söndag 23 mars 2008

Drömmen om sömmen


Jag erkänner!! Jag har en svaghet. En last, en drog, som har följt mig sedan jag var barn. Han heter David Bowie och är bara världsbäst!! Därför fick jag en Bowie-tröja i 30-årspresent av två goda vänner. Denna har dock alltid varit lite för liten (jag tackar, det smickrar K och K, men det hjälpte tyvärr inte). Och jag hade sorgligt nog ingen förhoppning om att den skulle passa, nånsin faktiskt! Därför fick även denna saxtrimmas vid min garderob"rensning" eller vad man nu skall kalla det.

Jag använde samma mönster som till den här men gjorde sprundet i ryggen istället. Kantbanden var glansigt röda, fådda av ömma modern. Knappen köpt på Duraflex Garn i Linköping under min vistelse där. Vid det här laget hade jag ju insett att min gamla Bernina Sport hade vissa begränsningar, framförallt vad gällde de olika sömmarna. Jag hade också insett att det inte blev bra att sy i mjuka tyger med de "vanliga" sömmarna. Det var nu jag började leta efter en overlock på nätet! Nåväl, i väntan på fållade jag emellertid denna lilla kreation med Berninans vari-overlock och drömde om en ny, fräck maskin med snygga sömmar!
7 kommentarer:

Rättvisa Barn sa...

Hej! Vad roligt att kunna vara till inspiration=) Jätteroligt att se att du började sy också, ser ju jättebra ut! Din maskinpark är lite mer avancerad än min så jag får väl rådfråga dig om jag skulle införskaffa något modernt=) Lycka till med dina kläder!! /Elisabeth, rättvisa barn

OttoPippi sa...

Hej Elisabet!!

Mina tjejer springer ofta omkring i dina fina byxor! Jag är sååå glad över mitt köp av dom! Och stolt när de går till dagis i rättvisa, jättefina kläder!!

Och jag det att min maskinpark kan verka avancerad. Det tycker jag också. Den är nämligen mycket mer avancerad än vad jag är :) :) Jag är ju ganska impulsiv person så jag har köpt alla mskiner innan jag ens kan sy ordentligt :) Just nu håller jag på och läser in mig på hur man syr med overlocken och det skall bli jättekul när jag snart skall sätta mig och öva! Vi får väl se om jag kan vara nån hjälp framöver....

Kattching sa...

nice med lite bowie till barnen! :)
jag har själv en stor bunt med gamla avlagda kläder som ska sys om till barnkläder...d gäller bara att ta sig i kragen och göra det! ;)
för övrigt har jag länkat till din blogg nu oxå! :)

ha d fint! /kattching

OttoPippi sa...

Hej Kattching! Vad kul!! Och visst är det bra med Bowie och vego till barnen? Det skall dom ha! Vi syns i cyber!!

Thea sa...

OJ vilken cool!!!
Jättehäftigt ju!

rino sa...

coolast i stan:-)

OttoPippi sa...

Tusen tack!