torsdag 20 mars 2008

Is there anybody out there?


I väntan på mitt sykrypin (och därmed mina framtida alster) kan jag ju alltid blogga om det förgågna... Den här bodysuiten klippte jag till under mitt förra syryck som jag beskrivit ovan (eller nedan blir det väl här). Tyget är ett påslakan från IKEA och till detta hade jag köpt knallrött muddband till kantningarna. Mönstret hade jag -hör och häpna!! - knåpat ihop själv utifrån bodysuits från Småfolk som jag hade köpt på tradera. Tror till och med att jag ökade storleken lite..hybris kallas sånt! (Men jag gillar verkligen Småfolks kläder. Deras färgkombinationer inspirerar mig mycket)
Nu har ju denna bodysuit blivit preciiiis för liten till mina knoddar, tror jag åtminstone. Är det någon som vet hur sjutton man ökar ett mönster en storlek???? Och på en sån här modell? Tänkte nämligen att jag skulle kunna både bredda och förlänga i ngt annat tyg. Kan till och med, om man har tur, bli lite fräckt!!
Nu inser jag också det komiska i detta inlägg! Ingen läser ju min blogg för ingen vet ju att jag finns, så vem skall då kunna svara?? Jag skriver som om någon skulle läsa detta :) Fast Gecko hade faktiskt varit inne så jag får hoppas att hon letar sig hit igen, och att fler av min sort hittar mig....
I så fall undrar jag också varför jag inte får till mellanslag mellan mina stycken i mina inlägg?? Jättejobbigt att all text hänger ihop, det är verkligen inte meningen.

Modell:
Baby

6 kommentarer:

Mange sa...

Jag är här. Men jag förstår ganska lite textiliska.

OttoPippi sa...

Fast du förstår ju både bloggiska datorska och hemsidska. Kan inte du ta reda på det där med mellanslagen????

Gekko sa...

Vilken häftig bodysuit! Är påslakansyget stretchigt? Vet du om det finns kvar? Ett tips för att folk skall hitta hit är att lämna kommentarer hos andra, då blir man ju nyfiken;-) (Säger jag som är pinsamt dålig på att lämna kommentarer)

I inställningar på blogger kan man tydligen välja ett linjebrytningsalternativ, kolla där!

OttoPippi sa...

Gecko!! Jo påslakanet är trikå och strechigt!! Det var pålakanset till spjälsängar som fanns när mina tvillingar föddes. TYVÄRR finns det inte kvar. Jag minns att jag var på IKEA och letade efter mer, men nej.. Jag har dock en del tyg kvar... har använt det till allt möjligt. I deras sängar. I vagnen. Som insynsskydd. Knoddsoffsöverdrag och nu som kläder. Gillade det tyget!

Ja, jag har ju hittills varit något av en Peeping Tom på alla sybloggar och inte lämnat så mycket kommentarer, men läst desto mer. Jag får väl helt enkelt våga tycka till lite mer :) Ska bättra mig. Det är himla kul att få kommentarer ju!

Jag tror jag redan har varit inne på det där med linjebrytningsalternativet och det hjälpte inte tyvärr. Har dessutom hört att nån annan blogg har haft liknande problem. Typiskt att min blogg också skall vara en av de struligare...

Thea sa...

Å vad häftigt!!! Jag får igenkänningsrysningar! Det påslakanet har ju jag! Jag har ju slagits av att det är stretch i det men aldrig kommit på tanken att man kan sy något av det. Det var ju genialiskt!

Jag gissar att du mest ska förlänga på ländden. Kanske lägga till 1 cm på bredden bara för att gå upp en storlek, men ett par cm på längden. För visst är det en tight modell? Man brukar göra så att man klipper mönstret mitt itu, både på långden och tvären och drar isär delarna en bit och tejpar upp på nytt mönsterpapper. Tänk bara på att inte göra halslinningen större.

Å jag har länkat till dig från min blogg. Det var OK, va?

OttoPippi sa...

Thea! Javisst är det ett ganska schysst tyg?? Och tusen tack för dina tips på hur man förstorar. Har sett i Gynthers bok, tror jag att det är, att där finns också lite tips på hur man storleksändrar. Börjar dock tveka på om det blir bra att förstora denna i detta tyget. Kanske ska sy klart bodysuiten som den är och ge bort den i present till någon som har mindre knoddar istället? Då får den ligga ett tag till för då vill jag öva sömmar först, så man inte ger bort nåt som ser förfärligt ut :) :) Och det är givetvis en ära att du (som är min första stora inspiration) länkar till mig! :) :) :)