måndag 24 mars 2008

Lätt som en plätt!Jag har alltid gått och handlat kläder och annat på second hand. När jag i mitt förra syryck insåg att man kan göra barnkläder av gamla vuxenkläder nöjde jag mig inte bara med mina egna gamla t-shirts utan sprang genast till det närliggande Emmaus och fyndade en drös dam-linnen för endast 10 kronor styck!! Bland annat hittade jag detta linne. Jag gillade färgkombinationen och mönstret.

Det var ett pyttelitet vuxenlinne så det var inte så mycket som behövde göras för omvandla det till en klänning/tunika. Så något mönster behövdes liksom inte. Halslinning behöll jag, likaså fållen nedtill. Det enda som behövde göras var att snedslåkanta med kantband som jag fått från min mamma och sy in sidsömmarna. Klart!!Det är ju kul att fixa billiga och originella barnkläder så här lätt, men jag saknar själva skapandet. Alltså den större processen som det inbegriper att skapa ett helt plagg utifrån bara en tygbit. Detta känns som lite fusk (även om mina döttrar använt denna klänning ofta) Därför längtar jag så efter att börja sy på allvar. Håller just nu på och läser in mig på overlocksömnad som en galning nu, samt att jag skall ta itu och välja ut lite mönster som skall bli mina nästkommande alster.

Min blogg bråkar med mig!! Jag är hela tiden tvungen att gå in i HTML-redigerar-läget för att få till mellanslagen mellan styckena. Irriterande!! Dessutom kan jag inte klippa och flytta bilderna i inläggen (alla lägger sig längst upp). Utan måste också gå in i HTML-läget för att göra detta också. Morr....

7 kommentarer:

Gulligan sa...

Vilken bra idé! Tycker inte det är fusk, det är unikt och originellt!!!

Mange sa...

Kan inte hjälpa dig med nån annan mjukvara än den digitala. Jag tror det är nåt lurt med dina div-taggar... de stöds inte längre av vanliga webläsare eller nåt sånt. Jag ska rota vidare...

OttoPippi sa...

Gulligan! Vad snäll du är!! Nu blev jag glad!! (Sitter nämligen och surar eftersom jag försöker lära mig min bråkiga overlockmaskin idag).

Mange - jag tror att det KANSKE kan funka om man först skriver texten och sedan tar in bilden. Gjorde en test i all hast där det verkade så... Ska också rota vidare. Sedan så avmarkerade jag nån grej som det stod att man kunde göra om man hade layoutproblem (tekniskt beskrivet va?) Så det gjorde jag och det kanske också har hjälpt till. Men jag har som sagt inte skrivit så många inlägg sen dess, inget faktiskt.... :) :)

Mange sa...

Du borde kanske satsa på en webdesignkarriär snarare än bråkiga overlockmaskiner?

OttoPippi sa...

Jag veeeeeet!!! Jag har sån medfödd fallenhet för det här med webdesign!!!! Kanske ska starta en web-blogg istället där jag kan lära ut allt och åter allt jag kan i ämnet till andra? :) :) :)

Thea sa...

Jättefin! Tycker den påminner om en snusnäsduk jag hade och älskade en gång i tiden! Borde kanske leta rätt på den och sy något fint av den...

OttoPippi sa...

Har inte tänkt på det förut, men visst är det snusnäsduk över den, nu när du nämner det!