onsdag 19 mars 2008

Till dom här!Det är till dom här det är tänkt att jag skall börja sy nu på allvar! Idén att börja sy föddes för allt för länge sedan (nästan lika längesen som när denna bild togs) när jag rensade bland mina gamla tröjor för att vi hade utrymmesbrist i garderoberna. Jag kom då på att de där gamla paltorna jag inte längre ville ha kunde man ju sy om till tex små, små klänningar!! Right! Det löste ju inte precis förvaringsproblemen hemma, men ändå, kul med en ny hobby! Och resulterar den sedan i fräcka kläder till mina tvillingtjejer så gör ju det inte saken värre. Det var liksom bara det problemet att jag inte hade en susning om hur man syr kläder. Men då, när det begav sig för nåt år sedan eller så, sydde jag faktiskt ändå ett antal klänningar av mina tröjor. Så himla kul att skapa!
Och nu, ett letande efter ett nytt hem senare, en flytt av hemmet senare, en vinter av förkylningar och magsjuka senare, ett lagrande av begagnade tyger senare, mycket surfandesybloggar senare, ett införskaffade av både en overlock och coverstitch senare, inläsning av en mängd sytips och böcker senare och snart, snart ett färdigställande av ett litet sykrypin senare så skall jag alltså sätta igång!! Jag väntar otåligt på att hantverkarna skall göra klart krypinnet, det har tyvärr tagit flera veckor!! Jag har så många ideér att sy nu så jag vet inte vart jag skall börja. Känns nästan lite läskigt att börja nu, tänk om jag inte kan...
Men hur som helst - det är detta framtida arbete jag tänkte mig dokumentera i min blogg. Tack alla ni alla andra härliga sybloggare för all inspiration och tips! Speciellt Kokalal och Gecko! Nu är jag taggad!!

4 kommentarer:

Gekko sa...

Vad kul att jag fått inspirera! Och vilken härlig bild på dina tjejer! Lycka till med din systart! Ditt syrum låter ju härligt, kanske något att blogga om sen när det är klart?

Jag har svarat på din byxmönsterfråga i min blogg nu!

Jag ser fram emot att se mer i din blogg!

OttoPippi sa...

Hjälp!! Hur hittade du mig?? :) :) :). Men vad kul! Eftersom det tyvärr dröjer ett litet tag till med mitt sykrypin (suck!)skall jag blogga om det samt om mina gamla alster så länge tänkte jag. Vi hörs och syns!

Thea sa...

Hej och välkommen till bloggvärlden får man ju säga!

OttoPippi sa...

Tackar, tackar!!!