lördag 31 januari 2009

Små kjolarna, små kjolarna...


Ytterligare två kjolar har sytts till kollektion "Marknad 2009". Dessa är i storlek 68 respektive 56/62. Och ja, jag VET att det är skitopraktiskt med kjol till så små bäbisar som bara ligger på rygg eller mage och helst ska slippa massa tygknöl under sig. Men som min textilmentor uttryckte sig: "alltid finns det väl nån mormor som tycker de är jättesöta och inte kan stå emot att köpa". Och kanske är det så. Man kan ju använda dem nån enstaka gång på kalas eller så. Men jag har faktiskt bestämt mig för att inte göra så mycket mer kjol- eller klänningsmodeller såhär smått. Från stl 74 och uppåt tycker jag det är okej!

Apropå klänningar och kjolar så kanske någon undrar över varför det bara gjorts flickiga kläder till min lilla kollektion hittills. Inte så mycket unisex som jag har gapat om förr precis. Svaret är att den första mässan jag skall stå på skall äger rum på internationella kvinnodagen och innefattar endast kvinnliga hantverkare. Jag tyckte att det kunde vara lite kul att satsa mest på "tjejkläder" just till den mässan. Tänkte iofs också utöka med tajts och kanske mössor och scarfs. Vi får se vad jag hinner. Sen får jag sy upp ett unisexlager till nästa marknad istället.... :-)

Om någon är intresserad har jag lagt ut lite nya tyger på OttoPippityger och jag har också hottat upp OttoPippismodeller med lite nya bilder och text.

Sedan vill jag passa på att tacka underbart snälla Mannagryn som har varit ute och köpt tyger till mig idag!!

Ikväll skall jag - förhoppningsvis - lära mig att sy blixtlås i vändsydda sprund! Jag skall också göra mallar till nya visitkort. Samt babbla och dricka lite vin med min kära mor! Ha en trevlig lördag ni med (för det kommer jag att få)!!!

9 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Hihi.. opraktiskt må det vara men attans så söta! Jag kommer köpa såna när jag blir mormor :-D ;-)

LumLum sa...

Supersöta. :)

anna sa...

Jättesöta! Jag köpte till min lilla tjej redan strl 50 och hon fick dessutom många i present, för finns det nåt gulligare??

florin sa...

Jag tror absolut att kjolarna kommer sälja, din mamma har nog rätt! Vet att min mamma hade köpt direkt OM jag haft en dotter vill säga....

Errajka sa...

Det är klart att människor inte kan motstå söta klänningar, så är det ju bara! Jättegulliga. Ha riktigt skoj ikväll, men det låter mäkta mysigt, att ha en vinkväll med morsan. :)

Stora lilla j sa...

Hihi, det låter som en trevlig lördagskväll! Jag joinar dig i vindrickande och mannagrynsprisande! ;-)

Fellai sa...

Väldigt söta är de och jag är säker på att de kommer att sälja!
Lycka till!

kia sa...

supersöta. klart de kommer att sälja, men visst är det lite opraktiskt!
hoppas att ni hade en trevlig lördagkväll

Strömming sa...

Jättesöta kjolar! MMmmm vin! >Tänk vad gott et ska bli med vin när jag slutar amma!!! :D