lördag 26 april 2008

ReDo


Stiltjen på min blogg de senaste dagarna har berott på upptagna kvällar!! Vi har haft besökare som har sovit över två kvällar (vilket verkligen har varit jättetrevligt!!) Dessutom har jag själv varit ute och roat mig en kväll :-). Och sen så har vårat restaureringsarbete i lägenheten fortskridigt. Denna helg koncentrerar vi oss på köket så det blir nog inte så mycket sytt nu heller. Nu har vi dock barnvakt och det underlättar ju :-)

Jag har emellertid varit och köpt lite tyger, fyndat några stuvar, köpt muddväv samt velour till mitt overallprojekt. Försöker förresten förgäves att hitta orange muddväv här i Göteborg, de har dom ingenstans! Måste beställa på nätet (eftersom jag fått min första beställning!) :-) Och så har jag lämnat in ytterligare en beställning hos Bibbis!! Här skall minsann köpas Prymtång mm. Känner att det är ett måste att ha :-) Och så har jag klippt till lite mönster en kväll. Har också hunnit med att "göra" två ReDo tröjor:


Har länge tänkt att alla sparade gamla urvuxna barnkläder måste tas hand om på rätta sätt! Desssa var två älskade men alldeles för små Småfolk-bodysuits som hur enkelt som helst förvandlades till tajta tröjor att ha under tex retrobrallorna! Tadaa!!! Med en enkel täcksöm kan man förändra världen som Socker-OttoPippi brukar säga :-) Småfolk tryckte ju också upp uggletyget som ni ser, men med färgbakgrund och glesare mellan ugglorna. Men ett så hiiiimla fint tyg!!! Nu har jag vilda planer på att göra ärmar av de före detta benen till två andra projekt som jag tror kan bli jättekul! Då hamnar ju tryckknapparna på ärmarna istället vilket förhoppningsvis blir fräckt:-) Kanske kan kombineras med mitt gula, nya stuvfynd möjligen!

Har också hunnit med en "massa" till! I blå stretchfrotté (jag bara äääälskar stretchfrotté har jag kommit på!). Den blev dock min ena knodd så förtjust i, så den är med till barnvakten, så den kan jag inte ta kort på :-)
Lite småpyssel alltså, för att summera.... Nu skall jag gå och måla, IGEN.....

8 kommentarer:

LinSar sa...

En prymtång är så lättvindigt.Fick en av sambon och det va värt vareviga krona.

OttoPippi sa...

Ja, eller hur??!?? Tänkte jag med! Säkert värd varenda krona :-)

kokos flanell sa...

bra jobbat med att förlänga användningstiden av plaggen, de är så snygga och inte gör de någon nytta i en kartong på vinden.

rino sa...

kokos flanell har helt rätt, men själv vågar jag inte. Har några lite väl trånga molofavoriter, men jag skulle bara förstöra tror jag

OttoPippi sa...

Rino!!! Du skulle INTE förstöra så himla duktig som DU är!!! Det ät ju det mest busenkla som finns att ReDo:a. Tänk såhär: bättre att göra något användbart av de fina tygerna/kläderna än att man inte kan använda dem alls :-)

Kaja sa...

Fina! Trodde absolut att det var ugglorna som alla syr av nu för tiden som hade fått åka färgbad.

Jag har gjort om ett gäng t-shirts till långärmade tröjor, de används mer hemma hos oss än kortärmade. Dessutom får man välja färgerna själv!

//Kaja

OttoPippi sa...

Fiffigt med t-shirtsen Kaja! Kläderna blir ju ofta roligare om man får ändra lite på dem :-)

Petronella sa...

Hej,

Jag kan tipsa om att Textur på Västra Hamngatan har lite muddväv.

/Petronella