onsdag 27 augusti 2008

Utmattad och nominerad!

Hej! Jag kan meddela att det inte har varit min dag idag (heller). Trotsiga knoddar i ösregnet ville inte ha jacka eller regnkläder. Innan dess ville de inte ha några andra kläder heller, förutom den ena knodden som ville behålla halva (!) pjamasen på sig till dagis. Väl ute ville dom inte heller ha regnskydd på vagnen (gallskrik, spark, avslitande av regnskydd). Vagnen visade det sig ändå snart vara punka på.... (bägaren började så smått rinna över) Ena knodden i panik när mamman lite snabbt skulle springa och byta tvillingvagn mot liten enkelsulky. Gallskrik!! Klämde sedan ihop två tvååriga tvillingar i en och samma enkelsulky iförda endast tajts och t-shirt i ösregnet, utan regnskydd, till dagis. Väl där var knoddarna dyblöta och en genomsvettig knoddmamma brast och började gråta inför all personal idag igen! Tjo!!

Just som man känner sig som mest misslyckad som mamma, för att inte tala om sömmerska där inget hinns med och allt blir fel, så har inte mindre än 5 riktiga syänglar nominerat mig på sina bloggar!! Tusen tack Syster Blå, Kalunji, Strömming, Snork och Vouffen för det!!! Det värmer oerhört i en tid då det hela känns ganska motigt :-) :-)


Nu gäller följande:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls/boys you've nominated

I min tur nominerar jag följande härliga och inspirerande bloggar, I LOVE YOUR BLOG:
Katrins färgglada och färgglada stickblogg
Barnsligt retro
e.ko
Elins trädgård
Ett Tu Tre
Florin
Frisky Frog
GOBLIgobli
Gulligan
Kalunji
Knoddblogg
Kokos Flanell/Mustafa
Kreationer och tankar
Linnzan
LinSar
LumLum
ManMade
Naimas
Retro Elephant
Rino
Snork
Skaparstigen
Strömming
Syster Blå
Tokigt å Likt
Tygpärlor
Vouffen

Oj! Det blev visst 27.... Och kunde ha varit dubbelt så många till, minst. Men nu blev det de här idag :-) OBS! Att jag nu inte har tid att meddela alla 27 att de har blvit nominerade. Jag försöker hinna med det i morgon - för i kväll skall jag faktiskt på bio :-)

18 kommentarer:

Syster Blå sa...

Tack själv för din snälla kommentar&nominering!!!

Det ska tydligen va normalt med sådana barn... Men det är tufft och tårarna är inte långt bort ibland. Har en likadan hemma, förstår att det är ännu tuffare med två!!!

Min son ballade ur när vi var hemma hos Gekko för några dagar sedan så jag/vi var tvungen att packa ihop oss och åka hem ifrån en fika som hade kunnat varit väldigt trevlig. (För övrigt tog det mig ca 2 timmar att få i mig en kopp kaffe och en mycket god banan&choklad-kaka som hon hade bakat!) Så tråkigt när det är dom som "bestämmer" när,var & hur även om man försöker att det inte ska bli så!!Låååångt inlägg!=0)

Nakiito sa...

Ja, men herregud vilken dag. Bra att du unnar dig med bio (såg senaste batman, han var typ James Bond). Fy, jag kan gråter/skrattar när jag läser om din dag. Min tjej vägrar och ligga i vagnen när det regnar. Som tur är har regnskyddet suttit på vagnen i typ 2v nu (för det bara dåligt väder här i Skåneland), så det bråkar inte hon om, men hon INSISTERAR på att sticka ut huvudet, tungan och händerna när det regnar. Puh, folk på stan pekar och skriker; Han fryser! Och jag; HON tycker om när det regnar.

"There is always sunshine after rain". Detta brukar vanligtvis stämma, men jag fick idag veta att jag inte fick det jobbet jag var på intervju för igår som jag VERKLIGEN ville ha, så nu sitter jag här deppar, bloggar och redigerar min uppsats som ska publiceras i en kommande antologi av bokförlaget Notis. Så det är väl min sunshine.

Oj, långt svar. Ville egentligen bara säga att jag känner med dig.

Kram

LinSar sa...

Kram på dej!!Tack för nomineringen nu blev jag glad:):)Va kul att komma från jobbet och se.

rino sa...

stackare! Livet som småbarnsförälder är verkligen tufft ibland. Tur att de små kan vara så underbara också.

Jättetack för nomineringen:-D

jejja_79 sa...

åh, söta snälla människa. Även i ett näst intill sammanbrott tänker du på andra och orkar dessutom blogga om det. You go girl... =)Ha nu en helt underbar biokväll..

Christina sa...

