onsdag 22 april 2009

Sömnadsutmaningen!

Eftersom jag onekligen är en segis, speciellt med att komma till skott med att hålla mina löften om att anta utmaningar, så är jag sen även med denna. Jag har blivit utmanad, för ganska längesedan nu, av Gekko, Snoddas och Kaoz att komma med mina tips. Nu har jag äntligen fått tummen ur.

Utmaningen lyder som de flesta av er redan vet såhär:
Du som blir utmanad skall (denna text får kopieras): Tipsa om ett sömnadstillbehör, t.ex. tyger, saxar, snedslå, symaskiner, knappar, trådar, pressarfötter osv. Det kan vara något som är mycket prisvärt, bra kvalitet eller något hjälptillbehör som du tycker är väldigt bra samt varför. Man får också gärna berätta var man får tag på saken. Har du mer än en sak som du vill berätta om så går det givetvis bra.Sen kan ytterligare (om du vill) dela med dig ett tips när det gäller sömnad, ett praktiskt tips. Det behöver inte vara något avancerat (med massa bilder), bara ett litet tips.När du svarat på frågorna så skall du skicka vidare utmaningen till 4 stycken nya personer med sömnad som hobby. Du skall meddela personen att du utmanat denne samt länka till personens blogg.

  • Mitt tillbehör blir bakplåtspapper!! Lite punk måste man få tillåta i sybloggsvärlden!!! Bakplåtspapper på rulle är nämligen ett alldeles utmärkt, billigt och hållbart alternativ till mönsterpapper. Speciellt bra är det till små barnkläder, eftersom det dock är lite svårt och framförallt glatt att tejpa ihop flera delar. Jag skulle vilja kunna shoppa meterbreda bakplåtspappersrullar :-).

  • Utmana dig själv. Alltså bestäm dig då och då för att prova på ett sömnadsmoment som du tidigare inte gjort. Det kan vara allt från att du har varit rätt för att pröva att sy ett sprundblixtlås i en vändsydd klänning till att det aldrig har blivit av att du sytt en resårkanal. Det är en härlig känsla att utvecklas.

  • Be om mått vid beställningar. Så minimeras risken för att storlekarna på dina egenhändigt ihopknåpade mönster blir fel.

  • Be om hjälp. När man bara inte förstår hur vissa sömnadsmoment (eller för allan del sömnadsbeskrivningar) går till så ut och fråga!!!

  • Sänk kraven på dig själv. Detta gäller främst vad du skall hinna med. Det tar tid att sy, lägga ut allt på bloggen med fräcka foton, kommentera allas andras sömnadsverk osv, osv. Man hinner det man hinner, ingenting försvinner. Gör allt för att det är lustfyllt, när du har tid och inte när du borde sova :-)

  • Gör! Helt motsägelsefullt från förra tipset kan tyckas. Men sanningen är att även om man definitivt inte skall stressa sömnad så är det så att ju längre man drar sig för att göra något desto svårare är det att få det gjort - även när man har tiden för det. För när man väl påbörjar ett sedan länge liggande projekt inser man hur kul det faktiskt är.

  • Köp! Mitt sista tips är att köpa alla trosor om du skall pott-träna tvillingar - och sy INTE alla trosor själv. De behöver nämligen ca 30 stycken och på Åhléns kan man köpa dem för 20 spänn styck! :-) :-)

Utmaningen går vidare till Katrin, LiEmEl, Bea och Skaparstigen.

17 kommentarer:

Madelene sa...

He he! Det där med bakplåtspapper har jag med kommit på :0) Går flera rullar här hemma med icas bakplåtspapper...men har känts lite oproffsigt så jag har hållt tyst om de...men nu kan jag ju lika gärna gapa ut de jag med utan att skämmas :0) LÄNGE LEVE BAKPLÅTSPAPPER!

Skaparstigen sa...

Gah! Du är galen som utmanar mig! Men jag ska ta tag i det till veckan, nåt trams kan jag säkert dela med mig av. :)

ellan sa...

Tack för alla dina sunda tankar i utmaningen!
Jag diggar också bakplåtspapper! Visst kan man göra stora mönster bara man använder sig av maskeringstejp när man sätter ihop papperen.

Katrin sa...

Jag får väl anta utaningen då. Förstår så väl att tipset GÖR! var riktat till mig. Kolla bara på första maj :-O

Nette sa...

jag är lite kinky, för jag använder smörpapper/pergamin :-)

Nette sa...

jag är lite kinky, för jag använder smörpapper/pergamin :-)

IA Nyckelpiga sa...

Man tager vad man haver..... Jag använder ju tidningspapper..........

IA Nyckelpiga sa...

Man tager vad man haver..... Jag använder ju tidningspapper..........

Anna-Snoddas sa...

Tack för tipsen! jag har också varit och nallat av bakplåtspappret - hållbat är det ju iaf! :)

SiriR sa...

Mye bra tips. Jeg bruker også matpapir, finker fint å teipe det sammen til større mønster også!!

Legger deg i min bloggliste, håper det er ok!? Du lager så mye fint.

á Yeliqa sa...

Tack för bra tips :)

teresa sa...

Tack för bra tips, speciellt det där m bakplåtspappret, jag har funderat på att använda sån´t o nu fick jag bekräftat att jag inte är helt fel ute!

fnurr|solrum sa...

bra tips. tack för dom!
heja på med potträningen!

malinjohanna sa...

...och på loppis köper man trosorna/kalsongerna för 0,20 euro/st. =) Lycka till, snart är de nog torra. I alla fall för det mesta...

GOBLIgobli sa...

Dina tips är mycket roligare än alla mina två...! :-o

mtoto sa...

ett tips - istället för bakplåtspapper så köp skissrulle (sånt som arkitekter använder) finns i olika bredder upp till en meter ca....

Gekko sa...

Haha, vad olika man är! Jag är uppvuxen med att använda smörgåspapper och när jag själv började sy i vuxen ålder var jag så lycklig över att jag kunde bestämma själv att jag skulle ha riktigt bra mönsterpapper! :-D

Sänk kraven gillar jag också, i kombination med gör, kloka ord helt enkelt! :-)

Själv har jag förresten sytt hälften av Gullklumpens trosor och drar mig inte det minsta för att sy de när lusten faller på och köpa resten när jag hittar snygga eller behöver. Det känns ju nästan fånigt att sy just underkläder som inte syns ändå eller hur?