söndag 30 mars 2008

70-talist javisst!

Under påskhelgen var jag inne på Lindex!! Jag kan helt ärligt säga att det var ganska längesen jag var ute och tittade på barnkläder, dels för att jag själv ska ju sy kläderna numera och dels har vi tills nu ärvt en hel del. Men nu var vi hos tjejernas mormor och firade och hon bor precis intill ett helgöppet Lindex och då kan ju jag liksom inte låta bli att gå in. :) :) :) Jag sa till min sambo innan att jag inte borde gå in eftersom jag inte heller borde gå ut med något.... Och mycket riktigt så kom jag ut med dessa t-shirtar i min famn (vi behöver inte alls t-shirtar, dessutom önskar jag att jag hade sytt dem :) :)):


Men - det som slog mig var att någonting hade förändrats sen sist!!! Tills för sist (kanske i höstas) hade jag tyckt att dom hade sisådär barnkläder på Lindex. Ja, kanske en och annan häftig grej då och då, och kanske att dom hade något billigt och så, tag 2 betala för 3, men nu!!!! SÅ MYCKET FRÄCKT!!! Och allt i SUPERFRÄCKA 70-tals inspirerade tyger. Och allt i 70-tals inspirerade mönster!! Vad hade hänt? var detta verkligen Lindex?? Wow!! Det var med lite blandade känslor måste erkännas jag konstaterade att tills för alldels nyss/förr var det dom där superdyra märkena som hade allt detta fräcka. Dvs Katvig, Småfolk, Meandi osv. Nu finns det på Lindex!!! Bra? Javisst är det bra!!! Jättebra att till och med såna som mig har råd att handla fräcka barnkläder!! Givetvis!! Men jag kände att allt man hade tänkt sy kanske inte kommer att bli lika originellt som man hade tänkt sig.. Som om det nu skulle göra något...

Nåväl! Min mamma som var med mig och som på ett helt annat sätt har upplevt 70-talet än vad jag har gjort var inte alls lika begeistrad. När jag med glada utrop: "Åh vad fräck!! En sån här typ ska jag sy!! Vilka många bra ideér man fick här!! Och precis en så här har jag redan tänkt sy" Så lät hon mer: "Men måste du blanda gult och brunt?? Du skall väl ändå inte sy en typ sånhär?" :) :) :) Hon berättade senare att hon hade läst om detta fenomen, att det är för att vår generation, vi som är födda på 70-talet, nu själva fått barn och vi bedårar dessa tyger och mönster. Och att de är därför de nu ploppar upp överallt. Men det har ju gått så himla fort! Bara på några månader! Sen är det ju också så att lika svårt som våra föräldrar har för 70-talet har vi för 80-talet. Och det är ju sant!!

Synd bara att tygtillverkarna inte verkar ha förstått denna urhype! Varför är det så himla svårt att hitta fräcka 70-tals inspirerade tyger??? Det skulle ju tillverkarna tjäna storkovan på! För visst skulle vi alla handla oss luspanka om bara dessa tyger fanns? Tur att det finns butiker som Jofotex som förstått nåt!!! De har förresten någon typ av marknad där till helgen då de sätter ner tygpriserna ytterligare (uggletyget sattes ju ner 10% för förbeställarna). Och gissa vad? jag skall dit och frossa på söndag!! Hoppas att jag träffar fler sybloggare där?? För visst är det ändå så hemskt, att shoppa sig lycklig - det kan man!!!

12 kommentarer:

malin sa...

*asg* svärmor förstår sig inte på mej alls, jag älskar 70-tals kläder till ungarna och 60-tals inredning till huset, hon tror inte jag är riktigt klok :) Visst är det underbar att det nu finns snygga kläder till rimliga priser! Och så enkelt att köpa en billig t-shirt och bara sy matchande brallor! I like!

OttoPippi sa...

:) :) :) Ha, ha!!! Precis! Själv gillar jag 70-talskläder på ungarna, 60-talskläder till mig och 60- och 50-talsinredning till hemmet :) :) :)Och visst ÄR det bra med alla dessa fräcka billiga kläder!!! Men visst har de ploppat upp nu alldeles nyligen? Eller hur?

Thea sa...

Jag håller helt med dig!
Blev helt paff när min kompis kom med jättefina retrokläder i höstas och hade köpte dem på Lindex! (Själv köper jag inte så värst mycket barnkläder just nu...)

Och ja - Jofotex har hajat vad det handlar om!! Bergis kommerdet fler som också vill vara med. Kolla förresten på www.thefabricfairy.com och sök på "knit". Mmmm, mycket snyggt och roligt!

OttoPippi sa...

Thea - Nej, det blir ju liksom inte att man köper så mycket kläder till barnen. Men 70-tal är tydligen så inne, så inne, så inne nu!!
Tack för länken till sidan. Köper du tyg därifrån?