Tack för nominering *glad och stolt* ;-)

Jag tror alla småbarnsmammor har såna där katastrofdagar. Kan minnas en och annan... men det finns viktigare saker än regnkläder och de dör inte av att bli våta eller ha konstiga kläder på sig!

Och du är världens bästa mamma till just DINA barn, glöm inte det!

Naíma´s sa...

Tack så jättemycket för nomineringen :)
Skönt att bara få komma hemifrån ibland, speciellt en sån här dag.
Jag tror du är en underbar mamma till dina små knoddar. Den bästa tänkbara/kram Jennifer

Solveig Lövendahl sa...

Jag skickar en stor kram och ännu en nominering!

á Yeliqa sa...

Åh så jag känner igen mig. Många gånger har jag lämnat barnen med gråten i halsen och kännt mig som världens uslaste mamma. Det är verkligen inte lätt alla gånger att vara småbarnsförälder, men alla perioder är övergående och det blir bättre, tro mig :)
Jag läste någonstans ett ordspråk som lät nåt i stilen:
Barn är som svampar som suger ut all energi man har, men kramar man dom så får man allt tillbaka.

Hoppas att du fick en trevlig kväll. Att komma hemifrån ett tag kan få en att ladda batterina igen.

Tack snälla du för utmärkelsen. Jag blev jätteglad :D

minmina sa...

U, först skulle jag bara återgälda titten och säga tack för grattisönskningen som gjorde mig så glad. Nu önskar jag att jag kunde säga precis rätt sak som skulle få dig att känna dig glad tillbaka. Jag har ju en tolvåring och en femåring också, samtidigt som jag är kvar i bäbisträsket med en ettåring. Visst har jag iakttagit rätt när jag säger att minstingarna i en syskonskara är minst väluppfostrade? De gnäller mest och vill ha allt och deras föräldrar verkar ha blivit lite halvdöva och tappat orken? Är det inte lite så? Vår äldste är superordentligt uppfostrad. Vi höll på att gå i bitar i varje trotsperiod för att vi skulle stävja den, sådär hulliganig fick han ju inte bli!!! Tvåårstrots, treochetthalvtårstrots. Hurvel. Jag såg framför mig hur han skulle bli som stor om jag inte gjorde "rätt". Och ingenstans hade jag sett någon annans barn eller hört någon annan förälders berättelser. Så jag trodde att det bara var vi. Vi var urusla.

Men. Förstås. Tredjebarnen är minst uppfostrade. De kanske kan skrika för att få saker. Till omgivningens förtret. Urjobbiga! Föräldrarna,de _har_ inte givit upp. De vet att barnen blir bra ändå! De blir som de själva är med egentligen minimal insats. Dina barn kommer bli exakt lika fina som du och deras knoddpappa är om ni bara är där och ser dem och gör det där man kan göra när man orkar. Men också genom att ni ligger på soffan ibland och struntar i världen. Håll distansen. Och förlåt gammelföräldrars förnumstiga råd ibland. :-D Kram! Och stort grattis till alla välförtjänta nomineringar, du är till stor inspiration!

Jenny sa...

Hej! Ville bara skicka en kram fran en mycket farstaende tvillingmamma!!! Mina vill ingenting just nu!!! suck.... Va gor man...Plus att de fajtas HELA tiden. Vet ibland inte riktigt hur man orkar. Mina ar 2,5 nu och jag hoppas innerligt att det blir battre SNART!!!

I alla fall..... inte sarskillt uppmuntrande kommentar kanska men...vill bara saga att du ar SA duktig som syr och fixar. Gillar verkligen din blogg och forstar inte hur du hinner med allt!!

Ha det riktigt gott!!! Kram fran Mallorca.

Skaparstigen sa...

Tack för mominering! Det värmde verkligen!
Hoppas det är Mamma Mia du ska se, den blir man glad av minsann.

Skaparstigen sa...

Men, hur jag stavar! Får skylla på att man är småbarnsmamma.

e.ko sa...

tack, kolla in hos mej du oxå så får du se nå roligt å;)
kul att vi gillar varanndras bloggar eller hur;)
//erika

Christina sa...

Jag nominerade i retur :-) Kolla bloggen!

Kia sa...

hoppas att du hade det trevligt på bion, och att du hann med att tänka på annat ett tag....det kan man behöva ibland! Tack för nomineringen :-)
Massa kramar till dig....och (som du vet) så blir det bättre snart igen (usch vilken klyscha, kanske inte direkt vad man vill höra).

LumLum sa...

Tack! Jag blev jätteglad när jag såg det. Har nominerat dig tillbaka. Löjligt kanske men... I Love Your Blog. ;)

linnzan sa...

Tack så mycket för nomineringen. Jag har också nominerat dig på min blogg, faktiskt innan jag såg att du nominerat mig.