fredag 19 december 2008

Lite för bred, lite för lång...


... tycker jag att denna klänning blev. Fast jag tror att om jag kortar den en sisådär 8 cm kommer den att bli bättre, åtminstone på mig som inte är så många cm över marken :-) Då blir det lite mer Lilla My över den. Det kommer att bli bra!

På sistone har det blivit en hel del vuxengrejer här, jag vet inte riktigt varför men vuxenklänningar känner jag verkligen är något jag vill fortsätta att göra. Blev så sugen efter förra klänningen att bara fortsätta. Denna sömnad var dock en lite måste-sömnad, eftersom klänningen från början var tänkt att ha på julafton (men vi får se hur det blir med det nu i magsjukatider). Tyget har jag haft jättelänge hemma i gömmorna men aldrig gjort något av. Många andra sybloggare har det också och jag tycker verkligen att det är urcool! Tur att jag har en del kvar.

Förändringen i klänningsmodell sedan sist består mest i fickorna. Runt är ju skitsnyggt men också svinsvårt! Jag hade grava problem att få till en snygg snedslåskarv på de runda delarna. Efter mycket om och men med fuskande i att försöka överlappa eller precislappa och när jag till sist tog mig tid och ork att vara pillig har jag kommit fram till de exakta måtten för snedslån på respektive ring att klippa till och sy ihop före bandkantingen. Så i framtiden kommer det att bli förhållandevis enkelt för just dessa fickor! :-). Aporopå dem, så gillar jag dem skarpt! Idén kom ursprungligen från min mor. De båda ringarna i varje ficka symboliserar för mig de två o:na i OttoPippi och fickan kommer med sannolikhet att bli ett litet OttoPippisignum här framöver!

Material:
Frotté från någon second hand jag inte minns (kan ha varit Emmaus). Svart trikå och svart snedslå från tygängel. Svart muddväv från Myrins.

Mönster:
Eget, stl 38.

Modell:
Mini

!!!
Jag bloggar, därför finns jag. Och är inte magsjuk. Ännu. Min sambos mage bubblar dock. Barna sover faktiskt. I alla fall just nu. Vi har (efter rekommendationer från sjukvårdsrådgivningen) matat den idag insjuknande knodden var 5:e (!) minut med en matsked Resorb tills hon skulle sova. Jobbigt! Men bra sägs det. Som en botekur sägs det. Hoppas det! Ha en trevlig helg alla. Det skall jag försöka ha!

23 kommentarer:

Äppel Päppel sa...

Jag tycker den blev alldeles fantastisk!

Heimlaga sa...

Skojig klänning med roliga fickor! De ser lite ut som liggande haklappar också;), för mig som är i bebisvärlden!

Josefinaste sa...

Den där var jättefin! Fint med det orangea tyget! Hoppas att helgen blir som du vill ha den!

Katrin sa...

Snygg klänning! Blir jättebra om den kortas. Ursnyggt med så hårt markerade fickor. Håller alla tummar att ni alla blir och är friska.

prickig design sa...

Läcker!Superfina fickor!

Strömming sa...

Wow vilken snygg!!! Fickorna är hur tuffa som helst! Tycker inte den ser för lång ut heller!

Kanske är knoddarnas garderober överfulla och därför är vuxensömnad mer lockande? Och det är ju helt klart lite mer utmaning att sy till sig själv, vilket man kan behöva när man övat upp sig på barnkläder!Jag vill också sy till mig själv men har klippt ut inte mindre än 5 sommarklänningar i olika barnstorlekar ikväll! Håller med om att det är härligt att se sina tyger komma fram ur gömmorna och berätta vad de vill bli!

Ditt orange tyg var verkligen läckert! Suktar längtande efter att få lägga vantarna på något liknande.

Hoppas du klarar dig från magsjukan, har hört att vinterns kräksjuka ska vara jävlig. Här har sambon varit hemma med förkylning nästan hela veckan men I och jag har klarat oss, men min tur kommer jag väl däcka lagom till julafton! (hrm, kom mitt närkienska arv fram där...?)

Ha en skön helg!

rino sa...

Cool!
Hoppas att sjukdomarna härjat färdigt i er familj snart så att ni får en lugn jul.
Jag skulle nog också korta klänningen en bit förresten:-)

Linda Muhr sa...

Den ser otroligt skön ut..vet inte om jag vågar sy barnkläder än, men jag är ju så ny på att sy så jag får nog vänta lite..

fickorna var kanon fina..

Kram Linda

krya på er!

á Yeliqa sa...

Ursnygg klänning!!!
Kul att du har börjat sy lite till dig själv, visst är det kul :)
Fickorna satter verkligen pricken över i:et. Snyggt!!!

Vindling sa...

Kanske lite lång, och kanske lite bred, men HELT fantastisk!

Erica sa...

SNYGG!!

Carolina sa...

Supersnygg!

Anna-Snoddas sa...

Jag bara älskar det tyget! :) Klänning blev skitsnygg!

Anonym sa...

Snygg klänning! Ja, man borde verkligen satsa på att sy mer till sig själv, och du har ju så snygga tyger att använda. Har missat att ni fått magsjuka, men sympatiserar med er efter att själv haft en kräkjournatt med yngsta dottern. Varför dyker det alltid upp i juletider!? Fem av nio jular har vi varit sjuka antingen dagen innan, dagen efter eller själva julafton - man borde bo på andra halvan jordklotet där det är sommar nu, då slipper man nog kräksjuka.
Krya på er och hoppas ni mår fint under julhelgen!

Anonym sa...

Jättefint säger Klockarbarn.
God Jul

Mannagryn sa...

Jättefin! De runda fickorna är snygga och framhäver mönstret i tyget, förstår att det var svårt med bandkantningen!

krajamaria sa...

Men du vilken fin klänning! :) Härlig modell och tygval!

Ceci sa...

Klänningen är verkligen super! Och nu förstår jag äntligen hur allt ligger till, jag beställde mönster till halsvärmare från din mamma och tyckte att jag kände igen de söta barnen på bilderna på hennes sida från en av bloggarna jag följer och det var ju dina små tjejer =)

Skaparstigen sa...

Härlig färgblandning!

Hoppas ni kommer iväg till Värmland då, och att ni slipper kräksjukan. Finns inget tråkigare än att vara sjuk på jul.

Ceci sa...

Jag är superkass på att kommentera i de bloggar jag läser, speciellt sen jag började med google reader så jag smyger runt massor utan att göra något större väsen av mig, jag brukar försöka kommentera lite då och då men har kanske aldrig gjort det här förut... Halsvärmarmönstret och garn som jag har köpt till är en julklapp till min mamma som gärna både syr och stickar men inte anser sig ha tid, nu har hon dock inget val =)

lilla hjärtat sa...

Superfin klänning, rolig modell på fickorna. Jag skulle också vilja slänga ihop något till mig själv innan jul men här är det bara städning och paketinslagning ; )

Hoppas ni får vara friska. Ps. jag brukar ta till 12 st vitpepparkorn. Förra året hade sonen en gång och sambon två men jag klarade mig. Om det var pepparn eller rena turen kan jag dock inte säga men värt att prova. GOD JUL!

Gulligan sa...

Wow..fantastisk..älskar de runda fickorna!!!

GOBLIgobli sa...

Ååh-vad-läcker!!! Färgerna och Oo-na lyfter hela plagget. Skitsnyggt!