fredag 5 september 2008

The Dark Knight

Ett par bats-tajts är inte fel i dessa tider :-). Fast jag har tänkt nu typ i månader att göra tajts i detta tyg till tjejerna. Ja, ända sen jag fick tyget från en av mina underbart snälla tygänglar faktiskt! (Tack snälla S)!! Tuffa att bära under klänningar och tunikor. Snabba och enkla att göra i väntan på symentorskonsultation - som jag för övrigt skall få redan i morgon!!!! Jättebra!! Då kanske jag äntligen snart kan färdigställa mitt höstjackprojekt, det vill man ju liksom innan det blir alltför kallt! Även om jag bävar inför sprättningarna som måste göras på den ena....


Material:
Bat-trikå från en upsaliensisk tygängel. Gul och röd muddväv från Myrins.

Mönster:
Meedoms tajts i piratbyxlängd, stl 92. I livet minskade jag höjden med ca 2 cm. Benslutsmuddarna gjordes 18x10 cm och midjemudden 42x20, inkl sömsmån.

Maskiner och inställningar samt sömnadsbeskrivning:
Se mina andra byxor.

!!!
Apropå bats vill jag gärna gå och se The Dark Knight innan den slutar gå på bio. Måste fixa barnvakt till detta :-). Det går för ovanlighetens skull jättemycket på bio som jag vill se denna höst! Kul! :-)

:-)
Det är fredag!!! Ha en trevlig helg alla!!

Modellknodden valde även denna gång de tajts som hade mest "åsa" på sig:

18 kommentarer:

LinSar sa...

De här tyckte jag verkligen om.Super fina kommer de bli till kjol,tunika mm.

Susanna sa...

Åh så fint det blev!! Kul att se tyget i användning.

I har redan växt ur pyjamasen jag sydde i det här tyget....

jejja_79 sa...

Gud vilka fina byxor du har sytt den sista tiden. Kul att ha dig tillbaka =)

Cecilia sa...

Riktigt läckra :) Vilken form använde du i mönstret, eller finns det inte flera på tajtsen?

OttoPippi sa...

Tack alla!!

cecilia - ja svarar dig på din blogg!

strömming - oj!!! har i REDAN växt ur pjamasen!! där ser man, de växer så himla fort i bröjan de små liven. kanske att klänningen passar snart då?? :-)

Sygryn sa...

Mysmysiga tights, perfekt höstplagg!

e.ko sa...

riktiga mystights var det här du;)
//erika

Hello sa...

Vad goa de ser ut! Tights tycker jag är ett ovanligt praktiskt knodd-och-lopp-plagg!

Är det alltså alltid samma knodd som modellar? Ja, när det inte är två alltså!

OttoPippi sa...

Hello - Ja, det är faktiskt oftast samma knodd i alla fall :-) :-) :-) Modellknodden!! Tillika mössknodden!! :-) :-) Den andra knodden är inte lika på det där med kläder överhuvudtaget. Vill helst bara gå med blöja hela dagen lång, även på kalas! :-) :-) :-)

Ada sa...

ÅHHH...vad fina saker du gör, jag blir jättesugen på att sy när jag ser vad du gjort. Har precis fått min femte dotter och är så trött på alla ärvda kläder så i veckan har jag tokfärgat bodysar å tyger jag ska sy av, men jag behöver mönster ideer. Har du lust att dela med dig så skulle jag bli så glad. Vet ointe riktigt var jag kan hitta bra mönster, har bra fantasi men behöver några bra basmönster. Blir faktiskt lite sugen på att börja blogga oxå. Skulle bli jätteglad om du kunde hjälpa mig. Detta borde jag ju mejlat istället, mejlar ett hej till dig så du får min adress. Återigen jättefina grejor du gjort å så fina barn du har oxå.

/ Ada

Nobelle sa...

Hej du!

Kom faktiskt precis hem ifrån bion där jag såg "The Dark Knight"! Mycket bra men ganska svart. Mysigt med biokväll emellanåt. Trevlig helg!

Ylva sa...

Coola braxor!
P och jag var och kollade på Dark Knight förra helgen. Jag tyckte den var jättebra, P lite mindre bra, men han är ju å andra sidan serienörd och vet "allt" om hur det "ska" vara.

Helena sa...

Jättesnygga tajts! Gillar elefantmuddisarna också!

Tack för kommentarerna på min blogg förresten! Själv är jag inte så bra på att kommentera.

LittlePoppins sa...

Tuffa brallor till tuffa tjejer! Alltid kul att kolla in på din blogg. du syr så mycket fint. Visst är det kul att alltid göra två av allt!!?? ;-) Väntar med spänning på att jackorna skall bli klara.

Skaparstigen sa...

Åh, de där gillade jag verkligen!

Jag har sett Batman, förra helgen. Den var väldigt bra, men från en småbarnsförälder till en annan: gå på tidiga föreställningen. Det gjorde inte vi, och jag fick kämpa med tröttkryp i benen, plus att jag fick sitta och väcka på min man ibland. :)

Heilt spesiell sa...

Oi, her hadde jeg gått glipp av mye kult!DU er flink du.

Jeg har foresten nominert deg;)
Sjekk bloggen min så ser du.Du er bare utrolig inspirerende!

OttoPippi sa...

Ada - jag har skickat dig ett mail!! Självklart kan jag komma med mönstertips till dihg :-) :-)

Ylva - :-) :-) Typiskt P!!! :-

Litle Poppins - Javisst är det kul med två av allt, oftas i alla fall, ibland jobbigt, som med jackorna nu.... :-)

Skapastigen - Tack för tipset :-)

Heilt spesiell - Tack, tack, tack!!!!

Ett Tu Tre sa...

hmm, jag ser att jag ligger rejält back på kommentarfronten - bättring kan jag nog inte lova men gör så gott jag hinner.
visst är det skönt med tajts och byxor, särskilt när de är lite enklare i modellen, skönt att koppla av med från större projekt, t.ex. jackor. Tyget är snyggt och de ser ut att sitta jättefint på.