söndag 13 april 2008

Huvudsaken

Jag har länge inspirerats av alla sybloggares fantasifulla mössor som har hemknåpats och velat börja sy mössor till barnen själv! Det är ju både billigt (inte mycket tyg går åt) och superenkelt sedan går det ju också så snabbt!! Så när tjejernas dagisfröknar nu i veckan påpekade att de skulle behöva mindre varma mössor där så var det ju bara att sätta i gång. Och trots att denna helg mest har gått åt till att planera och genomföra en Vårmaskerad för Göteborgs tvillingklubb, samt inhandla färg till vår ommålningshelg nästa helg, så hinner man ju ändå med en liten mössa. Jag gjorde bara en i kväll för jag vill prova den innan jag syr en till. Möjligen blev denna en aningen för stor men det får morgondagen utvisa!

Material:
Smårandig rosa/orange singeljersey från Jofotex.

Mönster:
Inspirerat av Villervallas sommarkollektion -07, men gjordes toppigare.

Modell:
Topsy

Maskiner och inställningar:
Tretrådig overlock DF: Mellan N och 1,5, TS:555, SB: 2,5, SL: 2. Handsöm för att fästa infodringen.

!!!
Mössor passar med namnband!! Denna ser nästan lite kal ut utan namn. Har tidigare tänkt att inte kan en nybörjare som jag ha namnband, det är ju pinsamt! Men jag börjar nu tänka om. Lite kul är det ju också - även om grejerna inte blir perfekta på något sätt - att sätta sitt namn och signum på det man gjort! Sedan kan de ju också sättas på insidan av bakstyckena - så vet man alltid vad som är fram och vad som är bak :) :) Fast på Mina namnband finns inte det typsnittet jag vill ha.... Och skall man ha eget typsnitt så blir det skitdyrt. Så det får nog vänta ett tag till!

5 kommentarer:

[ LiEmEl ] sa...

vilken fin modell nån sån har jag me tänkt o knåpa ihop till mina twins... =) måste bara hitta nått fint tyg =) har bara för tunna tyger här hemma för tillfället!!
men verkligen jättefin modell, ser frame mot kort då den sitter på nåna av dina caharmtrolls huvud =)

LinSar sa...

Fin mössa.Jag har heller inga namnband.Men skulle vilja.Men jag har nog inte köpt av den anledningen att jag inte vet om det passar med LinSar på namnband eller om det verkar löjligt.Och nåt annat namn vill jag inte ha.Jag har föresten lagt in dej som länk på min sida om det är ok.Tycker om din sida.Ha en bra dag!

OttoPippi sa...

LinSar! Tack och vad kul att du länkar till mig!!

Kanske är det så att det bara är vi själva som tycker det är pinsamt och löjligt att vi skulle skaffa oss namnband.. Jag hade tex INTE tyckt att ett LinSar-band var löjligt på något endaste vis alls!! Det är nog så att den spärren bara sitter i våra huvuden...

OttoPippi sa...

Liemel - tack!! Modellbild kommer framöver :) :)

Gulligan sa...

Jättefin mössa!!!