måndag 9 juni 2008

Tvillingkaniner!

Jamen!! Hur snyggt är inte turkos och lila ihop då????? Svar: Skitsnyggt!!! :-) :-) Denna färgkombo tycker jag blev allra mest lyckad av de nya kaninerna. Tuuuur att jag beställde kombon (hade först bara tänkt köpa den turkos/brun kaninen nämligen). I jakten på att öka tjejernas sommarklädesförråd fick det bli två t-shirts när jag premiärsydde i tyget!

Jag velade ganska länge med muddfärger, ville ha avvikande men något matchande lockade också! Hade lila hemma i precis rätt nyans och valde den. Men för att inte göra tröjorna identiska fick det bli rosa/cerise mudd till den andra tröjan. Kommer att bli fint när tjejerna har på sig dessa samtidigt! (Även om jag faktiskt oftast försöker undvika att klä dem identiskt. Det räcker liksom med att de är enäggstvillingar... Men gärna matchande, kanske bara i modell, eller i tyg, eller i färger...).

Jag hade dock ingen lila tråd hemma (men denna sömnad fick mig att genast beställa hos Bibbis), så det fick bli rosa till båda. Tyckte att det funkade bra. Även om det sätter lite extra press på att bandkantningen blir bra när man har avvikande tråd :-)

Material:
Kanintyg från Nea Nobelle/Jnydesign. Rosa muddväv från Ohlssons. Lila muddväv från MG-Tyger.

Mönster:
Slim Fit t-shirt från Ottobre 3/2007 stl 92. Fast jag gjorde en muddrullå i halsen istället för vanlig mudd. Nedtill skippade jag sömsmånen och sydde muddrullå istället för fåll.
Till nästa gång: Förläng ärmarna till ärmhålet. Stämde inte riktigt överens med fram och bakstyckena som de var nu. (Jag hoppas verkligen att jag lyssnar på mig själv och går och tittar på gamla inlägg så jag lär mig något :-) :-). Det här var nämligen ett mycket bra tips :-))

Maskiner och inställningar:
Fyrtrådig overlock till sömmarna. TS: 6655, DF: 1,5, SB: Drygt 2, SL: 2.
Coverstich med smal täcksöm till bandkantning: TS: 445, DF: 1,15, SB: 3.

Sömnadsbeskrivning:
En axelsöm. Bandkanta allt (syr först fast alla med overlocken och bandkantar sedan alla med covern, klipper sedan bort sömsmån). Andra axelsömmen. Syr i ärmar. Syr ärm- och sidsömmen.

!!!
Gud vad mycket enklare det går att bandkanta när man sytt fast muddrullån med fyrtrådig overlock!!! Då är det ju bara att vika mudden!!! När jag tidigare sytt med smal tretrådig söm var det ett himla pill att få till det :-)

:-)
Jag börjar bli haj på att bandkanta nu och är kompis med covern :-) Ser fram emot bandkantningen när jag skall sy numera! Det är kul med muddrullå!!!

:-(
Det var nåt fel med tyget!!! I alla fall på ett av styckena!! Det hade vänt sig och sytt på sig med avigan mot det andra styckets räta bara sådär!!! Vilket busigt tygstycke :-) :-)

???
I min fullständiga sy-iver glömde jag totalt bort att tvätta tyget före sömnad!!! Hoppas det inte krymper för mycket...

18 kommentarer:

Thea sa...

Jättefint! Jag är liksom du tokförtjust i i den färgkombinationen. Jättesnygg syskonvariation du kom på där.

Katrin sa...

Snyggt!

LinSar sa...

Va härliga de blev.Jag beställde aldrig lila kaniner.Skulle nog ha gjort det.Men men man kan inte ha allt;)Lurigt det där med tyget;)
Ha det gott!!

[ LiEmEl ] sa...

guuudu va fina dessa tröjor blev, o jag har me turkost tyg hemma =) för dessa kaniner finns nog i dom flsta sömmerskors hem, haha.
underbart med rosa till.
dina tjejjor kommer bli jättefina ihop med sina nya fina kanintröjor.
själv sys det lit emindre hög feber närmare 40 grader o hosta o segrinnande näsor det ä vad mina twins har nu BÅDA två. =( så inte mycket sömn för mej o inte heller sömnad!
helt lyckat syprojekt från din sida dock!!=)

linnzan sa...

Helt underbara tröjor. Och lila till turkosa kaniner, det kan ju inte bli bättre!

Susanna sa...

Snyggt! Gillar också färgkombon och den rosa tråden på det lila blev riktigt snyggt!

GOBLIgobli sa...

Blir inte ett dugg avis på din cover!!! *mäh* ;-)
Gud vilka snygga t-shirts!! Tyckte nog som några andra att den turkos/lila kaninkombon kändes udda men ju mer man ser utav det, desto snyggare blir den. Riktigt fina kantningar du får till!
Kram

á Yeliqa sa...

Åh himlarns så snygga t-shirts!!!! Färgerna blev ju hur snyggt som helst tillsammans och jag kan inte annat än bara sitta här och vråldräggla:)

Stort GRATTIS till dig också för din utmärkelse. Det är du verkligen värd och så produktiv som du är så fattas bara annat. Här händer det ju saker hela tiden och det är så härligt att följa dina framsteg och snesteg :)

Anonym sa...

vilka underbara tröjor! fina färgkombinationer!

rino sa...

man kan inte annat än falla pladask för de fräscha färgerna. Undrar om inte de turkosa kaninerna slår de orangea... jag FÅR inte köpa mer tyger!

Elisabeth sa...

Grattis till din utmärkelse!
Vilka snygga tröjor! Min Prins sa "häftiga kanin tröjor" mamma, sy en till mig! Måste nog beställa en meter eller två.

Sica sa...

Visst är det hemskt med busiga tyger, som bara gör som de själva vill?! Resultatet är kanonfint.

kokos flanell sa...

tjusiga kanintröjor! Väldans fint med rosa mudd och sen fick den lila mudden sig ett lyft med rosa sömmar.

jejja_79 sa...

helt underbara och som vanligt ett perfekt jobb med bandkantningen. super =)

OttoPippi sa...

Tackelitackar så väldans mycket allihopa!!!

Botilda sa...

Superfina! Jag håller dessutom med om kaninerna - är så glad att jag beställde de turkosa med lila fast jag inte trodde på kombinationen då. Sen fick jag se tyget, och det är bäst!

Jes sa...

väldigt fina tröjor, när tyget kom va jag inte så förtjust i det men nu gillar jag det.

Charleston sa...

snyggt med den lila mudden :-)