söndag 14 december 2008

Fuskstickat!

Min mamma är verkligen överproduktiv och hon är med överallt hela tiden; mässor, marknader, utställningar, basarer you name it! Hon vet att hon är (ganska allvarligt) sjuk när hon inte orkar sticka! Jag brukar i mån av tid försöka hjälpa henne lite, åtminstone avlösa henne en stund, och stå och sälja hennes grejer både här och där. Då sitter jag och fuskstickar. Eftersom jag egentligen inte kan. Denna lilla halsvärmare, samma som den här och inspirerad av den här, är ett resultat av en sådan fuskstickning på Lisebergs desgin och konsthantverksmarknad i helgen.

16 kommentarer:

Katrin sa...

Tack för all hjälp!! Det har varit obeskrivligt skönt att få lediga kvällar mitt alla julmarknader. Då har jag gjort absolut ingenting. Tuffa halsvärmare.

Maria sa...

Vilken fin! En färg man blir glad av.

Carolina sa...

Fn halsvärmare, underbar färg

Vad är fuskstickning?

Ellan sa...

Vilken finurlig idé! Snygg färg men även jag undrar så vad fuskstickning är?

mustafa sa...

finfin. visst blir man lite hooked på att sticka halsvärmare? jag har gjort 5 st nu och beslutade att that´s it för i år. man måste ju dra en gräns någonstans.

Äppel Päppel sa...

Jättefin och härlig färg! Kikade in hos Din mamma också; Jösses så mycket fint hon gjort! Förstår var Du har fått dina skapargener ifrån! :)

Susanna sa...

Åh lika härlig som den förra och som Mustafas alla halsvärmare. Jag måste också ha!!! Men först måste jag sticka klart den stora stora sjal som ligger halvklar på bordet. Och vad der gäller produktivitet så är väl du också väldigt produktiv just nu!!??!! Och fuskstickat ser det inte ut att vara alls, du verkar bli riktigt haj på det där med stickor och garn!

r e b e c k a sa...

Rätt så snyggt för att vara fuskstickad hördudu! :)

Gulligan sa...

Fin!!!

OttoPippi sa...

Men den ÄR verkligen fuskstickad!! Att rätsticka en fyrkant kan liksom inte räklnas till något annat! (Se moderns hemsida... så förstår ni vilket sällskap jag befinner mig i)

á Yeliqa sa...

Den ser verkligen skön ut och färgen är så snygg :D En liknande har jag också varit sugen på att sticka, det gäller bara att ta sig tid :)
Så snällt av dig att hjälpa mamma din. Ett sånt här projekt måste ju vara helt perfekt när man är på marknader osv där man kanske måste avbryta mitt i varvet

Anonym sa...

den är jättefin! och likaså är mössorna jag (POJKARNA) fick idag!!! tusen tack! har blogat om det så du får kika in och kolla livebilderna :)

kramar till dej!

lilla hjärtat sa...

Jättefin halsvärmare i fin färg. Värmer skönt i vinter kylan. Klarar nog inte av en fuskstickning än gång ; ) Å vilka underbara tomtenissor ni har.

Anonym sa...

Jag måste bara fråga om din mamma handstickar allt. Helt otroligt. Vilket jobb i vilket fall!
/klockarbarn

OttoPippi sa...

Alltså ja, hon gör ju det. Handstickar alltså! Fattar liksom inte hur hon orkar :-)

Anonym sa...

Nej, jag fattar inte heller hur hon orkar men jag är djupt imponerad.
/klockarbarn