trolla och vem ska kunna trolla bort fötter bättre än trollkarlens sondotter :o)
Samla på andra bra idéer för tjejerna är smarta.
kram

Solveig Lövendahl sa...

Skönt att allt känns bättre! Hoppas du får en skön helg!

Y sa...

tack för burdalänken!! skönt att höra att det går lite lättare med trotsknoddarna. Ibland undrar jag vad grannarna, dagisföräldrar osv osv egentligen tror när våra barn släpas vrålande till dagis varje dag. Det kan vara den yngsta som vill pilla på larmknapparna. Det kan vara den äldsta som vill ha en skitig tröja på sig.
Det sägs att det går över :-D

Ett Tu Tre sa...

Jätte tack för nomineringen, jag har gjort mina nu, men insett att en plats går tillbaka till dig. Fortsätt skriv för det är roligt att läsa. Skönt dessutom att det känns lite lättare för dig. Så är det ofta tycker jag, man kommer till en punkt när man känner att nu orkar jag inte mer nu måste det ske en förändring och så sker det faktiskt en förändring! Kanske för att man ändrar på sina egna handlignar eller bara sitt förhållningssätt.
Trevlig helg!

malin sa...

Jag har märkt att det är otroligt enkelt att MELLAN trotsperioderna prata om hur pedagogisk man ska vara, och hur utvecklande det är för barnen med trotsperioder, men det är absolut inte lika lätta att vara pedagogisk när dom är mitt uppe i dom :) Enda trösten är att dom kommer ur den lika snabbt som den börjar! /malin, mamma till FYRA trotsande killar (och en liten tjej som tack och lov inte har börjat trotsa ännu) ;)

En mamma mitt i vardagen! sa...

Nya skor är aldrig fel =O) Speciellt inte om man får snyggt tyg på köpet *ler* Va skönt att ni håller trottsen under kontroll... Personligen är jag för trött för att vara så pedagogisk, jag lämnar över allt jag kan till pappan och är väldigt glad att det bara är en och inte två =OP

Sygryn sa...

Hoppas att din helg är bra! Härliga knep med trolleri! Och fast man inte tror det(jag vet!)så går den värsta trotsen över....ett tag för att sedan byta skepnad till lite annan slag trots...;-)Nä, men faktiskt blir det lite lättare när de förstår och man kan resonera mer. Min stora tjej är ju 3,5 och om jag ser tillbaka ca ett år, är det väldig skillnad!!!

Virkmönstret som du var intresserad av är på G. Vi ska till min syssling idag, hon har lovat att kolla var det var för mönster! Ha det gott! :-)Malin

Syster Blå sa...

Har länkat till dig i ett inlägg hos mig. Hoppas att du tycker det är ok!?=0)

Anna sa...

Hejsan! Jag har lagt till dig på min blogglista, hoppas att det är okej?!