måndag 2 mars 2009

Det känns som om ingen tror mig....


...allra minst dom på jobbet! I morse när jag glad i hågen, nyduschad och redo för en ny arbetsvecka insåg att ena knodden hade ögoninfektion kunde jag inte tro att det var sant. Jag skulle bli tvungen att ringa in och vabba mig i dag IGEN!!! Sambon jobbade tidigt och hade försvunnit innan vi andra ens hade gått upp så jag hade ju liksom inget val... Fast jag vågade knappt ringa. Alltså, man måste ju bara skratta åt eländet och det är väl en hemskans tur att åtminstone kollegorna också har humor. Nu MÅSTE det liksom snart vända! Hur många förkylningar, luftrörskatarrer, ögoninfektioner, öroninflammationer, vinterkräksjukor, feberåkommor som avlöser varann och drabbar en och en i taget kan en familj ha?

Som tur är har min sömnad-är-lika-naturligt-som-att-diska-och-det-kan-mammor-göra-lite-när-som-helst-inget-konstigt-med-det-kampanj gått hem så jag kan i alla fall sy lite när man ändå är hemma. Som de här mössorna till exempel. De är menade att ha med till mässan på söndag. Jag gjorde ett nytt försök av Pointyn men tyckte inte att jag lyckades riktigt den här gången heller. Då tröttnade jag och tog en gammal beprövad Topsy-modell istället. Det får duga.

Material:
Jersey från Jofotex och MG-Tyger

Mönster:
Egna

Modeller:
Pointy och Topsy.

Ändamål:
Mäss- och marknadskollektion 2009

!!!
Jag har beslutat mig för att haka på Beas Använd-det-du-har-marsutmaningen. Så bra och tur att den kom just den här synnerligen fattiga månaden, så att jag gick med. (Höll förresten på att storkna #2 idag när jag insåg att det dessutom var en CSN-månad, till råga på allt med en försenad räkning). Min egen lilla dispens blir dock en dragkedja som måste inhandlas till en beställning. Annars lyder reglerna som följer:
1. Använd enbart material du har hemma (dispens på sytråd)
2. Pyssla undan en sak varje vecka under mars månad.
3. Om du vill kan du lotta ut ngt av det pysslade (valfritt)
4. Lägger upp "Använd det du har" loggan på din blogg.
5. Meddelar dittdeltagande till http://beasbarnslikheter.blogspot.com/
Önska mig lycka till :-)

26 kommentarer:

Lilla K sa...

Så trist när barnen är sjuka hela tiden! Själv blir jag tokig av att gå hemma för länge, börjar liksom klättra på väggarna! Måste ut och träffa folk och vara lite social!

Mössorna är jättefina! Ska bli spännande att höra resultatet från mässan!

Solveig Lövendahl sa...

Jag tror dig! :) Och jag förstår precis hur du känner efter att bara i januari legat hemma i halsfluss, kräksjuka och slutligen en dunderförkylning. Och jag har inte ens några barn!
Fina mössor, en gammal klassiker är aldrig fel.
Lycka till med allt!

Zanna sa...

Samma här, vi ska börja inskolning imorgon och imorse vaknade Leo med ögoninflamation, då har har vait frisk i över en vecka innan :(

m.j.o.e sa...

Du är inte ensam..:)

Anna-Snoddas sa...

Tror dig och förstår dig! Vi har det likadant. Sonen hinner gå ca 1 vecka på dagis sen åker han på nästa infektion. Rekordet i år är 2 veckor i rad! Men de säger ju att det vänder och man får väl hoppas på att de har bättre immunförsvar än de andra sen! :)

Snygga mössor också! Kram och krya på er!

Skaparstigen sa...

Kompisar till mig hade det så med sin dotter första dagisåret, men i år har de kanppt varit hemma från jobbet alls, så jag håller med Anna-Snoddas. Trösta dig med vad motståndskraftiga mot alla bacillusker de kommer bli, och att du hinner sy fina mössor!

Strömming sa...

Men stackars lilla knodd, hoppas hon blir frisk snart!

MÖssorna ser jättefina ut, både pointy och topsy.

Jag var med i novemberutmaningen hos Bea, men jag klarade det inte... så jag hoppas denna utmaning, det är för svårt, haha!

LumLum sa...

Ni har verkligen fenomenal otur med det där med sjukorna som avlöser varandra. Hoppas det vänder snart.

Gulligan sa...

Fina mössor..
Hoppas knodden blir frisk snart!!!
jag är också med på beas utmaning ..hoppas jag klarar det!!!

