måndag 21 december 2009

Stor Pompeja!

Det är härligt att äntligen få vara kreativ och att få skapa! Och trots OttoPippibloggens mycket stillsamma liv har faktiskt OttoPippiflitens lilla lampa lyst på sistone, åtminstone ibland... mellan allt annat... Inte för att det har märkts här men beställningar och presenter har blivit gjorda inför den stundande julen.

Som den här "Mini"-klänningen. Den reste till Norge för någon vecka sedan och blev såpass uppskattad att jag har fått en beställning på en till med deadline 11 januari. Kul! Det är mitt gamla mönster omarbetat till storlek 42. Denna gång utan fickor, i den gula Pomejan och för första gången med tryckknappar i ryggen får att få en tajt passform men att den ändå skall gå att få på. Brun stretchfrotté i livet, gul muddrullå och gul sendslå i fållarna. Nästa klänning till beställaren skall ha ett röd/rosa/svart tema, så det är bara för mig att börja spåna på tänkbara tyger. Miniklänningarna är verkligen direkt inget för de diskreta bärarna. Det är roligt att andra än jag själv gillar dem :-)

På sistone har jag också pluggat på för att kunna göra mig en egen hemsida. OttoPippismodeller är en omarbetad blogg, formatet känns väldigt begränsat och inte så proffsigt alla gånger. Jag hoppas att hinna med uppbyggandet av hemsidan under januari. Jag har också gått en kurs i Excel vilket kommer att underlätta OttoPippibokföringen nämnvärt :-). Under julen kommer vi att köra vår årliga turné och besöka nära och kära i Dalsland, Värmland och Gråbo. Längtar dit. Till lugnet, gemensamheten, maten, tiden med barnen och släkten, myset och Karl Bertil...

11 kommentarer:

Kaja sa...

Snygg! Får ofta frågor om att göra mina barnkläder i stor modell. Kanske skulle testa att göra en förklädesklänning i storlek 40 i alla fall??

Vindling sa...

Riktigt snyggt! En härlig färgklick. Av någon anledning kom jag att tänka på dig idag, när jag stog och hängde tvätt. Funderade på hur det var med dig.

Hoppas ni får en underbar jul. :)

//Vindling (fd LumLum)

Y sa...

snygg!!! varför ska bara barn få vara färgglada?

gunghesten sa...

Fin klänning! Roligt att det är en uppförstorad variant, tycker det fungerar super! Du har nog rätt i att den inte är något för diskreta bärare :) Inte mina färger, men i rött hade jag lätt kunnat ha den :)

Strumpetossa sa...

Supersnygg!!

Ha en riktigt mysig jul!

Doris_Assar sa...

Snyggt!!! Kul att du får beställningar på vuxenklänningar :-)

Hoppas ni får en skön julhelg. Kul att "se" dig igen!

SiriR sa...

Så lekker denne er! Og gøy å se litt nytt fra deg:)

Riktig god jul til deg:)

od Andulky sa...

Jättefin!!!

rino sa...

en bloggfri höst låter rätt okej ändå. Datorn är en tidstjuv må jag säga...
Välkommen tillbaka, jag vill ju gärna se vad du gör:-)
Ha en fin jul

Strömming sa...

Tjenare och God fortsättning! Vilken härlig klänning och så kul med en fortsättning på beställningen! :D

Välkommen tillbaka, ser fram emot att få se mer av dig på bloggen! Hoppas att allt har gått bra med boken och att den blev klar i tid och allt sånt!

Gila sa...

ÅÅÅÅ så fin.