Ylva sa...

Du är så händig, L, jag blir så avundsjuk!!! Själv lyckades jag sticka en mössa, två par vantar och ½ par sockor till Valfrid innan han föddes (i helgen hoppas jag blir klar med sista sockan då mamma ska vara barnvakt).
Håller med om Lindex, jag brukar gå och dregla där också. Tyvärr behöver vi så lite barnkläder att det känns så ohyggligt onödigt att köpa bara för att det är så fint. Men två par bruna och orange strumpor har han fått i alla fall, för att matcha allt annat brunt han har. En mamma i min föräldrargrupp har köpt nästan alla barnets kläder på Lindex, han är så fin!

rino sa...

mmm, har inte heller kunnat låta bli lindex läckra tryck... Synd bara att det mest är för bebisar och tjejer (och pojkar med klänning). Men, som sagt, de som tillverkar/säljer tyger måste leva i en egen värld. Fatta: det är inte bara tanter som köper tyger!

OttoPippi sa...

Ylva - Gud så roligt att du tittade in!! Undrade först hur du hittat mig, men är det via knoddbloggen månne?
Ungefär såhär händig är jag: En halv stickad hängslebyxa (av två tänkta) och två färglada, randiga stickade babyhjälmar under graviditeten :) :) Dvs man ÄR inte händig när man är gravid!! Då är man pösig och illamående och sitter framför tvn och ÄTER :)Byxorna är FORTFARANDE inte klara (och snart skulle tom Valfrid växa ur dem, och hjälmarna var för varma den sommaren så de användes aldrig:)
Sen är det såhär: Strunt i att köpa en massa nytt om du ärver nu i början. Det är vaste of money! Jag har som sagt fram tills ungefär nu inte behövt varken göra eller köpa ett endaste plagg till tjejerna. Även om jag - det skall erkännas - dreglat över en massa fräcka kläder som "alla andra" barn har när mina barn gått omkring i grejer jag inte ens tycker är fina :) Lägg pengarna på annat - det kommer en tid då ni slutar att ärva (eftersom då sliter barn kläder). Och väl där och då kan jag sy åt er :) :)
Hursomhelst saknar vi er jättemycket! Hälsa P och V!!

Rino - välkommen. Har också äntligen hittat till dig nu, skall faktiskt länka på detsamma!! Förstår att det kan vara problem med pojkar ibland. Men dessa t-shirtar kan dom ju i alla fall ha!!!

Ylva sa...

yes, hittade hit via knoddbloggen :). Så underbart verktyg, Google reader, så slipper man själv ha koll på det man vill läsa.
Under graviditeten hade jag dock TID att sticka, nu har jag ingen tid alls, känns det som. Vad gör man hela dagarna som föräldraledig egentligen :)? Har ju inte ens tid att laga lunch till mig själv...
Saknar er jättemycket också. Kanske tar vi oss till G i vår/försommar? Vi måste ju till Nordens Ark och titta på tigrarna!!!!!

OttoPippi sa...

Ylva - du är ju datordrottningen för mig :) Hur funkar Google reader???? Måste pinsamt erkänna att för hand går in på alla bloggar jag vill följa. Får kolla upp i kväll efter jobbet tror jag...
Jo TID har man under graviditeten, det är dock mycket värre med ORKEN då tycker jag :) Och TID saknar man efter det att man skaffat barn. Det första halvåret kunde jag sldrig göra NÅNTING och jag överdriver inte. Det var först när tjejerna började sova på kvällarna vid 8 månadres ålder som jag fick någon som helst tid att göra något på.
Jag skall faktiskt en sväng till Ög nu i helgen!!! På lördag skall jag träffa Stina, på söndag skall jag till Söderköping och handla tyg :), på måndag morgon till tandregleraren, vad sägs om att ses en sväng vid luchtid på måndag?? Vi kan väl mailas vid?
Kram L

barnsligtretro.bloggsida.se sa...

haha...tack för kul läsning :-)

Kan inte annat än hålla med om att lindex har en hel del snygga kläder för tillfället. var inne i helgen (första gången på vääääldigt länge) o shoppade slut på en massa pengar. Köpte bla samma t-shirt (den blå) som dig.

OttoPippi sa...

Barnsligtretro - Ja, jag vågar då inte gå in i fler barnklädesaffärer om det skall vara på det här viset!!! :) :)

Noa04 sa...

Måste bara hålla med allihopa att lindex har fått mycket fina kläder i vår...kunde inte låta bli och handla två toppar till min dotter, en i den röda med rosa kantning precis som den du köpt och en med oranget och rosa. Jag misstänker att dom vänt tillbaka blicken till 70-tals Fix. Det har dom gjort bra!!