tisdag 22 december 2009

En solig beställning...



...passar väl bra att lägga ut såhär dagen efter midvintersolståndet? Den viktigaste högtiden på året för de fornnordiska människorna. En helig natt då man offrade till gudarna för att solen åter skulle vända och komma tillbaka. Midvinterblot. För att den livgivande solen skulle bringa födelse och fertilitet för både natur och människa. Detta solhjulets återkomst. Hjul. Jul. Kanske var det ändå inte en slump att lilla Jesus fyller på julafton...?

Vad glad jag blir när en beställare ger fria händer (glad som en sol). En massa tygförslag där jag får välja och vraka för att matcha ihop en Vinga, en Torid och två tajts till exempel. Jag kunde bara inte låta bli att falla för de varma färgerna och göra allt på mitt OttoPippi-vis. Vingaklänningen har en färgglad Örebrofyndad tunn frotté i livet, ett Tampellatyg i kjoldelen och en gammal gardin till ärmar. Toridklänningen är i velour från Jofotex. De båda tajtsen i olika jersey från Stoff och Stil.

Dessa plagg skall också till Norge (hur hittar alla norskor mig?). I detta nu färdas de. Postade i söndags. Jag ber till alla hednagudar att de hinner fram innan julafton, senast i morgon. För det då var min beställare ville ha dem. Nu skall jag själv upp till de värmländska trollen. De mina. För att fira.....

Jag passar samtidigt på att önska alla OttoPippi-läsare en

EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!!

30 kommentarer:

Benglan sa...

Superfina set! Är speciellt förtjust i den översta klänningen. God Jul till dig också. Jag kikar in här emellanåt.

Hello sa...

Nä inte är det nån slump att vi firar Jesu födelse just nu. Dock är kanske kopplingen hjul - jul något långsökt ;) Eftersom seden kommer från södra Europa som var kristnat långt före Norden... Men högtider vid den här tiden på året firades där också, och då var det ju praktiskt att bara byta fokus på firandet, sas. Sen var det ju inte precis just nu som Jesus föddes, men man måste ju nån gång på året fira ATT han föddes och då passar det ju bra att kristna till nån fest som redan finns!

Härligt soliga plagg. Hoppas de hinner fram! Och kul att höra ifrån dig. Hoppas det går bra med bokskrivande och annat! Kör försiktigt och GOD JUL!

OttoPippi sa...

Hello: Fast i södra Europa heter det ju inte "jul". Man tror faktiskt att (sol)hjul KAN ha att göra med vår benämning på julen (tro mig, jag är arkeolog). Ha en underbar hjul du med!!! :-) :-) :-)

MinaMirakel sa...

Tycker det var jättefina kläder, mottagaren kommer säkert bli helnöjd!/Åsa

Åsa Tidqvist sa...

extremt snyggt! vad glad man blir av dessa färger nu mitt i mörkret!

JuMel sa...

Underbart sommriga kläder mitt i vinter mörkret! Det översta setet är verkligen jättefint, precis i min smak!

Thea sa...

Att de hittar dig är väl inte så konstigt! Har väl en sett dina fina kläder så sprider det sig. :-)

Jättefina kläder och härliga, varma färger!

God jul!

Strömming sa...

SÅ härligt att sy i gult såhär mitt i vintern! Och så härligt att solen kommer att vända tillbaka nu! Som man längtar!!! Fast I verkar ha börjat gilla pulka nu (men min mage gillar inte pulka) så snön får väl stanna ett tag till.

Fira fira fira, vad nu nu vill fira! Njut och ta hand om varandra! :D

Kram och God Jul!

Vibeke sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min :) Du lager fantastiske ting! Digger de glade fargene :) God jul!

Madelene sa...

Tusen tack! :0)

Ja, man skulle verkligen ta sig i kragen och kommentera alla inlägg man läser egentligen...man är allt för dålig på det! Ett bra nyårslöfte faktiskt...jag ska nog köra på det :0)

God jul på dig med!

Benglan sa...

Vad kul att du hittat till mig :)

Jag har följt din blogg ganska länge, men jag har varit så oerhört dålig på att kommentera. Nu när jag har ett eget konto är det enklare + att jag förstår hur roligt det är att få kommentarer... ;)

God Jul och Gott Nytt År!

od Andulky sa...

