fredag 6 februari 2009

Vilma igen!

När den ena knodden fick den här, den första versionen av Vilma, blev den andra knodden lite ledsen. Hon bestämde då att jag skulle sy en åt henne också - en med lila på. Givetvis!! Jag förstår inte riktigt hur dum jag kunde vara som bara presenterade en klänning för knoddarna. Jag borde ha lärt mig vid det här laget att när har man tvillingar - och vill undvika ledsamheter - måste man alltid ha två av allt. Ingen knodd är större, äldre eller "förståndigare" och kan vara gentil nog att vänta på sin tur eller så.

Det är faktiskt också första gången som någon knodd har uttryckt att jag skulle sy något så specifikt med färg och allt. Nu börjar de alltså komma!!! Klädviljorna!! Nåväl! Nya klänningar är uppenbarligen mycket populära. Den första gröna Vilmaklänningen bars av dennes knodd i två dygn, i sträck!! Dag som natt. Tills hon skulle bada i går då vi passade på att också lägga klänningen i tvätten :-) Den nya, lila, Vilmaklänningen bars givetvis av överlycklig knodd till dagis idag och fröknarna fick allt höra "att den har mamma sytt på natten".

Några mindre förändringar har gjorts i mönstret som jag numera betraktar som fullbordat :-). Halsen har minskats något även om linningen fortfarande är av modeller större. Ville dock inte att axlarna skulle kunna glida fram. Dessutom har A-formen minskats lite också för en aningens mindre bredd.

Material:
Härliga 34:ans Tyger i Arvika samt underbara MG-Tyger i Alingsås!

Mönster:
Eget

Modell:
Vilma

Ändamål:
Till den andra knodden, även kallad trotsknodden!

:-)
Jag är på G med några gröngula beställningar....

:-(
Får nog inte tid att sy klart dem förrän på söndag.

!!!
Underbart trevlig helg allihop!


13 kommentarer:

Heilt spesiell sa...

Nydelige snuppa di altså!!Eller begge to da;) Klart de må få hver sin.Herlig når de liker det vi syr da.Kjempefin kjole!

LinSar sa...

Härlig den blev.
Har de mycket tyger på affären i A.Har aldrig varit inne i den.Får kanske ta mej en titt när jag nästa gång ska till ögon med L.

Doris_Assar sa...

Jättefint! Såklart det måste vara rättvist ;-)

Nina sa...

Ja, den blev jättesöt :-)

Kaoz sa...

Så fin kjole, og så herlig knodd!! :) :) Så bra at de liker sin mammas fantastiske klær :)

Stora lilla j sa...

Jättefin! Jo, jag känner igen det där med dubletter av allt...

LittelPoppins sa...

Har varit lite frånvarande från bloggvärlden ett tag och inser att du sytt så mycket fint sen sist jag kollade!!!! Härligt med inspiration.

Detta magiska nummer 2 ja! Måste finnas MINST 2 av allt, och likadant, annars blir det inte roligt. Min ena tjej lärde sig tidigt att säga: Mamma, vill ha varsin!! Så detta är liksom som en religon som vi stenhårt följer; 2 är bra, 2 är bäst, måste ALLTID köpa/skapa 2 av allt!

(Gulligt att hon påpekade att du sytt på natten!! Hi hi hi!)

Ha en trevlig helg!

á Yeliqa sa...

Klart att de måste få varsinn Vilmaklänning:D Kul att de blev så populära:)

Trevlig helg!

Strömming sa...

KLart att BÅDA måste ha lika klänningar samtidigt! Den blev jättefin, gillar modellen jättemycket!

Äppel Päppel sa...

Så fin den blev! Såklart att det ska vara rättvist!

Lilla K sa...

Klart att syrran vill ha en hon också! =) Jättefin! Detta är nog en av mina favoriter! Love it!!

kilje sa...

Jättefin! Väldans fint tyg.

r e b e c k a sa...

Gillar halslinningen (säger man så?) i dina Vilma-klänningar, jag menar att urringningen är något större än i vanliga barnkläder. Och vilka underbart söta flckor du har!! :)