söndag 20 april 2008

Sykrypin del 2

Jag har ju närt en dröm om ett sykrypin!!!! Där man kan ha alla symaskinerna uppe och bara sätta sig att sy mitt bland alla tyger och härligheter. Jag har bloggat om mitt sykrypin förr här! Nu är det dags för del två i följetången: "Världens mysigaste mögelsykrypin" (mest eftersom jag inte sydde klart ngt idag :-))

Det ni ser på bilden är färg! Färg som rinner!!! Färg som rinner ner för mitt blivande sykrypins väggar! Färg som borde torkat vid detta laget och som rinner ner för mitt blivande sykrypins väggar!!! Givetvis var det för kallt ute när målaren hade varit här och målat med sin andande färg. När jag glatt skulle in och kolla på resultatet var det ingen rolig syn. Jag ringde givetvis målaren som sa ungefär såhär: "Jasså ja, den rann ändå!!!! Jag undrade just om den skulle göra det för det är en såndär specialfärg som andas och jag trodde nog att det kanske var lite för kallt och blött ute så att den kanske inte skulle kunna torka" Suck!!! Han skulle återkomma när han kunde om nån vecka eller så.... Det gjorde han - men bara för att kika lite och den dan var det för blött ute så han skulle återkomma när det var varmt och torrt igen. Så blev det varmt och torrt. Ingen målare.... När jag ringde upp honom hade han glömt av oss. Så kom han äntligen och rättade till!!! Och då torkade färgen som tur var!


Men nu skulle ju golvet bytas - nedan en bild på sykrypin med gammalt golv. Tog väl nån vecka till innan det var bytt...

Nytt fint golv!!! Då var alllt klart då eller??? Nej just det, hyresvärden och alla andra hade inte tänkt på att det skulle vara lister till golvet!!!! Fick vi vänta några dar till på dessa :-) :-)
Men nu gudskelov är alla hantverkare klara!!! Resultatet ses nedan, tadaaaaa SYKRYPINNET:

Det här lilla utrymmet skall ju faktiskt inte BARA bli mitt sykrypin tyvärr... utan också vårt lilla hemmaförråd (för sånt man vill ha tillgängligt och inte vill ha uppe på vinden!) Så denna helgen när vi skulle ha vår barnfria fixarhelg skulle vi även ha satt upp hyllor i sykrypinnet (som jag också hade tänkt pynta med alla mina tyger och tillbehör). Nu blev det ju inte riktigt så..... Eftersom barnen har legat i magsjuka hela helgen och vi mest har torkat spyor....

Nåväl!! Har ju inte kunnat hålla mig förstås! HAR INVIGT MITT SYKRYPIN!!! Ja, det är ju inte ännu riktigt vad jag hade tänkt mig, fortfarande hur kalt som helst osv, men jag har mina maskiner där!!! Behöver inte släpa fram dem ur alla skåp och tillbaka så fort jag vill sy!! Underbart!!!!


Den raffalnde fortsättningen, del 3 kommer när krypinnet är helt "klart"!!!

5 kommentarer:

Katrin Bawah sa...

Det blir nog jättebra. Provisorier av alla de slag har vi väl alla haft. Men oh så skönt när något blir praktiskt och ändamålsenligt och fint. Så lägg alla brun-gula tyger länst ner och längst in :-(

OttoPippi sa...

Ha, ha, ha!!! Lägger dem genast högst upp!! Har faktiskt en tanke på bruna byxor med gula muddisar!! Du får bara stå ut helt enkelt!! :-) :-)

Katrin Bawah sa...

På lunchen på jobbet häromdagen berättade en kollega i din ålder med två flickor om när hon och hennes mamma var på Lindex för att köpa kläder till tjejerna. De hade typiskt olika åsikter om vad som var roligt och snyggt :-). Mormorn fick motvilligt ge sig och köpa det som mamman ville ha till sina barn. Men en annan mormor kanske provoseras till att sy mbyteskläder till sin barnbarn så att man kan visa sig på stan.

Anonym sa...

Ha ha, vilken rolig mamma du har. Jag väntar förresten med spänning på del 3. Och du, glöm för all del inte bort att lägga dina gulbruna tyger SYNLIGT så att du inte glömmer bort att sy något snyggt av dem.
/June på www.junebacken.se

OttoPippi sa...

June: :-) :-)