Superfina kläder! Älskar Vingaklänningen!!!
God Jul!!!

Unknown sa...

underbara kläder!!
GOD JUL på dej!

**erika

Solveig Lövendahl sa...

Vilka fina kläder! Och härligt att få höra mer från dig. Hoppas du får en underbar jul!

Kerstin sa...

God Jul önskar jag dig!
Ha en snöig å härlig dag med de dina.

Pia sa...

Klærne er helt herlige! De kom i posten for et par dager siden. Flotte farger! De er nok for store nå, men skal bli flotte sommerplagg.

Ha ei riktig god jul og et godt nytt år!

Lallis/Helene sa...

Jättehärliga kläder!! God fortsättning till dig och familjen!!

LillaBarn sa...

Lär lysa upp i vintermörkret, jättefina!! God fortsättning!!

kaoz sa...

Herlige og fargeglade klær til liten og stor(forrige innlegg)Til og bli glad av!!
Kjekt å høre fra deg =)

Ønsker deg en fortsatt fin romjulstid, og et godt nytt år!!

Ett Tu Tre sa...

Kläder man blir glad av - härliga gula toner.
God fortsättning, gott slut och gott nytt år till dig och de dina.

Fangoria sa...

Åh vilka härliga klänningar!! Ett sent god Jul och ett tidigt Gott Nytt år till dig!!!

Pyssellycka sa...

Härliga färger! Man kan behöva lite sådant i vintermörkret!

Benglan sa...

Tack för din kommentar på min blogg. Kul att du gillar kläderna :)

Har länge funderat på hur man gör pressveck. Det finns tom en speciell pressarfot för det. När jag äntligen testade var det hur enkelt som helst...! Bara vika och sy. Sydde med min vanliga maskin. Om man syr i velour eller frotté ska man se till att man inte hamnar för nära kanten, så att man bara syr i luddet.
Testa! Det blir en väldigt snygg detalj!

Madelene sa...

Tusen tack! :0) Men får jag säga mitt så är det Made by en nybörjare som kastar sig in i saker som hon egentligen inte borde. :0) Men lyckas på något sätt ändå att få till det. Fråga mig inte hur...jag bara gör det. :0) God fortsättning på dig med! :0)

jejja79 sa...

hej kära bloggvän =) kul att du tycker om tavlorna (som jag helt har snott idén från min färgaffär här hemma) De är inte så avancerade att göra själv. En overhead, playwood och lite färg så är man igång. Tyvärr är mitt träförråd slut nu, men när påfyllning sker hör jag av mig, så kanske vi kan köra ett lite byte =) kram

rino sa...

kul att höra att era pompejor fortfarande funkar! (stör mig lite fortfarande att jag gjorde fel, men man lär sig)

Hoppas du får tid och ork till ett kreativt år.
För mig är det viktigt med tid att prova egna idéer mellan beställningarna för att behålla lusten. Ett tips är att ta bort beställningssidorna med tyger och modeller;-)

rino sa...

du kommer att fortsätta få beställningar ändå! sen kan du ge adressen till beställningssidan till dem som frågar.
Ang klänningen du frågar om kanske du menar en rosa med hög hals som jag ritade av botilda? Om det är okej för henne kan jag kopiera det åt dig.

En annan fråga, bokför du i excel? kräver inte skatteverket ett riktigt bokföringsprogram? (nyfiken eftersom jag skjutit upp att köpa program alltför länge nu)

OttoPippi sa...

Rino: Jag mailar dig istället. Så slipper vi bolla vår konversation i varandras kommentatorsfält hela tiden :-). Syns i mailen!!!

kalamajt sa...

Åh så himla fina set! Vad glad man blir av dessa färger och mönster, det behövs i vintermörkret! :-) God fortsättning!

LilleBus sa...

Åhh, vad glad man blir när man ser så härliga färger :-)
Skall kanske börja sy i mer glada färger så här i den mörkaste årstiden... men det har vänt va? Nu blir det väl bara ljusare? Hoppas hoppas :-)