onsdag 26 mars 2008

Världens mysigaste mögel-sy-krypin!


Det här!!! Det här, det är mitt sykrypin!! Visst är det fint?? Visst är det mysigt?? Visst vill man bara skapa och åter SKAPA här? Visst är det luftigt?? Visst är det.... nämen vänta lite... det ser ju ut som skit! Det ser ju ut som en bunker eller nåt.... Ganska grått och kalt faktiskt... Ser verkligen inte alls ut som jag hade tänkt mig, ser inte alls ut som Madame K:s sykrypin! :-) :-) :-)

Sanningen är den att mitt sykrypin är ett mögelskafferi!! När vi flyttade in i vår nya lägenhet lovade värden vid besiktningen att mögelskafferiet skulle göras om till ett trevligt minirum med element och allt. Då tänkte jag att "när det är klart så ska jag göra mitt mysiga sykrypin där!!" Men det var ju ingen idé att inreda det i ett mögelskafferi när man kunde vänta på att inreda det i ett trevligt minirum istället. Och som jag redan beskrivit nedan så håller ju hantverkarna på, och håller på och håller på...

Det har varit ganska många turer under mycket lång tid med mitt sykrypin. Få se nu om jag kommer ihåg. Först så hände ingenting. Det var ju jul och nyår, då är hantverkare lediga! Sen hände ingenting, jag fick ringa till värden massa gånger innan de tog sig an vårt lilla mögelkrypin (eller, det var väl lite fuktskadat egentligen eftersom två av väggarna är "ytterväggar" i ett gammalt kylskafferi, jag skall alltid överdriva :)). Den 20:e januari i år skulle vi efter ytterligare en besiktning röja ur skafferiet, som vi använde som ett litet hemma-förråd. Det är ganska längesen om man betänker att vi sedan dess har haft allt som vi hade i förrådet (inklusive alla mina tyger och mina tre symaskiner och mina övriga sygrejor plus SAMTLIGA av våra hantverks- och målargrejor) på andra ställen i vår trerumslägenhet. Känns liksom som att det är förråd lite överallt ända sen dess...

Hur som helst så kom det först en som knackade bort allt fuktigt mojs på väggen, han dröjde i en och en halv vecka efter det att vi hade röjt. När han väl hade kommit och var klar skulle det hela stå och torka i två veckor, det skulle räcka för att få det torrt. Det räckte inte. En torkman med en stor jättevarm torkmojäng var tvungen att komma hit. (Jag var jätteorolig att någon av mina tvillingtjejer eller katter skulle komma in där och bränna sig) Nåväl, torkmojängen skulle också hänga där i TVÅ veckor!! Den gjorde den och sen blev det stiltje... Då fick jag börja ringa till värden igen! Sen kom samma knackkille som förut men nu skulle han spackla, han gav återbud två gånger, efter några veckor kom han och spacklade i två dagar. Sen kom en som satte upp skivor i taket. Sen kom han tillbaka och spacklade taket Denna vecka skulle målaren komma! Det gjorde han. Första dagen spacklade han taket - igen!?! Andra dagen har han målat. Här står vi nu!! Men eftersom det torkar så dåligt där skall komma tillbaka och måla mer i morgon...

Som ni förstår kan jag inte vänta på att han målar färdigt, att vi ska dra el där, måla fondvägg, sätta upp massa hyllor osv. :) : ) Inte underligt att jag idag började öva på min overlock nån annanstans i lägenheten istället! Men det är ju ett heeeeeelt annat inlägg :) :)

4 kommentarer:

Hello sa...

Hej!

Har just hittat hit och väntar spänt på att sykrypin ska bli klart och mer komma!

En bra grundbok när det gäller att sy barnkläder är Meedom och Meedoms bok Barnkläder. Ska finnas i en ny upplaga också som dessvärre inte översatts utan bara finns på danska "Börnetöj" med danska ö.

Första bilden på en blå och röd tvilling är ju helt underbar!

OttoPippi sa...

Hej Hello!!!

Vad roligt att du har hittat hit!! Jag blir så glad varje gång någon har hittat mig! Har nu även pga detta hittat till din fina blogg också (som hädanefter givetvis skall besökas flitigt)!

Jo, tusen tack för tipset men jag vet allt faktiskt att Meedoms bok finns. Den står faktiskt på min önskelista nu, för dom hade den inte på biblioteket (lite konstigt tycker jag själv). Men just denna månad har jag beställt för mycket tyger för att ha råd med den :) :)

Bilden från första inlägget på mina tjejer är tagen av min mamma, de har hennes stickade kreationer på sig. Och vi garvade så vi höll att kissa på oss när hon skulle plåta dem den gången :) :) :)

LinSar sa...

Hoppas du får dej ett syrum snart.Det är verkligen toppen att ha ett.Jag har mitt i källaren(i tvättstugan som är stor)och det är så härligt att aldrig behöva plocka bort utan gå ner när man har lust.Ibland en kvart och ibland mycket längre:)
Trevlig helg!

OttoPippi sa...

LinSar! Lyllos dig som har ett sykrypin färdigt!! Ja, det är verkligen botten att plocka undan allt efter sig (och behöva dra fram allt före man vill sy). Det tar så himla mycket längre tid då, allt. Fast turerna är tyvärr verkligen inte över ännu för min del. Eftersom det rör sig om ett gammalt kylskafferi torkade inte den specialbeställda färgen som andades (för att undvika framtida fukt) Så nu måste målaren hít IGEN!!! Och han visste inte om det skulle bli måndag, tisdag eller onsdag... Och efter det skall ju golvet och allt annat göras också... Hur kan det ta flera månader att göra i ordning väggar, golv och tak i ett sånt litet "rum"??? Suck! Nåväl! Tills dess får jag börja använda (det lilla och enda) köksbordet :) :) Trevlig helg du med!!!!!