måndag 19 maj 2008

Piffig Puff


I helgen har vi haft främmat! Vi har dessutom varit iväg och besökt tjejernas morfar. Så nu på fyra kvällar har jag inte sytt nånting. Jo förresten - jag har sytt EN söm!!! :-) :-) Och det beror på dessa byxor!

Vän av ordning (och lusläsning av OttoPippis blogg) kanske tror att jag redan bloggat om dessa byxor här. Men så är faktiskt inte fallet. Detta är ett par heeeelt andra byxor :-). Jag har ju länge varit på jakt efter den perfekta muddbyxan. Nu hade jag omarbetat mitt gamla mönster ytterligare genom att smalna av byxan i höften, samt minska lite i grenen osv. Detta har lett till att jag skapat min egen muddbyxa: Puff! När jag nu skulle pröva mitt nya mönster tänkte jag att jag gör muddisen i samma tyg som i förra försöket så kan tjejerna matcha varandra i alla fall.

I slutet på förra veckan när jag, mycket nöjd, satt och sydde ihop denna byxa hann jag precis tänka att just som det kan vara härligt att bara sy med gamla Bettan i stumma tyger, så härligt och snabbt är det att sy enkla hel-overlockplagg som dessa!! Det gick jättesnabbt!! Var så himla nöjd med slänga ihop dessa på 40 minuter! Jag la ner byxorna på golvet och såg.... midjemudden var fastsydd aviga mot aviga med overlocksömmen så "vackert" synlig från hela rätan!!!! Jag gick in i sykrypinnet, hämtade sprätten, la den i min ryggsäck. Hämtade Puff-byxan, la den också i min ryggsäck. Trött och matt på mig själv konstaterade jag att det är TUR att jag har 20 minuters bussresa till jobbet......:-) :-) :-) Konstaterade också att jag kanske skall glömma mitt stickprojekt som jag hade tänkt till bussresorna... jag viker nog dom ändå åt sprättande.... :-) :-)

I dag sydde jag SÖMMEN :-)

Material:
Bredrandig trikå, inte helt i bomull "fyndad" på Emmaus. Svart mudd från MG-tyger.

Mönster:
Mitt eget! Stl 86-92. Benmuddarnas storlek tog jag från Meedoms form 1 stl 86. Det blev muddar på 10x10 cm på dubbelt muddtyg. Detta är för brett!! Nästa gång skall jag INTE lägga på sömsmån utan köra 9x10 cm. Jag är i alla fall nöjd med modellen!! Tycker den blev som jag ville på!! Äntligen! Nu återstår bara att pröva den i stumma tyger så får jag se vad jag tycker om mönstret då...

Modell:
Puff!

Maskiner och inställningar:
Tretrådig overlock till allt. DF: Mellan N och 1,5. TS: 655. SB: 2,5. SL: 2.

Sömnadsbeskrivning:
Sy yttersömmar, Sy på benmuddar. Sy grensöm (genom att vända ena byxbenet till räta och stoppa ned det i det andra). Sy på midjemudden (men gör det RÄTA MOT RÄTA!!!)

!!!
Suck mig!! Igen!!! :-)

:-)
Nu skall jag gå och pyssla lite till.
Mina namnband kommer förmodligen i morgon!!! Ringde dem faktiskt idag och undrade, och då blev det visst fart :-) :-)

8 kommentarer:

Ett Tu Tre sa...

Byxorna sitter verkligen fint på. Och visst är det förargligt att den mest basala sömnaden ibland är det som ställer till mest problem, d.v.s. sånt som man borde få till rätt om man bara inte om vore...
Liknande hände mig i helgen när jag sydde ihop ett plagg, snabbt och lätt skulle det gå på overlocken såklart, men när allt var ihopsytt satt en del på avigan, slarvigt, slarvigt! Bara att plocka fram sprätten, när man trodde att man skulle vara färdig.

OttoPippi sa...

Preciiiiis!!! Så har jag det jämt :-). Tusen tack förresten :-)

Susanna sa...

Ja de sitter verkligen jättefint nu! Och som EttTuTre säger, den enklaste sömnaden är oftast den man inte tänker när man gör och då blir det fel!
Håller tummarna att dina namnband kommer imorgon då! Det ser så mycket mer 'proffsigt' ut genast när kläderna har sitt märke! Jag älskar mina namnband (och storlekslappar också!).
Jag hann inte rita av mönstret igår men ska göra det idag och se till att det hamnar i lådan innan kl 18.
Ja vad skulle man göra utan alla andra bloggare? Det skulle vara mycket svårare att få tag i bra mönster iallafall!!!! Jag ska fundera över vad mitt modofierade byxmönster ska heta, Otto-byxa kanske...?

linnzan sa...

Vad fina de blev! Det krävs lite trixande och omarbetande för att få det som man vill ha det, men det är det ju alltid värt! De sitter ju perfekt nu!
Måste hålla med om namnbanden. Det känns genast lite proffsigare med de på de saker man sytt. Hoppas de kommer snart!

DORIS DAISY sa...

Snygga!

Maria sa...

Uj, uj, uj så snygga. Det ser verkligen ut att vara perfekt passform!! Har du dokumenterat alla ändringar nu då så du kan sy likadana igen? För mig brukar det mer sluta med att jag har lite noteringar om 1 cm vidare där, 2 cm kortare där och så något odefinierbart som jag inte förstår...

GOBLIgobli sa...

Yeiiiii, vilken snygg passning på ränderna bak det blev, ett snitsigt V! Supersnyggt!
Jag har nog bara sytt ett par muddbrallor hittills och vet inte vad som är galet med tycker att de alltid blir så höga i midjan med mudden. Kanar ju bara ner från lilla ballongmagen!! Eller så gjorde jag mudden alldeles för lös...

Och vem har inte sytt sömmar på rätan? ;-)

Hello sa...

Åh, så fint de sitter! Verkligen snygga!