tisdag 21 april 2009

När man har tvillingar...

...skall man känna sig utvald. ....och skaffa tålamod och styrka! Vi började med att sluta med blöjor igår. Då satt knoddarna så entusiastiska med varsin trosa i handen i vagnen till dagis på morgonen. De är fortfarande entusiastiska! Och det här:

.... är, tro det eller ej, dagens trosskörd som nyss kommit ut ur tvättmaskinen. Jag stålsätter mig.

Men toaringen som inhandlades på lunchrasten var en hit. Man slipper "amla neeej". Hela familjen apploderade inne i badrummet vid ena knoddens framkrystande tvådroppsporlande på holken utan hjälp i kväll!

Hurra!!

Jag skulle sytt på beställningar i kväll. Men är för trött. Det får bli i morgon istället. Det blir bar det med. Eller bra menar jag :-)

32 kommentarer:

Heimlaga sa...

Oj! Det var ett imponerande trosberg! Hå hå ja ja, det är en speciell tid det där med att sluta med blöjor, och då har jag bara haft en åt gången...
Missödena brukar ändå snabbt bli betydligt färre på bara några dagar!

Madelene sa...

Ha ha! Ett berg av trosor :0) Mina barn har aldrig lyckats med en sån hög faktiskt! Fast iofs så har ju du dubbelt upp! :0) Min dotter hade en tendens till att inte ha tid eller vilja gå på toaletten och än mindre torka sig. Det löste jag med toapapper inhandlad på Lidl med söta figurer på och jordgubbsdoft! Tacka för den uppfinningen! Nu torkar hon sig varenda gång efter att ha luktat på toapappret! :0)

Y sa...

åhh den är jååsa. Visa inte den för min yngsta som insisterar på ring. Jag tror på att shoppa trosor och sen go cold turkey med blöjandet. håll ut!!!!

Nobelle sa...

Det var verkligen ett imponerande berg! Ska visa bilden för min svåger och svägerska som har ett tvillingpar på ett år så de vet vad som komma skall ;)!

stora lilla j sa...

Hihi, det var inget dåligt trosberg! Jag har förstått att det där med potträning kan vara litet körigt, men jag kan rekomendera imse vimses trainingpants innan de är helt vana vid att inte ha blöja!

Strömming sa...

Ser fram emot den dagen...! då kanske jag återkommer med att söka andra goda råd än de jag redan fått!!! Snygg toaring har de fått iallafall!

Själv har jag ett mysterium med byxstorlekar men mer om det imorgon på en blogg nära dig!

Kram!!!

Syster Blå sa...

Imponerande!! Mest imponerad av dig/er som fixar två på en gång. Högen i sig var ju ganska imponerande den med må jag säga... Har du hunnit med något annat än trosbyten idag? Själv har jag ju en treåring som vägrar toa/pott-träning. Lycka till!

Doris_Assar sa...

Hahahaa! Underbart inlägg!
/från en annan mamma som torkat kiss i snart ett halvår ;-) (vi började tidigt med potträning, redan vid 1.5 år, för att hon verkade intresserad då. Det misstaget kommer vi INTE göra om!! ;-) )

Trasdockan sa...

Underbart inlägg! Troshögen lockar fram ett stort leende!

Katrin sa...

Snygga enfärgade trosor du fått tag på. Jag hittade bara såna med fjantiga flickmönster för att ha i beredskap inför nästa mormorshelg. Bra att du har förstån på att ta en lungn kväll.

Martina sa...

Ha, ha, härligt inlägg!

Helena sa...

Imponerande troshög! Det är nog det enda rätta att bara vara konsekvent och köra utan blöja. Vi håller också på och tränar här hemma, det går väl så där. Hon vill inte lägga av blöjorna helt men hon har i alla fall börjat med att dra fram en pall och sätta sig självmant på toaletten, vi har ingen extra toaringsinsats, men det går rättså bra i alla fall. Det är bara att kämpa på!

Mian sa...

Skoj, jag hoppas att det går bra! Verkligen en imponerande troshög de presterat, tjejerna!

Jag har inga tips eller knep, eftersom min minsting la av med blöjan på eget initiativ i januari. Då var han 25 månader. 3 veckor senare konstaterade han att nattblöjan var löjlig och slopade den också. Lite extra tvätt blev det första veckan, men annars har det gått jättebra.

Mian sa...

Vi har haft en sån där babybjörn stol-potta, mycket uppskattad! Man kan till och med ta med den och sitta framför tvn om det kniper...

Kaja sa...

Jeeez! Jag tror inte ens att vi har så många trosor...

