söndag 21 december 2008

Sista beställningen före jul!

Så hann jag ändå med den före jul! Hängselbyxebeställningen nr 2! Den har tagit ett tag. Och det har i nämnd ordning berott på andra beställningar, tygletande, symåsten och sjukdomar. Modellen är densamma som den här och tygerna har beställaren själv valt.

Denna gången valde jag dock att sy främst detaljerna på ett lite annorlunda vis. In - utfodringen (som jag kallar den :-)) längst ned på benet, klipptes ut i ett stycke denna gång och syddes på framsidan fast som en applikation (istället för att vikas in och "fållas"). Tvekade om jag skulle använda vlisofix och gjorde tyvärr inte det. Kanske att det hade blivit lite bättre då. Hur som helst vlisofixade jag fast dekortyget på hängseltamparna denna gång istället vilket blev jättebra. Avslutade även tampdekoren (!) baktill med kantband på denna byxa. Jag var noggrannare med snedslån i tampböjarna (många roliga nya namn i detta inlägg) och satte fast mellanlägg på både fram- och baktamparna som stöd för tryckknapparna. Förstod alla detta???

Modellen är för övrigt gjord på samma sätt att den går att växa i, det blir snyggt att vika upp benen och tryckknapparna möjliggör tre olika storlekslägen.

Material:
Underbart grönblommigt bomullstyg från tygängel (som för övrigt också väntar på att bli en klänning till mig själv :-)). Beige babycord från Gårda Textil och grön snedslå från Bibbis.

Mönster:
Gynthers med egna korrigeringar, stl 74.

Modell:
Hänga

!!! :-)
Tack för alla uppmuntrande, och skrämmande, kommentarer från förra inlägget!! Lägesrapporten nu är faktiskt att alla i familjen till synes är friska!!! Jag har ännu inte råkat illa ut... Vår Värmlandsjul får dock tyvärr stryka på foten. Dels vill vi inte riskera att smitta och dels vill vi inte utsätta våra nyligen magsjuka och åksjuka knoddar för en 5 timmars bilfärd i övermorgon. Sjukdomarna har tyvärr kommit lite för nära inpå julen denna gång. Så himla typiskt. Men vi skall fira hos knoddarnas morfar istället och det kommer att bli jättebra och kul det också :-)

16 kommentarer:

Erica/Bubben sa...

oj, härtanes vilka snygga brallor!! Menar du att i gynthers bok finns det ett mönster som är i str 74, eller har du fixat till det själv? Tror att i min bok finns det bara 3 mån, 6 mån och ett år, två år osv.. (Fast det är ju klart, det i str 6 mån kanske motsvarar 74.. hmm)

Susanna sa...

WOW! Vilka brallor! Supersnygga!!!Det blommiga tyget är underbart snyggt!

Ha en riktigt god jul!!! Skönt att ni mår bättre nu :D Hoppas att även du håller dig frisk över jul!

Tiro sa...

Fint tyg med blommorna!

Gurimalla! sa...

Den var skikkelig fin!

Nakiito sa...

Va fin den blev den här också. jag hoppas verkligen att flickorna mår bättre nu och är friska till jultomten kommer.
Vi ha också haft en rad kräkningar här hemma då vi vaknat mitt i natten och hört Kalunji spy i sin säng i sömnen. Läskigt är det minsta jag kan säga.
Tyvärr, tror jag inte att vi hinner ses när jag åker upp men förhoppningsvis kan vi ses när du kommer till Malmö i jan.
God jul på dig vännen.

Gulligan sa...

Så otroligt snygga!!!

Jes sa...

ÅÅ vilka underbara byxor!!!Har kollat på detta mönster flera gånger men har aldrig fårr ändan ur vagnen. kanske skulle försöka efter jul :)

God Jul & Gott nytt

Martina sa...

ÅÅ de ser fantastiska ut! Fatta att Ines kommer bli helnöjd. De blev ju såå fina uppvikta!!!

Beas barnslikheter sa...

Jättefina byxor...verkligen skickligt gjorda!

Jag håller verkligen tummarna för att du ska fortsätta vara frisk! Vi hade samma förlopp förra årets jul.

Dottern blev sjuk på onsdagen, sonen kräktes på lördagsmorgonen...och på julaftonsmorgonen, på måndagen...så sjuknade maken.

Det verkar just som om det var två dagar som gällde för oss med. Men...jag KLARADE mig och jag hoppas att även du gör det!

e.ko sa...

nä gu så snygga!!
underbara brallor helt enkelt!!

GOD JUL PÅ DEJ!!

kram erika

muhren sa...

Fin fina byxor!

Passar på att önska god jul!

Välkommen till min blogg!

Kram Linda

Ylva sa...

Urcoola braxor! Så kul att se "sitt" tyg in action.
Och att du ska få en egen klänning i samma tyg kan bara bli fantastiskt!!!

Heilt spesiell sa...

Lekkert!Anderledes fargevalg,ble kjempefint!

Thea sa...

Men vilka fina byxor! Man blir verkligen glad av dem - snyggt jobbat!

Christina sa...

Fantastiska!
Grattis.

Anonym sa...

Jättesnygga! Gillade verkligen formen på "in- utfodringen" och tyget!