Anja sa...

Oj, känner igen det där! Fast det är längesedan nu...
Håll ut bara, det blir bättre!
(Det kan ju knappast bli värre!?!)

tisa sa...

vilken otur du har med alla sjukor!!! jättefina mössor =)

anna sa...

Trist med sjukorna, men tur att du kan sy lite! Fina mössor! Till mig sa doktorn att det bara var att vänta tills i maj, då försvinner sjukorna...

Kaoz sa...

Stakkars deg, og knodden! Nå må det vel snart være nok sykdom på dere. Håper det går fort over:)

Luene ble knallkule!!

Ett Tu Tre sa...

Ni har verklige haft otur, och då är det tur i oturen att kollegerna är förstående, eller hur?

Hoppas våren och utelekens tid snart är här, så vi alla kan njuta av den goda hälsan.

Heilt spesiell sa...

Ja nå må våren komme til dere med friske unger,sol og lyse kvelder:)

Flotte luer!!

Madelene sa...

Det är och kommer att förbli ett fenomen med barn, att de alltid lyckas bli sjuka en vecka efter varandra...jag har tre barn mellan 5 månader och 7 år, och när det gått tre veckor och de har börjat blivit friska efter att ha smittat varandra med en veckas mellanrum ungefär, så blir jag och min sambo sjuka...sen tar det om på ungarna igen! :0)

Madelene sa...

Snygg mössa förresten :0)

e.ko sa...

det är bra att du skrattar åt det tycker jag, annars blir man ju knäckt:-
å hur det än är så är det en själv som mår mest dåligt över sitsen, de andra runt om har ju liksom annat å tänka på ( förhoppningsvis) än om ni skulle vara sjuka eller ej, vet du;)
låt det inte ta nånting av din positiva energi!!

kram på dej, å förresetn vilka mysiga luvor du sytt!!

åsa sa...

Jag vet hur det känns att ringa de där samtalen till jobbet...var hemma senast igår för den store hade feber. men som du säger själv, att mamma syr är ju rätt så naturligt nu för tiden... ;) Hoppas knodden kryar på sig snart! Och vad är det för mässa du syr de fina mössorna till?

vouffen sa...

Puh, vi har haft en liknande vinter här... alla tre barnen har avlöst varandra och så jag ibland oxå... hoppas våååren kommer snaaaart så allt detta elände ebbar ut!

Det där mamma-syr-grejset har jag oxå lärt mina barn :D ! Ibland har jag haft Agnes i knät vid symaskinerna eller uppflugen på tillklippningsbordet plockandes med knappnålarna... vilka snälla och tålmodiga barn vi har :D !

Syster Blå sa...

Nej!Men så trist! Stackars liten knodd!
Ja, jag har varit förskonad med att vabba men förstår att det känns jobbigt. Men man har ju liksom inget val. Jag tror de flesta arbetskamrater förstår, ialla fall de med barn, hur du känner. Underbar kanpanj!:o)
krya på er!

kramar från En-mamma-till-en-dotter-som-visst-också-fått-en-ögoninfektion

Syster Blå sa...

Många fina mössor, föresten!:o)

Thea sa...

Vilket skönt inlägg!! Det beskriver rätt bra en småbarnsmammas vardag...dels med alla små sjukdomar (som vi här hemma visserligen är rätt förskonade ifrån, men ändå) och just det där med att sy lite här och där och att det ingår liksom i de dagliga rutinerna! :-) Utan sömnad = kraschad mamma!

Schyssta mössor åsså!

Krya på er!

En svärmorsdröm sa...

Det där e så himla typiskt. Samma sak med lärare spelar ingen roll om man talar sanning eller inte.

Sandra sa...

Hoppas det vänder för er nu, min januari var lika tom i plånboken som din månad är nu. Då beslöt jag mig för att sätta csn på autogiro och ta det varje månad... så slipper jag mastodonträkningar som jag starkt ogillar.

Lycka till på mässan. Kanske den kan rädda din månad.

Madelene sa...

Blev liksom som ett litet forum här nu om barn :0) Passar på och frågar om det finns fler som märkt av att när mamma sitter och är väldigt inne i sitt syprojekt så passar småttingarna på att smyga förbi (omärkta) och lyckas tömma ur tandkrämstuben överallt förutom där mamma sitter? Mina har en tendens till att söka uppmärksamhet på de mest lustiga sätt när jag sitter vid symaskinen! :0/