söndag 27 april 2008

Nya älsklings"massan"

Både jag och knoddarna gillar dessa mössor skarpt! Detta exemplar är ena knoddens nya älsklingmössa. Hon upptäckte den direkt i mösslådan morgonen efter att jag sydde den och har haft den varje dag sedan dess! I dag återanlände knoddar och mössor efter en helgtripp hos mormor, så nu fick jag tillfälle att plåta och lägga ut den.


Material:
Pyttestuv av härligt blå stretchfrotté fådd av min alldels egna tygängel. Den räckte preciiiiis till en mössa. Fast inte riktigt till så mycket tyg som jag har använt till de tidigare mössorna så nu fick jag fålla upp kanten istället. Orange tråd från Bibbis satt redan i covern så det fick bli det! Lika bra att göra fållen extra synlig då också tänkte jag :-) Älskar dekorsömmar och suktar så efter en maskin med top cover sömmen..... Tills vidare får jag ändå nöja mig med täcksömmarna för jag HAR faktiskt inte råd med en maskin till... faktiskt....

Mönster:
Eget.

Modell:
Topsy

Maskiner och inställningar:
Tyget räckte inte ens till att göra provsömmar på så jag stal inställningarna till tidigare försök i stretchfrotté.
Tretrådig overlock till sömmarna. När använder man egentligen tretrådig respektive fyrtrådig overlock???? Har en (obehaglig) känlsa av att alla andra till skillnad från mig alltid använder fyrtrådig! Jag har använt tretrådig för att sömmen inte skall bli så bred och kännas obehaglig på små knoddar, fast den kanske inte blir lika hållbar då? Hursomhelst: DF:1,5, TS:655, SB:2,5, SL:2.
Trippelsöm på covern för fållning. Samma här: har bara använt trippelsömmen en enda gång förut och sedan tvillingsöm. Men jag ville nu göra sömmen ordentligt synlig. I brist på top cover fick det bli såhär! Tycker att den gjorde hela mössan faktiskt! Och gör att mössan kan matchas till så mycket mer (vilket dock inte modellen nedan visar något prov på :-))
7 kommentarer:

Katrin sa...

Tur att du har lite olika tygleverantörer:-) Dessutom en där du inte riktigt själv kan bestämma vad du ska få och som är garanterat fri från storblommiga brun-gul-oranga 70-talstyger. Älskligsmössan är jättefin som den är men helt underbar med en liten knodd i.

OttoPippi sa...

:-) Är så sugen på att sy lite mer nu. Har varit så upptagen det senaste. Men snart skall jag sätta saxen i både det ena och andra tyget, fler av dem är sådana jag fått av dig!

Gulligan sa...

Superfin! Härlig frotté..

á Yeliqa sa...

Himmel så söt, både barn och mössa. Dörstår att det är en favorit :)

OttoPippi sa...

:-) Tack snälla Gulligan och á Yeliqa!!! Vad kul att ni kikar in trots att det inte händer så mycket här just nu, men det skall det bsnart bli ändring på :-)

Cecilia sa...

Vilken sötnos! Jag älskar stretchfrotté, att det inte finns mer att köpa?!

OttoPippi sa...

Jamen stretchfrotté är ju bara bäst!!! Den mesta stretchfrottén jag har är stuvfynd. Håller definitivt med om att det är trist att det inte finns mer...