Är SÅÅÅÅ tacksam för att dottern inte var tvillingar, som vi först inbillade oss...

OttoPippi sa...

Kaja - Och jag är, enorm troshög till trots, SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ tacksam över att mitt ägg delade sig! Det ÄR en obeskrivlig lycka att få två på samma gång!

LittlePoppins sa...

...Skrattar.... men med medlidande så klart!!!!! :-) Ja vad säger man, been there, DONE that!!! Förra sommaren. Tjejerna pinkade totalt sönder sin mormors parkettgolv...sorry mamma! Det är bara att bita ihop. Första veckan var för j--lig. Sen gick det bättre och nu känns det som om det var jäääättelänge sen! Det skall dock tilläggas att de fortafande har blöja på natten. Så duktiga är vi ännu inte.

Så, kämpa på! Skall tänka på dig hela denna veckan när du förmpdligen kommer ha 3 gånger så mycket tvätt.

Kramar, Tviilingmamman på Mallis!!

Kaoz sa...

Oi, for en haug!!Høres travelt ut...Lykke til:)

SiriR sa...

Hi, hi, ja det kan bli mange truser å vaske med to som skal potte trene:) Lykke til!

jejja79 sa...

hi, hi =)

Johannah sa...

Jag har länkat till dig från min blogg, hoppas det är okej!

LillaBarn sa...

That's it... Det är nog dags att ta tag i det här med potträningen... Hur gamla är dina tvillingar??? Min tjej är nog gaska redo tror jag, fast det vår vi väl se... Jag får nog ett sånt trosberg efter EN unge...

LillaBarn sa...

That's it... Det är nog dags att ta tag i det här med potträningen... Hur gamla är dina tvillingar??? Min tjej är nog gaska redo tror jag, fast det vår vi väl se... Jag får nog ett sånt trosberg efter EN unge...

stora lilla j sa...

Ottopippi: jag förstår verkligen att du, trots trosberget är överlycklig över tvillingglädjen! Milo skulle haft en tvilling och honom sörjer jag varje dag, trots att det är hysteriskt att ha tre små!!!

anna sa...

Det är bara att hålla ut ;-). Jag har kört/kör tidigt med båda våra barn. Har fungerat jättebra, L vara bara ca 1,5 när hon var helt torr. Men jag har ingen erfarenhet av 2 samtidigt... Tålamod måste man nog som sagt ha :-) Lycka till!!

h. sa...

Ha ha vilket underbart inlägg..söta ungar..och tröttsamt trosberg. Min 2,5 åring vill inte ens tänka på att börja kissa på toa! Men han är pojke och har väl annat att tänka på..typ bilar! / Hanna

Hello sa...

Oj, oj, oj. Vi var helt säkra på att Loppan skulle vara torr före 2 ½ för hon hade helt torra blöjor i många timmar och ibland hela natten redan när hon var 2. Så vi försökte ibland med att gå utan, men hon blev ju så galet förtvivlad när det kom utanför, så sen har det inte blivit nåt. Men vi kör rejset till sommaren om hon inte har kommit på det självmant ännu tills dess. Hon är ju å andra sidan lite yngre än knoddarna också...

Lycka till med tvättandet!

Madelene sa...

Tradera :0) Tyvärr bara en gardinkappa som är på tok för liten kände jag när jag fick hem det idag! Hade gärna haft mycket mer av det tyget!

stora lilla j sa...

Jo, Milo har en tvilling, som inte kom mer än halvvägs i graviditeten, men som ändå finns och älskas av oss här! Och självklart hade lyckan varit än större om han hade fått stanna hos oss längre, hur många vi än är! För sanningen är att livet är så jättemycket bättre nu när vi har tre barn, så det hade ju varit ÄNNU bättre om han fått stanna...

Nej, mellanlägget pressar jag på sömsmånen på tyget där blixtlåset ska sitta, det blir stadigare och blixtlåset "böljar" inte som det gör annars! Syr man blixtlås i strechiga tyger är det för mig omöjligt att få det fint utan mellanlägg! :)

Solveig Lövendahl sa...

Oj! Wow!

åsa sa...

Vilka duktiga tjejer du har! Och vilken duktig MAMMA! jag vet hur det är med "kiss-tvätt", i morse blev det för FJÄRDE natten i rad kiss på täcke, lakan kuddar osv. tur man har tumlare!

Mothy Design sa...

VI är också inne i detta med att sluta med blöja....kan bara tänka mig sedan när tviliingarna i magen ska bli blöjfria...ojoj, kämpa på!:-)