onsdag 2 juli 2008

Världens konstigaste beställning...


Jag har nog fått den mest egendomliga beställningen någonsin: Att sy två klänningar... till mina egna barn!!!

Mina knoddar är mycket med deras mormor och hennes man H. Dels är dom hos oss ofta och dels är knoddarna hos dem titt som tätt, med eller utan sina föräldrar. Hos mormor och H finns det mesta: nappflaskor, pjamasar, resesängar med tillhörande sängkläder, välling, barnstol, pottor, blöjor mm. Det är verkligen urskönt att inte behöva packa ner halva världen när knoddarna skall dit.... Något som dock inte fanns där var... just det, klänningar! Knoddarnas mormor har nog inte brytt sig så mycket om det, men hennes H (som för övrigt fullkomligt älskas av barnen han med) tycker att det är så fint med klänningar på små tjejer... och det är det ju! H ville så himla gärna att tjejerna skulle kunna vara lite finklädda då och då hos dem. Så visst, när beställningen damp ner i e-postlådan blev jag ganska förvånad! Men en beställning är en beställning!! Och pengarna för dessa skall sättas in på knoddarnas egna konton, vilket ju är super!

Beställningen löd endast två klänningar i olika tyger! Jag tror att H gillar det lite mer romantiska stuket på flick-klänningar, så det fick bli blommor, spets och frans! Det var riktigt kul att peta dit lite "rysch" för en gångs skull! :-)

Material:
Båda två av påslakan fyndade på Myrorna. Den översta klänningens franskant är bortsprättad från nederdelen av det här gardintyget. Den neddre klänningen spetsband är köpt hos MH:s Tyger. Den gula snedslån är från Bibbis och den rosa från en tygängel!

Mönster:
Det är faktiskt första gången jag prövade Meedoms klänninsmönster Form 1.5 med A-form. Halva världen förutom jag har väl sytt i detta mönster tidigare!! :-) :-) Ville bara kolla hur det blev (även om jag mycket nöjd med mina egna klänningsmönster i liknande modell). Kunde förstås inte låta bli att ändra det lite. Kortade det i längden och gjorde en mer rundad kant. Stl 86.

Maskiner och inställningar:
Overlock till sömmar. TS: 6655, DF:N, SB: Nästan 2. SL: 2.
Vanlig maskin till snedslåkantning och att sy fast spets och frans med.

Sömnadsbeskrivning:
Kanta sprundet. Sy axelsömmarna. kanta halslinning och lämna 20 cm snedslå på varje sida som knytband. Kanta ärmöppningarna. För den rosa: sy fast spetsen på kantbanden i ärmöppningarna. Bandkanta nedtill. För den gula: Overlocka nedtill och sy därefter på fransen. Sy sidsömmarna. Efter detta tyckte jag den rosa klänningen kändes lite "tom", så jag sydde på spets nedtill också i efterhand.

!!! ???
Jag har fortfarande inte sett hur tjejerna ser ut i dem!! Det har ingen annan heller. Klänningarna är nämligen redan hemma hos mormor och H, men de har lovat bildbevis vid nästa barnpassning :-)

:-)
Har för övrigt en massa nya idéer på egna klänningsmönster som jag måste försöka förverkliga snart!
11 kommentarer:

á Yeliqa sa...

Hihihi vilken kul men annorlunda beställning :)
Gillar verkligen de gula kantbanden på den övre klänningen :)

Susanna sa...

Vad roligt med en sådan beställning!! De ser jättefina ut, som vanligt, men på ett helt annat sätt och med ett annat uttryck liksom! Snyggt!!!! :D

Gulligan sa...

Gud så roligt!! Ska tipsa mormor och farmor om det här;-) pengarna får gärna sättas på mitt konto;-)
Jättefina klänningar!!

Ett Tu Tre sa...

Vilka fina kläningar. Säkert blir de speciella beställarna nöjda. Jag hoppas på bildbevis snarast.

GoSi sa...

Haha, det var ju lite roligt! Ja, dom blev verkligen supermysiga så dom ska nog godkännas av både knoddar och beställare:)

jejja_79 sa...

kul idé... Klänningarna blev iallafall superfina (i vanlig ordning)och kul att få rysch pyscha ? =) lite.... kanon roligt med lite spets och fransar. Knoddarna kommer nog stortrivas i sina finkläder hos mormor.... =)

Stora lilla j sa...

Jättesöta!!! Gillar verkligen den lilla spetsen längst ner o i ärmen. Och vad roligt med så engagerade morföräldrar!!! Det sätter jag högst på listan och önskar till mina tre knoddar =)

Sygryn sa...

kul ide! Jättefina klänningar, skoj med lite annorlunda stuk, med frans och spets. De kommer nog gilla de nya kretionerna!

LumLum sa...

Suprehärliga. Det riktigt strålar "OttoPippi" om dom. :)

kokos flanell sa...

fina klänningar. och vilken schysst beställning!

s n o r k sa...

Oj vad fina! De känns nästan lite "snorkaktiga" ju!
Precis så hade jag kunnat göra, sy på gardinfrans!!!!
Supercoola, och knoddarna kommer att bli jättefina i dem. Ska bli kul att se bilder! (för du tänker väl visa va?)
Kram Linn