onsdag 10 mars 2010

Några beställda mössor...

...har nu färdigställts. Och en himla massa beställningar framöver att ta tag i har jag. Skall göra det också. Och ännu senare i vår blir det också riktigt spännande när två olika balklänningar till före detta kollegors döttrar skall sys. Ganska pirrigt... Men först - och främst - och näst på tur - och som högprioritet - blir det STORA klumpar till mina egna knoddar :-).

För jag har kommit fram till det här. För att OttoPippi-harmoni skall uppstå. Och för att ideér och kreativitet skall kunna flöda. Och för att utveckling skall kunna ske. För att allt skall bli ännu roligare. Skall jag börja med att vid jämna mellanrum bara lägga beställningarna åt sidan. Då skall jag sy till mig själv, de mina, eller helt enkelt bara okynnessy...... :-)

20 kommentarer:

GOBLIgobli sa...

Det SKA man! Jakten på harmoni pågår för jämnan, iaf här hemma och för det mesta lyser den med sin frånvaro...

Singh sa...

Är imponerad av er som får till att sy till andra, har nog med att hinna till den egna familjen!

Strömming sa...

Ja man måste sy till sig själv och sina egna. Det var väl därför man började en gång men det är lätt att dras med när man får många beställningar. För visst är det hur kul som helst också, men inte bara!

Härliga mössor hur so helst! I älskar sin bilmössa, det börjar ju bli lite lagom varmt för den igen och hon är fortfarande tokig i bilar!

Hello sa...

Det är så man ska göra! Annars blir det till slut inge kul alls och det vill man ju inte.

lulesara sa...

Känner oxå igen mig i det du skriver även om jag är ganska ny i "branschen" och beställningar fortfarande är superkul hela tiden...

Härliga mössor!

Cecilia sa...

Låter väldigt vettigt. Fina mössor!

Kram

makrill sa...

Vilken bra insikt - kör på den stenhårt!! Kram!

Åsa sa...

Bra balans, ska ta till mig det... Det är ju roligast att sy till sina egna tycker jag - då får man ju se plaggen!! snygga mössor =)

Anna-Snoddas sa...

Helt rätt! Måste ju vara roligt! Snygga mössor! :)

Zanna sa...

Helt rätt! Tyvärr har jag inte insett det än :)

KroKKoFin sa...

Hej. Som så många andra funderar jag på att försöka slå mig in på försäljningsmarknaden vad gäller barnkläder och undrar om du skulle vilja komma med lite råd och kommentarer till mig. Du har ju varit med ett tag och jag hade uppskattat din synpunkt. Kolla mitt senaste inlägg.

Kaoz sa...

Fiine vårluer=)

Solveig Lövendahl sa...

Låter fantastiskt klokt.
Vilka underbara smycken du har gjort!! Vad tar du för dem, ifall man får köpa?
Kram!

Anonym sa...

Hej!

Jag undrar vilket mönster du använder till dina mössor, eller kör du med ett egettillverkat?

Hälsningar Lina

LillaBarn sa...

Absolut ska man sy lite hur man vill när man vill, annars blir det tråkigt!! Jättefina mössor by the way. Jag försökte sy en mössa med såna där "öron eller horn typ med en knut på varje". Har ingen aning om vad de heter. Det gick käpprätt. En blev pyttepytte, en blev bamse stor och den tredje klippte jag ut åt fel häll. Sen struntade jag i det. Blir kalla öron i vinter!

jejja79 sa...

"skomakarens son har alltid sämst skor". Lyder inte ordspråket så =)

Anja Allvin sa...

längtar hela tiden efter att få tid att sy till mig själv..... Hoppas på att sätta igång snart!

Benglan sa...

Du får gärna överta lillasysters jacka när hon växt ur den. Tvivlar på att hon kommer att kunna ha den i höst tyvärr eftersom den sitter ganska exakt just nu :( Ska i alla fall komma ihåg att du är intresserad. Storasysters jacka blir färdig ikväll. Jag har fått "jackdille".. Ha en skön helg!

KlaramedK sa...

Precis rätt att göra så!! jag brukar oxå sy mina egna bubblande idéer när de pockar på...då blir det roligare att sy till andra efter det!! :=)

mycket fint på bloggen förresten! Är mössorna fodrade med något?

OttoPippi sa...

KroKKoFin: Vet inte riktigt vad jag skall ge för råd.... Får kolla ditt inlägg :-)

Lina: De flesta av mina mössmönster är egentilverkade utifrån olika barnåldrars huvudmått. Just detta har en annan sybloggare så vänligt delat med sig av, sedan har jag modifierat det själv något.

KlaramedK: Mössorna är i dubbelt tyg och alltså fodrade "med sig själva" s a s :-) :-)