söndag 11 januari 2009

Hjälp....

.... i morgon börjar vardagen! Ja, den gör ju det liksom... Och inte så snällt heller med tidig jobbmorgon och efter fullbordad arbetsdag ett styrelsemöte hela kvällen. Jag har dessutom varit ifrån jobbet så fruktansvärt länge (eftersom vi i princip också var sjuka under hela december) så det känns nästan lite läskigt. Har en del att ta itu med om man säger så. Samtidigt så måste det erkännas att det på ett vis också känns skönt att få tillbaka lite rutor i livet s a s. Bara det här med att faktiskt börja sy lite igen...

Långhelgen i Malmö var suverän på alla de vis. Musikal, ledighet, shopping, rundvandringar, umgänge med släkt, god mat och dryck. Ett annat av visen var att jag för första gången besökte Stoff och Stil! Lyllos alla Malmöbor och Skåningar!! Jag fyllde på tyg-garderoben med enfärgad velour i turkos, lime och rött. En knallgul stretchmanchester hängde också med, liksom en orangerandig jersey och plastad frotté. Jag insåg efter vår senaste vinterkräksjuka att plastad frotté, det kan man minsann inte få för mycket av :-). Vidare inhandlades saxar och säkerhetsnålar i miniformat. Det vitsvarta tyget fyndades emellertid på Malmös Myrorna, likså lite barnklänningsmönster.

Idag har vi också varit en sväng på Ikea där jag upptäckte den här strykbrädan!!!! Min gamla strykbräda har gått sönder och jag har tänkt i flera veckor att jag måste köpa ny. Kruxet är det där med utrymme och jag har letat efter en liiiten strykbräda. Jag kan inte ha min styrkbräda framme utan får knöla fram och ställa upp brädan varje gång det skall strykas nämligen. Så döm av min förvåning när jag hittade världens minsta strykbräda för inget pris alls! Som man dessutom bara ställer enkelt på bordet hemma! Ett hett tips för alla sykrypinnstrånga!


Hoppas ni alla får en trevlig start på den nya veckan! Förhoppningsvis generar den lite OttoPippisömnad också! Vi ses i cyber!

14 kommentarer:

Zion sa...

Vilka fina tyger du har hittat :) Smart strykbräda, jag äger ingen och brukar alltid använda golvet :) Men den där ser ut att passa bra hemma hos oss!

Lilla K sa...

Vilka fina tyger! Jag är så sugen att ta en tur till Stoff & Stil jag också, har aldrig varit där... Och då är jag skåning...*skäms*...

Strykbrädan verkar ju suverän, den ska jag kolla på nästa gång jag åker till IKEA. Är också i behov av ngr liknande.

Håller med dig, det är nästan lite skönt att vardagen kommer åter, så att man kommer in i gamla gängor igen. Man är nog mer vanemänniska än man tror. =)

LumLum sa...

Välkommen tillbaka till verkligheten. ;)

En sådan strykbräda har jag också. Den är suverän när det bara är någon liten detalj som ska pressas. Ska köpa med mig en nästa gång vi ska åka till sommarstugan också, perfekt eftersom den inte tar någon plats i bilen på väg dit. Men ett tips, jag har lagt i en gammal handduk under överdraget, vadderingen är lite tunn annars.

Anna-Snoddas sa...

Jag hoppas på en tur till Stoff & Stil i sommar, men det känns långt bort! ;)
Vilken smart strykbräda, måste kollas upp! Lite enklare att stuva undan!

Stora lilla j sa...

härliga tyger, hoppas på mer Ottopippi-inspiration snart! ;-)

Katharina sa...

Läckra tyger! Och vad avundsjuk jag blir på att du sett Jesus Christ... (för att vara lite OT sådär).

Nakiito sa...

Hej gumman,
Jag tycker också att det känns skönt med vardag igen. Det känns som att det har varit "söndag hela veckan" hur länge som helst nu. Jag hoppas att flickorna blir friskare i det nya året och det är synd att vi inte hann ses när ni var här för då hade ni fått vara med på 1års kalas. Gissa vems?

Kärlek

Solveig Lövendahl sa...

Känner igen den där slut-på-lovet-ångesten, fast sen när man väl kommer igång brukar det ju trots allt kännas ganska bra. Hoppas det gör det för dig också.
Jag ska nog till SoS nästa vecka, måste hålla utkik efter set orangerandiga tyget. Det var ju superfint!

Y sa...

tack för strykbrädetips!

ada sa...

Grattis till att du oxå hittat världens bästa strykbräda...otroligt fiffig. God fortsättning på det nya året å hoppas ni får va friska nu.

E & e sa...

Har samma strykbräda själv, alldeles otroligt praktisk. Får numera ha den för mig själv då maken inte vågar stryka sina skjortor på den längre sedan han fått vliesofixklegg på skjortan sist han lånade den.

e.ko sa...

härliga tyger du köpt!!

*erika*

Jeanette sa...

Vardagen går nog jätte-bra! :)

Jag har gett dig en mamma-award på min blogg. :)

Ett Tu Tre sa...

Oj, jag har missat din Skåneresa. Det verkar på dina inköp som om SoS har fått in några av vårens tyger, då borde jag kanske ta en tur ditut snart. dina tyger ser ju härliga ut.
Och nu har du väl både hunnit med ett par dagar på jobbet och bli sjuk. Man kommer ju snabbt in i vardagslunken?/stressen? igen, ibland så fort att man knappt känner att man har varit ledig, lite underligt är det.