måndag 13 oktober 2008

Matchande kläder på bröllop!

Hejsan igen! Här på OttoPippi-bloggen har det varit tyst nu i en vecka. Var försvinner tiden egentligen? Under veckan har jag bland annat varit på Gotland i jobbet, haft gäster och firat min kusins bröllop. Jag har inte hunnit vara inne på alla andras bloggar, jag har inte heller hunnit lägga ut något inlägg själv. Men det som har blivit sytt är just knoddarnas kläder till nyss nämnda bröllop.

Jag hade tänkt att det skulle vara kul om jag och tjejerna för en gångs skull kunde klädmatcha varandra. Så när jag hittade denna superbilliga 70-talsinspirerade klänningen på Indiska under sensommaren så köpte jag två med åtanke att göra om en till knoddkläder.

Jag ville göra olika modeller till tjejerna och valde till slut att göra en ärmlös klänning samt en långärmad tunika med egenknåpade mönster. Ganska simpel sömnad men tyget är såpass gapigt att inga avancerade modeller liksom behövs. :-) :-)

:-)
Jag har för övrigt glömt att skriva om mitt Wgaard-smycke som jag fick hem förra fredagen!! Jag är sååå glad över det och ha på mig det dygnet runt. Skall nog ta en bild och lägga ut så ni får se!!!

Sedan så har jag några spännande byten på gång, bland annat med E.ko , Solig och LiEmEl och förhoppningsvis även med Svedin framöver. I samtliga fall skall mössgalna jag erhålla antingen mössor eller mössmönster!! Ser jättemycket fram emot dem alla :-) :-)

Har sagt det länge nu - men nu har jag bestämt mig för att börja virka och jag har lånat hem tre virkböcker från biblioteket som måste kopieras :-) Virka skall bli mitt nästa på-bussen-till-jobbet-projekt. Håll tummarna!

!!!
Idag är det så grått att man tror att det är kväll hela dan!!! Ofattbart!! Just nu öser regnet dessutom ner över Göteborg och jag är nyss hemkommen från ett akut tandläkarbesök (idag igen :-))

27 kommentarer:

LinSar sa...

Va fina bilder.Snygga kläder

LumLum sa...

Så söta ni är, alla tre. :)

á Yeliqa sa...

Vilken kul ide att köpa en extra klänning till förmån för knoddkläder. Ni måste ju ha gjort succe alla tre :)

Susanna sa...

Åh är det OttoPippi själv som skymtar på en bild??!! Kul att nästan se hur du ser ut ;)

Vad fint med trippelmatchning!

Hello sa...

Men så fina ni var!!

PIF:en får nog vänta till efter flytten tyvärr :( Vi har haft svårt att få sålt och imorgon fixar jag till 6:e(!!!) visningen, så mycket tid och, inte minst, energi, har gått åt till alla dessa visningar. Men det kommer. Jag glömmer er inte!

Nakiito sa...

Ja, spännande med en profilbild på OttoPippi. Så fina ni alla. Värsta tjejligan. Ni kommer i alla fall inte att kunna tappa bort varandra så lätt. Vilket är ju bra.

Erica/Bubben sa...

oj vilka superifna tjejer. Kul med klädmatchning!

Katrin sa...

Ni är verkligen supercoola alla tre. Jag gillar idén att köpa en extra klänning - och sy om den till ungarna! häftigt! Och tänk så konstigt att knoddarna gillar mössor :-))

rino sa...

är eg skeptisk til mamma-matchning, men det här var rätt kul.
Och nu har vi dessutom om inte fått ett ansikte så iaf fått en frisyr på dig;-)

Helena sa...

Vad fina ni blev alla tre! Kul med olika klänningsmodeller men samma tyg!

mustafa sa...

haha, jag har sett även ansiktet på ottopippi. är ni avis nu?

det blev bra matchning. är, precis som rino, lite skeptisk till sådan matchning med då kan en lösning vara olika modeller på alla plagg, precis som du gjort.

Y sa...

vad fina ni är ala tre!

Helene sa...

Så fina ni är alla tre!

Ett Tu Tre sa...

Tre snygga tjejer! Håller med andra här, kul att nästan ha fått ett ansikte på Ottopippi her self. Jag förstår inte varför jag tänkt mig dig som ljushårig, måste vara för att knoddarna är så ljust blonda ... Fina är ni i alla fall.

malinjohanna sa...

Smart att köpa två för att slakta en, och smart att matcha men ändå vara olika. Festfina är ni alla tre!

GOBLIgobli sa...

Nämen hejsan otopipi!! ;-) Så kul att få se halva dig nu! :-D Hade också fått för mig att du är blond men där ser man.
Jättefina var ni alla tre!

lotlin sa...

vad fina ni är!
vad extrafina knoddarna är med lite långt ner till marken från fötterna!

Susanna sa...

haha, som de andra skriver hade jag också fått för mig att du var blond, måste var alla bilder på blonda småknoddar!!

Jackan är på G faktiskt, men jag har valt en modell med ok, rynk, skurna ärmar, mer rynk, manchetter, veckad krage, infodringar, helfodrad (också med rynk och så i fodret...) så... jag är impad över att jackan hänger på Diana, fodret är till hälften sytt och vore jag inte så in i bänken trött just nu hade jag gått och sytt fast ärmarna så hade det också varit klart.... Det gäller att ge sig i kast med enkla saker när tiden är knapp... haha!!!

ada sa...

Vad fiffig du är å vad fina ni blev.

Kort og Søm sa...

Så morsomt!! :0)

GoSi sa...

Vilka fina bilder på två ursöta knoddar i sina nya fina ekiperingar med sin lika urtjusiga mamma. Som redan nämnt, kul att få se en liten skymt av dig:)

e.ko sa...

halloj!
fina kort:)
å rolig matchning!!

kram erika

Syster Blå sa...

Coolt!Jag gillar syskonmatchningar och även kul att kombinera med mamma i liknande plagg. Tycker dock att det extra kul att det inte är exakt lika, det gillar jag. Lagom genomtänkt!

tisa sa...

ni ät jättefina i era plagg :) fast till skillnad från andra hade jag föreställt mej dej mörkhårig och rund och inte så smal :) där ser man ;)

Kaoz sa...

Så fine! Kul matching:)

Titti sa...

Vad fina ni är:-) Kan meddela att byxorna du sydde till min Elin används flitigt :-)
Tack än en gång.
Mvh Titti

LittlePoppins sa...

Men se va fina ni är alla 3! Och Hej mamma-OttoPippi. Hoppas tjejerna är snälla mot sin mamma. I och M har nu liksom helt slutat lyssna på sin stackars mamma.......suck!